Névnapok
Ma 2022. 1. 24, hétfő, Timót napja van.
Holnap Pál napja lesz.
Mai gyakorlat

Az alábbi jelenlét gyakorlat segítségedre lehet abban, hogy egyre tudatosabbá válj.:


Bár a testtel való azonosulás az ego egyik legalapvetőbb formája, a jó hír, hogy ...

Folytatás
Utolsó fórum hozzászólások
Válasz: Teri blogja
FLOW SUMMIT 5 napos ingyenes kurzus november 13-
Írta: Teri
okt 30 : 10:17

Válasz: Egy kis művészet...
Barátom a közel múltban gondolt egyet és itt hagyt
Írta: Berill
szept 06 : 10:20

Válasz: Teri blogja
mi van a tudatra ébredés után? https://www.youtube
Írta: Teri
jún 12 : 20:48

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=iTWie6-5_ps
Írta: Teri
jún 12 : 20:21

Válasz: Teri blogja
köszönöm... még, még, még!!!!!!!
Írta: Teri
febr 21 : 12:08

Válasz: Egy kis művészet...
Második verzió: „A minden ágán táncol szívem”
Írta: Berill
jan 22 : 21:33

Válasz: Egy kis művészet...
Jó ez a csend! Ha nem lenne zaj, akkor fel sem tűn
Írta: Berill
jan 10 : 14:17

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=k3pnJA2jyr4
Írta: Roby_T
jan 07 : 12:09

Válasz: Egy kis művészet...
Lélek-JELen-Léthttps://drive.google.com/open?id=1r
Írta: Berill
máj 13 : 08:39

Válasz: Teri blogja
ha lenne, remélem felrakod ide :)
Írta: Teri
ápr 16 : 00:35

Tolle Audio Player:


 
Nap vicce
A nap vicce
A geped adatai
IP
Kérdések - VálaszokEckhart Tolle a személyes szeretetről


Kérdés: :Ha mi mind egyek vagyunk, akkor miért érzünk vonzódást bizonyos egyének felé, ami egy „személyes szeretetben” fejeződik ki?

Eckhart:Az igaz szeretet, az transzcendens (érzékelésen/ tapasztalaton felüli). Az önmagadon belül lévő, formamentes felismerése nélkül, nem létezhet igaz, transzcendens szeretet. Ha nem tudod magadban felismerni a formamentest, akkor képtelen vagy felismerni a másikban lévő formamentest is. Lényegében, önmagad felismerése másikként – nem a formáé – az az igaz szeretet. Addig, míg a kondicionált elme működik, és te teljesen avval azonosítod magad, addig nincs igaz szeretet. Lehetnek helyettesítések, dolgok, amiket „szeretetnek” hívnak, de az nem igaz szeretet. Például, “szerelembe esést”…meglehet, legtöbbünk megtapasztalta ezt. Talán egyikünk, másikunk ebben a pillanatban is „szerelmes”, és azok, akik megtapasztalták ezt, egyben a „szerelemből kiesést” /kiábrándulást/ is megtapasztalták.

Emlékeznünk kell, hogy megértsük [a különbséget a kettő közt], az igaz szeretetet és a más formákat, ami úgymond szeretet. Mi, viszonylagosan vagyunk a formában, és mint abszolútumként a formamentes tudatosságban. A két dimenzió, ami az emberi létben testet ölt, az az „ember” és a „lét.” Az ember a forma, a lét a formamentes, az időtlen tudatosság maga. Néha az történik, hogy a formának más formákhoz van affinitása. Ez számos okból megtörténhet. Egyik az, hogy ez a forma egy másik formából jön el – amit anyádnak hívsz – és így van egy affinitás ehhez a formához, evvel a másik formával együtt. Egy olyan szereteted van az anyád felé, amit „személyesnek” hívhatunk. Egy másik aspektusa az affinitásnak, az a másik formával, a férfi/nő-vel van. Vonzódhatsz egy másik testhez szexuális módon is, s ezt néha „szeretet” hívják. Különösképp akkor, ha a szexuális tevékenység elég hosszan megtagadott, ami még inkább kényszeres szeretetet fejleszt ki… oly annyira, hogy azokban a kultúrákban nem is tudnál szexelni addig, míg meg nem házasodtál, szerelembe is eshetnél, ami egy roppant nagy dolog lenne, s ez, öngyilkossághoz is vezethetne. Természetesen, a férfi/női affinitás, az ennek a formának a hiányossága. Az elsődleges hiányossága ennek a formának az, hogy te, vagy férfi, vagy nő vagy. Az egység, férfi/nő dualitássá vált.

A másik felé való vonzódás, egy kísérlet arra, hogy megtaláljuk a teljességet, a hiánytalanságot, a beteljesülést a másik szembenálló polaritáson keresztül, ami egy kísérlet arra, hogy megtaláljuk az Egységet. Ez hever a vonzódás alapjánál. Ennek a formához van köze, mivel a forma szintjén nem vagy teljes – az egész fele vagy. Az emberiség fele férfi, fele nő, nagyjából.

Akkor vonzódsz a másik iránt, mikor lehet, hogy a másik emberi lényben bizonyos minőségeket találsz, amik bizonyos benned lévő minőségekkel rezonálnak. Vagy, ha ezek nem rezonálnak, akkor lehet, hogy a szembenálló az, amit vonzónak érzel. Ha egy nagyon békés személy vagy, akkor talán egy dramatikus személy felé vonzódsz, vagy oda-vissza. És ismét, te valami teljességet remélsz ott. Egy olyan affinitással rendelkezhetsz a másik forma felé, amit „személyes szeretetnek” lehetne hívni. Ha a személyes szeretet a minden, ami van, akkor, ami hiányzik onnan, az a formamentes transzcendens dimenziója – mely akkor van ott, mikor az igaz szeretet felbukkan. Ez, a személyes szeretet a része-e, vagy a személyes szeretet a minden, ami ott van? Ami meghatározza azt, hogy vajon úgymond, „szeretet”-e, vagy sem, az az, hogy végül is, átfordul-e valami fájdalmasba, és frusztrálóba, vagy inkább elmélyül-e az ott.

Lehet, hogy a vonzódás kezdetben szexuális a két ember között. Ha ők, együttéléssel kezdenek, akkor ez lehetetlen, hogy hosszú ideig tartós és beteljesült kapcsolat legyen. Egy ponttól, szexuális/érzelmi [vonzódás] kell az elmélyüléshez, és a transzcendens dimenziónak kell bejönni, valamilyen mértékben, az elmélyülés miatt. Ekkor, az igaz szeretet keresztül ragyog a személyesen. A lényeges dolog az, hogy az igaz szeretet, az időtlenből áramlik ki, a nem formai dimenzióból, abból, aki te vagy. Átragyog-e a személyes szereteten az, ami együtt jár a formák affinitásával? Ha nem, akkor ott, teljes identifikáció van a formával, s a teljes identifikáció a formával, az az egó.

Sokszor lehet, hogy úgy gondolod, „ez az!” és együtt élve egy idő múlva ráébredsz arra, ”ez egy hiba volt”, vagy „Teljesen csalódtam.” Még a szülő-gyermek kapcsolatokban is, amik nagyon szoros kötelékek a forma szintjén, ha a transzcendens dimenzió nem ragyog keresztül, akkor a végén, a gyerek és a szülő közt lévő szeretet valami másba fordul át. Ez az, amiért annyi embernek nagy probléma a szüleivel való kapcsolat.

Néhány kapcsolat, lehet, hogy tisztán forma-alapúan kezdődik, s aztán, egy idő múlva, a másik dimenzió bejön. Meglehet, hogy csak jó sok probléma után, s meglehet, hogy közel kerülsz a szakításhoz is, mikor hirtelen ott az elmélyülés, és aztán képes vagy arra, hogy teret vigyél abba. A kulcskérdés az, „Van-e tér ebben a kapcsolatban?” Vagy csak gondolatok és emóciók vannak? Halálos börtönben lakozol, ha egy ilyen személlyel élsz együtt, és minden ami nektek van, azok csak a gondolatok és az emóciók. Alkalmanként rendbe vagy, de nézeteltérés, súrlódás van.

Nekünk nyugtázni kell azokat a személyes affinitásokat, amik ott vannak. De ezek, önmagukban, soha sem a legvégső beteljesülés. Minél inkább nincs ott, az annál inkább a szenvedés forrása. A szeretet akkor válik a szenvedés forrásává, mikor a transzcendens hiányzik. Hogyan jön be a transzcendens? A lét tágassága által, a másikkal. Mely lényegében azt jelenti, hozzáférsz/belépsz az önmagadban lévő Csendbe, miközben ránézel a másikra. Nincs mentális zaj, nincsenek emocionális hullámok. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehetnek emóciók vagy gondolatok, hanem azt, hogy ott valami más van jelen a kapcsolatban. Ez nem csak a közeli, személyes kapcsolatokra van alkalmazva, hanem a munkánál lévő felszínes kapcsolatokra is vonatkozik.

Bármely emberi kapcsolatnál, a kérdés az, „Van-e ott tér?” Ez a lényeges. A tér az, mikor a gondolatok lényegtelenné válnak – sőt, még egy emóció is lényegtelenné válik.
Mikor az emberek együtt élnek, néha a másik már nincs is nyugtázva a minden napi életben, mivel oly sok a tenni való. Ha reggel felébredsz, van-e egy olyan pillanat, mikor nyugtázod a másik jelenlétét?
A legcsodálatosabb dolog, ha mint térként lehetsz ott a másikért, mint inkább egy személyként. Ebben a nagy pillanatban, itt lehetsz, mint egy személy is, vagy itt lehetsz, térként is.


Hálás köszönet a fordításért Yan Chi-nek!

Oldal:   <<        >>  
[Welcome]

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!


Közösségi Megosztás
Idézetek Tolle-tól

-oOo-
Minden bőség alapja: méltányolni az életedben már meglévő jót.
-oOo-

Még több idézet


Szavazás

Milyen gyakran alkalmazod Tolle jelenlét gyakorlatait?

Nem szoktam gyakorolni

Minden nap rendszeresen

Egy-két naponta

Egyszer-kétszer hetente

Havonta eszembe szokott jutni párszor

Néha egy-két hónap is eltellik nélküle

A szavazás korlátozva csak tagoknak

szavazat: 114
Korábbi szavazások
Chatbox
Teri
márc 10 : 00:51
Tolle videó fordítás különös, ámde hatásos módja
- LINK -

Teri
nov 10 : 12:55
FLOW Summit november 13-án kezdődik. Már 50000-en csatlakoztak. Gyere Te is

Teri
okt 30 : 10:16
FLOW Summit 5 napos ingyenes kurzus
- LINK -

Teri
jún 12 : 20:29

Teri
máj 16 : 23:16

Teri
ápr 04 : 20:07

NN
jan 07 : 12:46

NN
aug 17 : 13:39
Ez tényleg jó volt, köszi!
- LINK -

Teri
aug 15 : 16:17

Teri
aug 13 : 18:18
Seth megszólal (hangoskönyv, ÚJ) - LINK -

Teri
aug 13 : 17:41
Ramana Maharshi film, magyar felirattal (ÚJ) - LINK -

Teri
aug 13 : 17:27

Teri
jan 24 : 11:53

Teri
jan 24 : 11:48

Teri
jan 24 : 11:47

Zsolesz
dec 23 : 04:15
Egy kihalt fórum is lehetőség, hogy a spirituális egó újabb siker-művét reklámozhassa.
A spiri bölcselkedés is jobban megy, ha közben dől a lóvé!

Shaw
dec 21 : 10:51
Tíz tipp, hogy hogyan segíthetjük elő azt, hogy gyermekeink egyénisége spirituálisan kivirágozzon
- LINK -

Shaw
nov 23 : 16:47
Az ölelés, mint spirituális kapu

- LINK -

Roby_T
nov 22 : 11:24
Az óceán látható,
a felhő látható.
A kettő közötti átmenet átalakítóereje vagyok én.
...csak néha megpihenek változó óceánként, felhőként.

Shaw
nov 20 : 17:14
A szellemi születés elmarad?
- LINK -

Teri
okt 02 : 22:56
(magyar felirat alul beállítható )
az "én" illúziója
- LINK -

Bigcsok
szept 20 : 17:31
?

Teri
júl 25 : 23:31
Gergőnek:
- LINK -

Teri
júl 23 : 14:48

Ibolyka
máj 15 : 09:40
Kedves Teri!

Köszönöm. Beszélgetni szeretnék néha, de akkor ezt nem is teszem. Köszönöm. Csodás
utat.


Olvasmányok
Mi a spirituális föleszmélés?
- LINK -

Az ego
- LINK -

A belső test
- LINK -

A boldogság titka
- LINK -

A halhatatlanság kétségbevonhatatlan bizonyítéka
- LINK -

Megvilágosodás? Mi az?
- LINK -

A Csend
- LINK -

Fölébredés
- LINK -

A Tudat
- LINK -

Frekvenciatartók
- LINK -

Nem kulcsfontosságú a gondolkodás
- LINK -

A csend és a belső csend
- LINK -

A fájdalomtest föloldása
- LINK -

Vess véget az idő káprázatának
- LINK -

Mit tegyünk a fájdalomtesttel?
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Elfogadás
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Élvezet
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Lelkesedés
- LINK -

Mi a különbség közted és a spirituális mester között?
- LINK -

Egy-két lényeges dolog Eckharttól.
- LINK -

Ő használ téged! Ez a betegség!
- LINK -

Amíg az elmével azonosulsz addig a fájadalom elkerülhetetlen.
- LINK -

A múlt fájdalma: a fájdalomtest föloldása.
- LINK -

Hozzáférni a Most erejéhez.
- LINK -
Holdtlte
CURRENT MOON
Jósgömb

Kérlek írd meg a kérdésed amire választ szeretnél kapni!TolleTube Kicsiben
Copyright © 2009-2014 - Minden jog fenntartva uj-fold.hu