Névnapok
Ma 2022. 1. 24, hétfő, Timót napja van.
Holnap Pál napja lesz.
Mai gyakorlat

Az alábbi jelenlét gyakorlat segítségedre lehet abban, hogy egyre tudatosabbá válj.:


Bár a testtel való azonosulás az ego egyik legalapvetőbb formája, a jó hír, hogy ...

Folytatás
Utolsó fórum hozzászólások
Válasz: Teri blogja
FLOW SUMMIT 5 napos ingyenes kurzus november 13-
Írta: Teri
okt 30 : 10:17

Válasz: Egy kis művészet...
Barátom a közel múltban gondolt egyet és itt hagyt
Írta: Berill
szept 06 : 10:20

Válasz: Teri blogja
mi van a tudatra ébredés után? https://www.youtube
Írta: Teri
jún 12 : 20:48

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=iTWie6-5_ps
Írta: Teri
jún 12 : 20:21

Válasz: Teri blogja
köszönöm... még, még, még!!!!!!!
Írta: Teri
febr 21 : 12:08

Válasz: Egy kis művészet...
Második verzió: „A minden ágán táncol szívem”
Írta: Berill
jan 22 : 21:33

Válasz: Egy kis művészet...
Jó ez a csend! Ha nem lenne zaj, akkor fel sem tűn
Írta: Berill
jan 10 : 14:17

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=k3pnJA2jyr4
Írta: Roby_T
jan 07 : 12:09

Válasz: Egy kis művészet...
Lélek-JELen-Léthttps://drive.google.com/open?id=1r
Írta: Berill
máj 13 : 08:39

Válasz: Teri blogja
ha lenne, remélem felrakod ide :)
Írta: Teri
ápr 16 : 00:35

Tolle Audio Player:


 
Nap vicce
A nap vicce
A geped adatai
IP
Kérdések - Válaszok
Eckhart Tolle - A háláról


Leültünk egy csevejre Eckhartal egy délután és feltettünk neki néhány kérdést. Ebben a kiadványban Eckhart a háláról fejti ki a gondolatait.

Kérdés: A hála érzése és kifejeződése, segíti-e a tudatosság emelését ?

Eckhart: Mi egy mélyebb háláról beszélünk. Sok felszínes formája van a hálának, és az nem az, amiről mi beszélünk. Ez alatt azt értem, hogy valaki másnak, akinek rosszabb a sora mint neked… néha az a forrása a hálának. Az emberek azt mondják, „Óh, nekem igazából hálásnak kéne lennem, mivel nézve ezt a személyt – neki rosszabbul megy mint nekem, így hát nekem hálásnak kéne lennem.” Ez nem az igazi hála, ez a hála a gondolkodáson keresztül jött, onnan ahonnan te összehasonlítod magad másokkal. A mélyebb hála, az nem valami fogalmi eljáráson keresztül jön, ahol te megmagyarázod magadnak, hogy miért is kéne hálásnak lenned. Ez egy felszínes formája a hálának, ami nem igazán az ami, ennek végül is az egohoz van köze.
Sokkal alapvetőbb ennél, a hálának az az igaz formája, ami a méltánylás mélyebb érzéke. Ennek semmi köze az egohoz, amit te mondasz magad a fejedben. Ez a valami az, amit te érzel a jelen pillanatban, ami ennek a pillanat „van–ságának” egy méltánylása. Mi mint útmutatásként használjuk a szavakat. Amikor azt mondom „méltánylás”, akkor néhány ember lehet, hogy azt kérdi, „Mit értesz méltánylás alatt ?” Ez az, ahogy érzed, hogy a körülötted lévő világ eleven, és hogy osztozol a világ azon elevenségében, ami körül vesz téged. Ott van a külső elevenség a többi emberi lényben, sőt a környezetedben is – akár az a természet, vagy egy szoba, érzed elevenségét annak ami körülötted van ebben a pillanatban, a saját elevenségeden keresztül. És ezzel együtt jön az érzés, „ez jó, hogy élettel teli.” Az élet számos formáját méltányolod ebben a pillanatban, ami felbukkan. Nem mondasz ítéletet arról a formáról amit ebben a pillanatban az élet felvesz, mivel a forma, amit az élet felölt, az folyamatosan változik körülötted – egyik pillanatban itt vagy, a következőben valahol máshol.

Ez egy mély érzékelése a Lét-ségnek, vagy az elevenségnek, és ezen keresztül méltányolod azt ami van az életedben. És azt mondva, hogy „életedben”, az mindig a jelen pillanatot jelenti, mivel a jelen pillanattól való elkülönülés, az nem olyan dolog mint az „életed.” Ha valami más van ott, ami nem az a jelen pillanat amit te „életed”-nek hívsz, akkor az egy mentális konstrukció.

Kialakítottál egy képmást az „én”-ről és az „életem”-ről, ami egy történet, és te abban tévedsz, hogy ez a te életed. Az életed alapvetően bármikor az a forma, amit ez a pillanat felvesz. Az életed az mindig az, ami most van. Ez az életed. Nem valami történet, amit a fejedben mondsz saját magad.
Ezen méltányoláson keresztül, te vagy az, aki egy Egység érzetet érzékel avval, ami kívül van, és ami belül van. Ott már nincs egy olyan elkülönülés, amit a túlzott fogalmi gondolkodás teremt, más emberek és az én közt, egy olyan elkülönülést, amit az ítélkezés teremt. A jelen pillanat megengedésének az érzete van, hogy úgy legyen az, ahogy az van. Mindezek az alapvető szempontjai a hálának. Ez az a nyitottság, ami ennek a pillanatnak a „van-sága” felé van. Ezzel a nyitottsággal jön egy méltányolás, ennek a pillanatnak a „van-sága” miatt. Ott már nincs tagadása vagy visszautasítása annak, ami van, azért mert az elmédben lévő történet nem egyezik azzal, ami ebben a pillanatban körülvesz téged. És ez az, ahogy számos ember él, úgy menve keresztül az életen folyamatosan, hogy egy össze nem illés van azon elképzeléseik közt, ami most kéne hogy legyen, valamint a közt, ami „most” van.
A legnagyobb szenvedési forma, valamint frusztráció és nem-teljesülés, az az össze nem illeszkedés, ami azon mentális történet között van „aminek kéne lenni” és a között van, ami van. Ez az igazi gyökere az őrültségnek. Ott, lehetetlen hogy hála legyen, mikor ez működik az életedben.

Amikor látszólag valami negatív történik, akkor az emberek lehet hogy úgy találják, hogy nagyon nehéz azt mondani „Oké, nekem hálásnak kéne lennem ekkor is.” Én nem mondom, hogy neked ezt kéne tenned, mivel épp ez is egy idea a fejedben. Az a jobb, hogy elfelejtjük a próbálkozást arra, hogy hálásak legyünk mikor valami negatívnak tűnő történik, és egyszerűen elengedjük a mentális ítélkezést arról, és azt mondjuk „Ez van ami van, ez az ami történt, és a helyzet most.” Ha szabad tudsz lenni annak a mentális ítélkezésétől, és tagadástól vagy kivetítéstől, a panaszkodástól, stb. stb… akkor pusztán megengeded azt ami van, és ekkor valami mélyebb bukkan fel, még egy látszólag negatív helyzetben is.
Az elfogadás által erre a helyre jön, elkerülhetetlenül, a most „van-sága”, az a belső állapotod ami már nem végleg attól függ, hogy kívül éppen mi történik vagy nem történik. Ez egy életbevágó átalakulása a tudatosságnak, ott ahol a külső világ már nem határozza meg a tudatossági állapotodat.
Így mikor valami rossznak tűnő történik, azt mondjuk, „ez van.” Akár egy kicsi dolog ez, akár nagy, legyünk nyitottak erre. Ha nyitott vagy annak a „van-ságára” ami van, akkor valami benned lévő, amit hívhatnánk „békének”, bukkan fel. Néha annyira apró, és először nem is tudod észre venni. Te nem a rossznak látszó dolog miatt vagy hálás, hanem hogy még mindig békés tudsz lenni, még ebben a szituációban is. Bensőleg érzed, hogy az elfogadás által, béke bukkan fel. Még egészen rossznak látszó körülményekben is. És mi is ez a béke ? Ez egy belső érzékelése az elevenségnek, a lét-ségnek, a jelen létnek. Ez minden hála forrása.

Lehet hála akkor is, mikor valami rossz történik. Nem a rossz miatt, hanem azon tény miatt, hogy valami negatív látszóval szembenézve, ott még mindig béke van a háttérben. Viszont, ezt addig nem fogod felfedezni, míg először el nem fogadod azt, ami van.
A hála az nagyon fontos. Ez akkor alakítja át az egész életedet, ha az élet miatt tudsz emlékezni a hála fontosságára. Ahogy keresztül haladsz a napodon, a minden napodon, még kis emlékeztetőd is lehet – az élet méltánylásának a jelentőségéről.

Minden embernek magának kell hitelesítenie, hogy ebben a pillanatban, minek tudok hálás lenni ?

Érzékeld a létet, azt, aki te vagy – nem pusztán a fizikait, hanem érzékeld a saját tulajdon jelen léted. Ez egy nagy forrása az örömnek, annak, hogy a saját tulajdon jelen létedet érzed, azt, amit igazából nem lehet meghatározni. Ez a legvégső hála.

Hálás köszönet a fordításért Yan Chi-nek!


Oldal:   <<        >>  
[Welcome]

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!


Közösségi Megosztás
Idézetek Tolle-tól

-oOo-
Minden bőség alapja: méltányolni az életedben már meglévő jót.
-oOo-

Még több idézet


Szavazás

Milyen gyakran alkalmazod Tolle jelenlét gyakorlatait?

Nem szoktam gyakorolni

Minden nap rendszeresen

Egy-két naponta

Egyszer-kétszer hetente

Havonta eszembe szokott jutni párszor

Néha egy-két hónap is eltellik nélküle

A szavazás korlátozva csak tagoknak

szavazat: 114
Korábbi szavazások
Chatbox
Teri
márc 10 : 00:51
Tolle videó fordítás különös, ámde hatásos módja
- LINK -

Teri
nov 10 : 12:55
FLOW Summit november 13-án kezdődik. Már 50000-en csatlakoztak. Gyere Te is

Teri
okt 30 : 10:16
FLOW Summit 5 napos ingyenes kurzus
- LINK -

Teri
jún 12 : 20:29

Teri
máj 16 : 23:16

Teri
ápr 04 : 20:07

NN
jan 07 : 12:46

NN
aug 17 : 13:39
Ez tényleg jó volt, köszi!
- LINK -

Teri
aug 15 : 16:17

Teri
aug 13 : 18:18
Seth megszólal (hangoskönyv, ÚJ) - LINK -

Teri
aug 13 : 17:41
Ramana Maharshi film, magyar felirattal (ÚJ) - LINK -

Teri
aug 13 : 17:27

Teri
jan 24 : 11:53

Teri
jan 24 : 11:48

Teri
jan 24 : 11:47

Zsolesz
dec 23 : 04:15
Egy kihalt fórum is lehetőség, hogy a spirituális egó újabb siker-művét reklámozhassa.
A spiri bölcselkedés is jobban megy, ha közben dől a lóvé!

Shaw
dec 21 : 10:51
Tíz tipp, hogy hogyan segíthetjük elő azt, hogy gyermekeink egyénisége spirituálisan kivirágozzon
- LINK -

Shaw
nov 23 : 16:47
Az ölelés, mint spirituális kapu

- LINK -

Roby_T
nov 22 : 11:24
Az óceán látható,
a felhő látható.
A kettő közötti átmenet átalakítóereje vagyok én.
...csak néha megpihenek változó óceánként, felhőként.

Shaw
nov 20 : 17:14
A szellemi születés elmarad?
- LINK -

Teri
okt 02 : 22:56
(magyar felirat alul beállítható )
az "én" illúziója
- LINK -

Bigcsok
szept 20 : 17:31
?

Teri
júl 25 : 23:31
Gergőnek:
- LINK -

Teri
júl 23 : 14:48

Ibolyka
máj 15 : 09:40
Kedves Teri!

Köszönöm. Beszélgetni szeretnék néha, de akkor ezt nem is teszem. Köszönöm. Csodás
utat.


Olvasmányok
Mi a spirituális föleszmélés?
- LINK -

Az ego
- LINK -

A belső test
- LINK -

A boldogság titka
- LINK -

A halhatatlanság kétségbevonhatatlan bizonyítéka
- LINK -

Megvilágosodás? Mi az?
- LINK -

A Csend
- LINK -

Fölébredés
- LINK -

A Tudat
- LINK -

Frekvenciatartók
- LINK -

Nem kulcsfontosságú a gondolkodás
- LINK -

A csend és a belső csend
- LINK -

A fájdalomtest föloldása
- LINK -

Vess véget az idő káprázatának
- LINK -

Mit tegyünk a fájdalomtesttel?
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Elfogadás
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Élvezet
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Lelkesedés
- LINK -

Mi a különbség közted és a spirituális mester között?
- LINK -

Egy-két lényeges dolog Eckharttól.
- LINK -

Ő használ téged! Ez a betegség!
- LINK -

Amíg az elmével azonosulsz addig a fájadalom elkerülhetetlen.
- LINK -

A múlt fájdalma: a fájdalomtest föloldása.
- LINK -

Hozzáférni a Most erejéhez.
- LINK -
Holdtlte
CURRENT MOON
Jósgömb

Kérlek írd meg a kérdésed amire választ szeretnél kapni!TolleTube Kicsiben
Copyright © 2009-2014 - Minden jog fenntartva uj-fold.hu