Névnapok
Ma 2022. 7. 2, szombat, Ottó napja van.
Holnap Kornél napja lesz.
Mai gyakorlat

Az alábbi jelenlét gyakorlat segítségedre lehet abban, hogy egyre tudatosabbá válj.:


Bár a testtel való azonosulás az ego egyik legalapvetőbb formája, a jó hír, hogy ...

Folytatás
Utolsó fórum hozzászólások
Válasz: Teri blogja
FLOW SUMMIT 5 napos ingyenes kurzus november 13-
Írta: Teri
okt 30 : 10:17

Válasz: Egy kis művészet...
Barátom a közel múltban gondolt egyet és itt hagyt
Írta: Berill
szept 06 : 10:20

Válasz: Teri blogja
mi van a tudatra ébredés után? https://www.youtube
Írta: Teri
jún 12 : 20:48

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=iTWie6-5_ps
Írta: Teri
jún 12 : 20:21

Válasz: Teri blogja
köszönöm... még, még, még!!!!!!!
Írta: Teri
febr 21 : 12:08

Válasz: Egy kis művészet...
Második verzió: „A minden ágán táncol szívem”
Írta: Berill
jan 22 : 21:33

Válasz: Egy kis művészet...
Jó ez a csend! Ha nem lenne zaj, akkor fel sem tűn
Írta: Berill
jan 10 : 14:17

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=k3pnJA2jyr4
Írta: Roby_T
jan 07 : 12:09

Válasz: Egy kis művészet...
Lélek-JELen-Léthttps://drive.google.com/open?id=1r
Írta: Berill
máj 13 : 08:39

Válasz: Teri blogja
ha lenne, remélem felrakod ide :)
Írta: Teri
ápr 16 : 00:35

Tolle Audio Player:


 
Nap vicce
A nap vicce
A geped adatai
IP
Interjúk
Kim Eng - Eckhart Tolle világkörüli tanítási útja


Szeretném egy kicsit megosztani veled Eckhart Tolle első világkörüli tanítási útját, ami 2002 elején indult és közel négy és fél hónapig tartott.

A körutazás 2002. január második felében kezdődött Hong Kong-ban. Ez volt Eckhart negyedik tanítási éve, amit most főként Hong Kong-iaknak és más ázsiai országból érkezőknek tartott. Gyakran halottam tőle, hogy Hong Kong „tele van rohanó üzleti élettel”. Emlékszem Eckhart első lelki gyakorlatára Hong Kong-ban, ahol az egyik részvevő, egy gazdag üzletember felszólalt és ezt mondta Eckhart-nak: „Mikor felmentél a pódiumra és csak ültél ott, az úgy tűnt, mintha egy örökkévalóságig tartana (pedig csak 2 perc volt). Azt gondoltam magamban: ’’Mit csinál ez az ember? Kezdjük már el, nem érünk rá egész nap, mi itt elfoglalt emberek vagyunk.” Ez a férfi először nem ismerte fel a lényegét és a szépségét a csendnek, de gyorsan megtanulta észrevenni a saját elméjét -, ami a kondicionált gondolatok mintázatait tartalmazza. Miközben beszélgettem a jelenlévőkkel, felismertem, hogy az éberség és a csend azokban a résztvevőkben, akik minden évben visszatértek Eckhart hétvégi lelkigyakorlataira, tízszeresen megnövekedett. Ez egy gyönyörű emlékeztető arra, hogy mi lehetséges még egy olyan elfoglalt városban is, mint Hong Kong – a tudatos éberség kitárul.

A kínai anyanyelvűek körében nagy érdeklődést váltott ki, hogy megismerjék a Most hatalma kínai fordítását, amit éppen ekkor tájt adtak ki Tajvanban.

A következő megálló Szingapúr volt. Eckhart itt adta első ’intenzív’ 3 órás tanítását a körülbelül 250 fős hallgatóságnak. A hőség csaknem elviselhetetlen volt Eckhart számára. Bár elfogadta a hőséget, de azért általában jobban viseli a mérsékelt éghajlatot. Tehát mondani sem kell milyen jó volt, hogy rövid volt a látogatás, de még így is csak légkondícionálás mellett volt elviselhető.

Szingapúr után Eckhart egy csodálatos utat tett Indiába, amit egy 8 napos lelkigyakorlattal kötött össze. Körülbelül 20 ember utazott vele ezen az úton. Az utazást az első nyilvános beszélgetéssel kezdte Chennai-ban a korábbi Madras-ban. Ez az előadás volt az egyik legszebb élmény, amivel valaha is találkoztam. Mint általában, úgy most is, Eckhartot ’foglyul’ ejtette a kb. 500 fős, főleg indiai közönség, amelyhez még 200 fő szeretett volna csatlakozni, de ők a bejáratnál tovább már nem jutottak Az igazi szépsége az volt a dolognak, hogy már az első alkalommal ilyen nagy számban jelentek meg, ami keletnek és nyugatnak az egyesülését jelenti. Ez ritka és majdnem hallatlan, hogy ennyi indiai részt vegyen egy nyugati spirituális tanító előadásán. Kicsit félve néztem, hogy milyen messzire eljöttünk és mennyire készek vagyunk arra, hogy átlépjük a tudatosság határát és egyesüljünk, mint egy lélek, egy igazság.

Chennai után volt egy beszélgetés Pondicherry-ben is. A terem zsúfolásig tele volt; 325 ember, indiaiak és nyugatiak csaknem egyenlő arányban. A résztvevők nagyon éberek és jelenlévők voltak és ez feltöltötte a termet is. Eckhart jól érezte magát ebben az óceán mellett elhelyezkedő lelkigyakorlatos központban . A központ a teljes ellentéte volt az indiai környezetnek. Olyan volt, mint egy palota, mely magas falaival körbevéve védi lakóit a nyomorúság sújtotta külvilágtól. A hely nagyon kellemes volt, és a szobák is kényelmesebbek voltak összehasonlítva más hotelekkel, ahol megszálltunk szerte Indiában. Persze a szépség és a megadás része annak, hogy elfogadjuk az ellentéteket, amik mindig adódnak függetlenül attól, hogy hol vagyunk.

Pondicherry után Eckhart tett egy 3 napos rövid kitérőt, amikor is meglátogatta a Sri Ramana Maharshi ashramot, és a szent hegyet, az Arunachala-t. Eckhart és egy 30 fős csoport felment a hegy tetején lévő barlangokba és csak úgy, mint Ramana, csendben ültek a hideg barlangban és miközben meditáltak, elöntötte őket a shakti energia. Az utolsó napon az ashram vezetője - aki teljesen hatása alá került Eckhart jelenlétének és nyugalmának -, ő már eddig is több alkalommal tett személyes látogatást Eckhartnál - , ezúttal viszont ő kérte meg Eckhartot, hogy a következő indiai útján térjen vissza az ashramba és tartson egy előadást. Egy másik spirituális tanárhoz -, különösen egy nyugatihoz - tett látogatás úgyszólván rendkívüli volt. Mélyen a hatása alá kerültem ennek a nyílt és őszinte meghívásnak. Ezt úgy éltem meg, hogy egyik jelenlét felismeri a másik jelenlétet, és az Egy élet már kész találkozni önmagával a különböző megtestesült formákban. Om Shanti.

Következett egy nagy utazás fel északra a Himalája lábához, ahol egy 8 napos lelkigyakorlatra került sor Rishikesh-ben . Késő este Eckhartot felvették az Új Delhi-i reptéren a szervezők, akik nem ismertek akadály, hogy az ő szeretett tanárukat gyorsan és biztonságban eljuttathassák a célállomásához. Eckhart most először tapasztalta meg az indiai közlekedési dugót, amibe sikerült is beleragadni. Az egyik szervező kiugrott a kocsiból, hogy megoldja a problémát. Ahogy mi is, úgy a több ezer másik autó is csak méterenként araszolt előre az úton. Végül a kiszállt szervezőt is szem elől veszítettük, aki előrement a zűrzavarban. Aztán lassan elindult a forgalom és fél mérföld után megpillantottuk őt is, ahogy egy nyüzsgő útkereszteződés közepén a kezeivel irányította a sofőröket kifelé a dugóból. Végül Eckhart sértetlenül megérkezett Rishikesh-be.
A következő kihívás Eckhart testének egészségesen tartása volt. Szerencsére a két Los Angeles-i barátunk magukkal hozott két hatalmas bőröndnyi vitamint, száraz ételt, rizst és turista gázpalackot, így Eckhart egészsége sértetlen maradt. Minden reggel az ashrammi ételen felül készítettek neki egy multi-vitaminos koktélt, ami úgy nézett ki, mint valami sárga, sűrű motorolaj az íze pedig nyers és leírhatatlan volt. Néhány nap múlva ez az íz tűrhetővé, csaknem kellemessé vált. Eckhart hálás volt a barátai szerető törődéséért.

A lelkigyakorlat a Parmarth Niketan ashramban volt megtartva. Ennek a spirituális vezetője Pujya Swamiji hálásan üdvözölte Eckhartot egy gyönyörű Ganga Aarti ceremónia keretében, amit a szent Ganges folyó partján mutattak be. Pujya Swamiji egy nagy tiszteletben álló személy a közösségében. Az ashram többek közt lehetőséget nyújt tanulásra nagyszámú gyereknek, valamint kórházi ellátást, ételt a szegényeknek és egyéb juttatásokat is ad például a közös úthálózat fejlesztésre.

A lelkigyakorlat résztvevői közül sokaknak, akiknek új volt India és az ashrami élet, ez a hely tele volt kihívásokkal, és ezek az életkörülmények adtak számukra lehetőséget arra, hogy megtanulják a megadás igazi jelentését és gyakorolják Eckhart tanításait. A hét folyamán számtalan volt a kihívás személyes és kollektív szinten egyaránt. Eckhart sok esetben minden előzetes tudás nélkül megszólította ezeket az aggodalmakat és segített a résztvevőknek a teljes megadás elérésében. A lelkigyakorlat végére úgy tűnt, hogy a résztvevők feladták félelmeiket és drámáikat, elfogadták az állapotukat és harmóniába kerültek azzal, ami van. A hét utolsó napján úgy tűnt, hogy egy világos áttetsző fény vette körül és egyesítette a fizikai testeket a teremben. Ez volt az pont, amikor mindent átható mélységet, szerető békét és egységet éreztem.

Ez az egy hét láthatóvá tette az Eckharttal való együttlét jótékony hatását. A szeretet kisugárzása és bölcs tanításai segítettek levetni sok réteget a személyes és kollektív kondicionáltságról. A lelkigyakorlat után, mint általában, a részvevők a megszokott megkönnyebbültség érzésével távoztak. De az itteni átalakulás most sokkal mélyebb volt, mint aminek eddig valaha szemtanúja voltam. Ezt látni számomra egy újabb megerősítése volt annak, hogy az emberi tudatosság átalakulása valóban felerősödik és felgyorsul.

Eckhart utolsó indiai állomása és tanítása Mumbai-ban, a korábbi Bombay-ben volt. A találkozóhely teljesen megtelt a körülbelül 600 indiai és néhány nyugati emberrel. Néhányukat Eckhart korábbi délen és északon tartott beszélgetése inspirálta arra, hogy ide utazzanak és még egyszer meghallgassák őt. A 3 órás ’intenzív’ volt a legelképesztőbb és leginspirálóbb beszélgetés, amit addig valaha tapasztaltam. Soha korábban nem hallottam őt ilyen erővel és mélységgel beszélni. Itt éreztem a lényegét és összegzését annak az összes előadásnak, amit Indiában és Észak Amerikában tartott. Nem kellett sehova máshova menni, csak lazítani a központodban, annak magjában, aki te valójában vagy.

Ezután Mumbai-ból Frankfurton keresztül Rómába repültünk és 10 napig pihentünk. Egy öreg 18. századi kőházban töltődtünk fel Toszkána csöndjével és nyugalmával. Vendéglátónk Marina és a barátja Ghee tökéletes ellátást biztosított számunkra, fenségeseket főztek friss és egészséges ételekből. (Ez csodálatos, tápláló váltás volt az indiaihoz képest, hiszen ott eléggé korlátozott volt a főtt étel.) Házigazdáink pont azt nyújtották nekünk, amire szükségünk volt és emellett még maradt időnk a feltöltődésre is, ezért igazán hálásak voltunk a szerető gondoskodásukért.

A következő héten Assisi-be utaztunk ahol a turista szerepét töltöttük be. Jó volt, hogy a megszokottól teljesen eltérőt csinálhattunk. Meglátogattuk a templomot, ahol az az eredeti kereszt áll, amiről azt mondják, hogy Szent Ferenc lógott rajta az oltár fölött és közben aranyszínűen bevilágította az ablaktalan kápolnát. Amint körülnéztünk a zsúfolt teremben eldöntöttük, hogy maradunk még, nemcsak a keresztet szemlélni, hanem pihentetni fáradt lábainkat is. Leültünk a második sorban és könnyedén hagytuk kimenni a feszültséget a lábunkon keresztül a hideg padlóba. Első pillantásra a kereszt ugyanolyannak tűnt, mint az összes többi, de rövid szemlélődés után úgy éreztem, hogy ez sugárzik az élettől, a hála és a szépség energiájának mezejétől. Jó turista módjára az elragadtatás közepette lefényképeztem a keresztet (mint utólag kiderült nem lett volna szabad, mert nem engedélyezet a fotózás). Később az este folyamán visszafelé a hotelhoz megnéztük a képet a laptopomon. Ez a csodálatos kép felfedte, hogy kék és fehér fények áradtak ki a keresztből és körülvették Jézus arcát. Olyan nagy hatással volt ránk, hogy csak ültünk és majdnem húsz percen át ámultunk. Eckhart ezt a fotót a csoda képének nevezte el.

Nyaralásunk gyorsan a végéhez ért. Egy esti firenzei beszélgetés után újra úton voltunk; utaztunk Angliába, észak Londonba. Három előadás volt betervezve,; kettő a Vitality Fair-be, amit a Kindered Spirit Magazine támogatott, a harmadik pedig a híres Szent James templomba a Piccadilly-n, amit az Alternativok szerveztek. A Szent James-i esemény iránti érdeklődés felülmúlta a 700 fős befogadóképességet, így további 300 résztvevőnek sajnos távozni kellett, mert nem fértek be. A templom színezett üveg ablakait teljesen kinyitották, hogy friss levegő tudjon beáramolni. Voltak, akik kint állva hallgatták Eckhart szavait és így tanultak. Úgy tűnt, hogy a tömegben összeköt és megszilárdul az erő, ami egyesíti a bolygó ébredését. Észak Amerika, Ázsia és India után most Európában az emberi tudatosság virágzása terjed, akár egy futótűz. Éreztem, ahogy leereszkedik az isteni erő, a Forrás, amit az emberek otthonának neveznek. Az otthon nem egy helyen van, hanem Itt és Most.

Közben Londonban Eckhart egy nyilvános ceremónia keretében a Kindred Spirit Magazine-tól megkapta a ’2001 legjobb spirituális könyve’ díjat. Teljesen az öröm hatása alatt voltam, amikor halottam a szavakat - ’és a győztes a Most hatalma’. Amíg Eckhart fent állt a pódiumon, hogy átvegye a díját, addig én olyan büszkeséget és boldogságot éreztem iránta, mint még soha.

A hátralévő európai utunk során gyorsan repültünk egyik országról a másikra, pihenésre alig szakítva időt. London után következett Dánia, Svédország, Németország, Hollandia, Olaszország és Svájc. Valamennyi esemény helyszíne megtelt 200-700 hallgatóval, ami egyben kivételes és inspiráló volt a lélek számára is. Minden egyes találkozó értékes ajándék volt, olyan üzenetet közvetített, ami úgy tűnt mintha pontosan csak arra az adott eseményre, helyre és pillanatra hozták volna létre.

A németországi München-ben tartott beszélgetés egy teljesen meghökkentő csoda volt. Eckhart két előadás után a tolmácsolást gyémánt keménységűnek érezte, mivel számára ez a fordítás nem természetesen és spontán folyt. Így aztán Eckhart elkezdett németül, az anyanyelvén beszélni, jóllehet amióta 13 évesen elhagyta Németországot, azóta angolul beszél, ezért a német nyelvtudása nem a legjobb. 20 perc elteltével még mindig németül így szólt:
„Nos, úgy tűnik, még mindig tudok németül beszélni, tehát megpróbálom folytatni is.” Erre az egész hallgatóság nevetéssel és tapssal reagált. Eckhart most először intézte tanító szavait németül 350 emberhez. Mivel nem értettem mit mond, ezért csak pihentem a ’nem tudás’ állapotában. A figyelmem leszűkítettem a szavak közötti üres térre, és így vált ez az elődadás számomra az egyik legjobbá, amin részt vehettem.

Eckharttal lenni egy világkörüli úton és közben újra meg újra hallgatni a tanítását, olyan fajta hálával és jelenléttel ajándékozott meg, amit előidézni nem tudtam, csak megengedni és közben hagyni, hogy a tudatosság kivirágzása megtörténjen. Eckhart tanításán keresztül nemcsak kívülről, de a saját lelkem virágzásán keresztül belülről is felismertem eredeti hangunkat, és így az Egy élet, az Egy tudatosság kivirágzott.

Az utazás során a tanításokon és azokon kívül is mindig jelen volt a humor. „ Ne vedd túl komolyan a gondolataidat”, Eckhart ezt gyakran mondogatta, ami persze azt is magába foglalja, hogy ’ne vedd túl komolyan magát az életet sem’ A tanítási út vége felé közeledve Eckhart megemlítette nekem, hogy kitalálta új könyvének a címéti: ’A világ legjobb és legrosszabb szállodái.’

Vége.


Oldal:   <<        >>  
[Welcome]

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!


Közösségi Megosztás
Idézetek Tolle-tól

-oOo-
Minden bőség alapja: méltányolni az életedben már meglévő jót.
-oOo-

Még több idézet


Szavazás

Milyen gyakran alkalmazod Tolle jelenlét gyakorlatait?

Nem szoktam gyakorolni

Minden nap rendszeresen

Egy-két naponta

Egyszer-kétszer hetente

Havonta eszembe szokott jutni párszor

Néha egy-két hónap is eltellik nélküle

A szavazás korlátozva csak tagoknak

szavazat: 114
Korábbi szavazások
Chatbox
Teri
márc 10 : 00:51
Tolle videó fordítás különös, ámde hatásos módja
- LINK -

Teri
nov 10 : 12:55
FLOW Summit november 13-án kezdődik. Már 50000-en csatlakoztak. Gyere Te is

Teri
okt 30 : 10:16
FLOW Summit 5 napos ingyenes kurzus
- LINK -

Teri
jún 12 : 20:29

Teri
máj 16 : 23:16

Teri
ápr 04 : 20:07

NN
jan 07 : 12:46

NN
aug 17 : 13:39
Ez tényleg jó volt, köszi!
- LINK -

Teri
aug 15 : 16:17

Teri
aug 13 : 18:18
Seth megszólal (hangoskönyv, ÚJ) - LINK -

Teri
aug 13 : 17:41
Ramana Maharshi film, magyar felirattal (ÚJ) - LINK -

Teri
aug 13 : 17:27

Teri
jan 24 : 11:53

Teri
jan 24 : 11:48

Teri
jan 24 : 11:47

Zsolesz
dec 23 : 04:15
Egy kihalt fórum is lehetőség, hogy a spirituális egó újabb siker-művét reklámozhassa.
A spiri bölcselkedés is jobban megy, ha közben dől a lóvé!

Shaw
dec 21 : 10:51
Tíz tipp, hogy hogyan segíthetjük elő azt, hogy gyermekeink egyénisége spirituálisan kivirágozzon
- LINK -

Shaw
nov 23 : 16:47
Az ölelés, mint spirituális kapu

- LINK -

Roby_T
nov 22 : 11:24
Az óceán látható,
a felhő látható.
A kettő közötti átmenet átalakítóereje vagyok én.
...csak néha megpihenek változó óceánként, felhőként.

Shaw
nov 20 : 17:14
A szellemi születés elmarad?
- LINK -

Teri
okt 02 : 22:56
(magyar felirat alul beállítható )
az "én" illúziója
- LINK -

Bigcsok
szept 20 : 17:31
?

Teri
júl 25 : 23:31
Gergőnek:
- LINK -

Teri
júl 23 : 14:48

Ibolyka
máj 15 : 09:40
Kedves Teri!

Köszönöm. Beszélgetni szeretnék néha, de akkor ezt nem is teszem. Köszönöm. Csodás
utat.


Olvasmányok
Mi a spirituális föleszmélés?
- LINK -

Az ego
- LINK -

A belső test
- LINK -

A boldogság titka
- LINK -

A halhatatlanság kétségbevonhatatlan bizonyítéka
- LINK -

Megvilágosodás? Mi az?
- LINK -

A Csend
- LINK -

Fölébredés
- LINK -

A Tudat
- LINK -

Frekvenciatartók
- LINK -

Nem kulcsfontosságú a gondolkodás
- LINK -

A csend és a belső csend
- LINK -

A fájdalomtest föloldása
- LINK -

Vess véget az idő káprázatának
- LINK -

Mit tegyünk a fájdalomtesttel?
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Elfogadás
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Élvezet
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Lelkesedés
- LINK -

Mi a különbség közted és a spirituális mester között?
- LINK -

Egy-két lényeges dolog Eckharttól.
- LINK -

Ő használ téged! Ez a betegség!
- LINK -

Amíg az elmével azonosulsz addig a fájadalom elkerülhetetlen.
- LINK -

A múlt fájdalma: a fájdalomtest föloldása.
- LINK -

Hozzáférni a Most erejéhez.
- LINK -
Holdtlte
CURRENT MOON
Jósgömb

Kérlek írd meg a kérdésed amire választ szeretnél kapni!TolleTube Kicsiben
Copyright © 2009-2014 - Minden jog fenntartva uj-fold.hu