Névnapok
Ma 2022. 7. 2, szombat, Ottó napja van.
Holnap Kornél napja lesz.
Mai gyakorlat

Az alábbi jelenlét gyakorlat segítségedre lehet abban, hogy egyre tudatosabbá válj.:


Bár a testtel való azonosulás az ego egyik legalapvetőbb formája, a jó hír, hogy ...

Folytatás
Utolsó fórum hozzászólások
Válasz: Teri blogja
FLOW SUMMIT 5 napos ingyenes kurzus november 13-
Írta: Teri
okt 30 : 10:17

Válasz: Egy kis művészet...
Barátom a közel múltban gondolt egyet és itt hagyt
Írta: Berill
szept 06 : 10:20

Válasz: Teri blogja
mi van a tudatra ébredés után? https://www.youtube
Írta: Teri
jún 12 : 20:48

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=iTWie6-5_ps
Írta: Teri
jún 12 : 20:21

Válasz: Teri blogja
köszönöm... még, még, még!!!!!!!
Írta: Teri
febr 21 : 12:08

Válasz: Egy kis művészet...
Második verzió: „A minden ágán táncol szívem”
Írta: Berill
jan 22 : 21:33

Válasz: Egy kis művészet...
Jó ez a csend! Ha nem lenne zaj, akkor fel sem tűn
Írta: Berill
jan 10 : 14:17

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=k3pnJA2jyr4
Írta: Roby_T
jan 07 : 12:09

Válasz: Egy kis művészet...
Lélek-JELen-Léthttps://drive.google.com/open?id=1r
Írta: Berill
máj 13 : 08:39

Válasz: Teri blogja
ha lenne, remélem felrakod ide :)
Írta: Teri
ápr 16 : 00:35

Tolle Audio Player:


 
Nap vicce
A nap vicce
A geped adatai
IP
Interjúk
Eckhart Tolle cikk a Life Positive magazinból (írta: Maria Wirth )


Tapasztalt spirituális mester lévén, Eckhart Tolle kezdte a Rishikesh lelki gyakorlatot egy anekdota elmesélésével a Dalai Láma életéről, amikor elmenekült Tibetből és Indiába jött. Az első előadáson amit a Dalai Láma adott nyugatiaknak Indiában, egy kíváncsi úriember a közönség soraiból segítséget keresett arra, hogy túljusson az önbizalom hiányán.

„Mitől szenvedsz?” kérdezte a Dalai Láma. Az úriember próbálta elmagyarázni, de a Dalai Láma nem tudta megérteni és még inkább belezavarodott. Végül körbe ment minden egyes emberhez az összejövetelen és kérdezgette őket vajon hallottak e már erről az érzésről. A Dalai Láma meglepetésére majdnem mindenki bólogatott igenlően. Hogy bevésse elménkbe a lényeget, Tolle egy mosollyal megjegyezte: „Még a legcsúnyább macskának sincsenek önbecsülési problémái. Akkor nekünk embereknek miért van? És különösen mi úgynevezett modern emberek akik majdnem teljesen az elménkben élünk?”

Ezen sajnálatos helyzetben az amit élünk majdnem teljesen az elménkben. Nem a létezésünkkel azonosítjuk magunkat, hanem gondolkodással és érzésekkel. Mi teremtjük, olyannak amilyen volt a gyermekkorunktól fogva, egy mentális kép magunkról – arról amit gondolunk, érzünk és teszünk – és aztán hisszük hogy mi ez a kép vagyunk.

Az eredmény a hamis én generációja, aminek nem sok értéke van. Ez elfeledteti velünk az igazi lényünket és kényszerít minket arra hogy szakadatlanul gondolkozzunk, mert ez a fantom én vagy ego, ahogy Tolle nevezi, gondolatoktól növekszik. Ez a gondolatok terméke. És szereti a konfliktusokat, drámát és ellenségeket, még akkor is ha azt állítja hogy békét akar.

Konfliktusok és ellenségek erősítik az egot az elszigeteltség érzetében és az ego szeret erősebbre nőni. Ráadásul az ego majdnem teljesen a múltban vagy a jövőben él, mert magát a múltból határozza meg és reménykedik a jövőbeli beteljesülésben. A jelen pillanatot egy nemkívánatos akadálynak tartja a jövőbe vezető útján. Tolle az embereket a jelen pillanatban élésre buzdítja.
Ő maga keserves úton jött erre rá.

Jelenleg az ötvenes éveiben járó Tolle Németországban született. A Londoni Egyetemen diplomázott és a Cambridge Egyetemen dolgozott. Amikor 29 éves volt, egy mély spirituális átalakulás ment végbe. Ezután 20 éven keresztül csendes életet élt annak szentelve, hogy megértse, elmélyítse és kiegészítse ezt az átalakulást. Alkalmanként egyéneket és csoportokat vezetett.

Tolle is azonosította magát egy hamis énnel a múltban ami sok szenvedést okozott számára. Depressziós volt és alkalmanként még öngyilkos hajlamokat is mutatott. Egy éjszaka 29 évesen egy gondolat ismétlődött folyamatosan az elméjében: „Nem élhetek magammal tovább.” Hirtelen rájött milyen különös gondolat is volt ez. „Én magammal? Egy vagyok, vagy kettő?”

Megdöbbent ettől a furcsa elképzeléstől, és az elméje megállt bár teljesen tudatos maradt. Úgy érezte valami belehúzza ami úgy tűnt mint egy energia örvény az ürességbe. Csak engedte magát beleesni ebbe az ürességbe elutasítás nélkül. Amikor következő nap felébredt a világa megváltozott. Minden friss és eredeti volt, mintha csak akkor jött volna létre. Kapcsolódva érezte magát valami mérhetetlennel, és mély békével és boldogsággal. Körbement a városon teljes csodálatban az földi élet iránt. A kapcsolat a depressziós és szorongó Tolléval megszakadt.

Világi életének menete megváltozott amikor kiadták könyvét A most hatalmát 1997-ben Vancouver- ben, ahova egy évvel korábban költözött egy inspirációtól vezérelve. Azóta Tolle-ra nagy az igény mint spirituális oktató és utazik a világ minden pontjára.

Tolle szerint a legtöbb ember egy elme által kreált hamis énnel él, amivel ha egy másik személy lenne – egyetlen egy napig sem élnének együtt. Még úgy is nevezik, hogy „te”. Például: „Milyen ostoba oltál!” Néhányan úgy próbálják fejleszteni magukat, hogy kitesznek olyan állításokat mint „Rendben vagyok”. Ez nem sokat segít, Tolle szerint. Ott van még egy megoldás. Maradj jelen a mostban, tanácsolja Tolle.

A most, a jelen pillanat tartalmazza a kulcsot a felszabaduláshoz. A most a legértékesebb dolog mert a mostban az egész élet kitárulkozik. Az élet most van. Amikor teljesen jelen vagy a mostban, minden probléma megszűnik, ahogyan a fantom én is, aminek szüksége van a múltra és a jövőre a túléléséhez. Csak most tudod érezni ki is vagy valójában: valami mérhetetlen, elpusztíthatatlan.

Tolle jobban szereti Létezésnek hívni, mert erről nehéz mentális képet formálni. És arra kér minket ne alakítsunk mentális képet róla, mert a Létezés nem érthető meg az elme által. Mégis mindenki magáénak érezheti ezt a jelenlétet. A megvilágosodás, Tolle elmondása szerint, újra eljutni a Létezés tudatosságához és megmaradni ebben az állapotban. Ez a természetes állapotunk amiben megvan a Létezés öröme, a mély béke és ahogyan az életerő és éberség is.

TOLLE TANÁCSAI

o Maradj teljesen jelen a mostban – az egész életed kitárulkozik itt. A mostban ott a Létezés öröme és mély béke.

o Légy jelen az elme figyelőjeként.

o Csak figyelj és érezz – ne bírálj semmit.

o Ne kívánd, hogy a jelen pillanat más legyen attól mint már amilyen.

o Tedd szokássá testedet belülről érezni amilyen gyakran csak lehetséges. A test mindig a jelenben van.

o Ne hidd el ezt, próbáld ki!

Tolle megemlíti az ősi indiai analógiáját a hullámnak és az óceánnak. „Éppen most, mi valószínűleg hullámként tapasztaljuk magunkat és a sok másik hullám miatt körülöttünk, egyáltalán nem látjuk a tengert. Igyekszünk túlélni és félünk, mert a veszély hogy a hullám eltűnik valós. Minden pillanatban trilliónyi hullám tűnik fel és tűnik el. Alakok a tenger felszínén és alapvetően nem más, mint az egyetlen tenger. Amint a hullám mélyen magába merül, rájön hogy elpusztíthatatlan, egy a mérhetetlen óceánnal.”

Még amikor a hullám egyedül is érezte magát és gyengének, amikor félt a haláltól és nem látta az óceánt, egy volt azzal. Tehát a kapcsolat elérhető közvetlenül, nem valamikor a jövőben, mert a hullám az óceán. Mi Létezünk - most. Tolle semmi újat nem mond. Akkor miért tódul olyan sok ember az egész világon a beszédeire – olyan sok, hogy majdnem mindig a találkozóhely nem tudja befogadni őket? A lelki gyakorlatai teljesen tele vannak semmi perc alatt a relatív magas költségek ellenére.

És könyve A most hatalma a sikerkönyvek listáján van még Indiában is, ami bővelkedik spirituális mesterekkel. Úgy hiszem ennek számos különböző oka van.
Egy: ritka, hogy egy tanító olyan tisztán és erőteljesen tudja elfogadtatni a most, a jelen pillanat mérhetetlen erejét és fontosságát és azt, hogy mennyire felszabadító teljesen jelen lenni a mostban.
Kettő: Tolle egyike azon néhány tanítónak aki a jelenlétből szól. Ez érezhető a teremben. Még a könyvének is ereje van –a jelenlét ereje, ahogy azt sok olvasó megerősít.
Három: Tolle ügyesen egyensúlyozik a középúton ami elválaszt két tábort a spiritualitásban. Egyik a spirituális tanítók tábora, akik hisznek a predesztinációban vagy eleve elrendeltetésben. Az ő követőik hátra dőlnek és próbálják élvezni az életüket amennyire csak lehetséges.

A második tábor olyan tanítók, akik rámutatnak minden akadályra a célhoz vezető úton amiket le kell győzni. Az ő követőik erősen próbálkoznak, végül frusztráltnak érzik magukat mivel nyilvánvalóan nem próbálkoztak elég erősen. Azt mondja Tolle, hogy egy „hasznos perspektíva” azt gondolni választhatjuk a jelenlétet. Ez elég. Elég jelen lenni az elme figyelőjeként és nem elveszve a gondolatokban, érzésekben és reakciókban.

Ilyen módon egy magasabb tudatosság válik aktívvá az elme elveszti erejét. Az elmével való azonosulás széttörik. Még egy dolog fontos: csak megfigyelni és érezni –nem bírálni vagy analizálni amit megfigyelsz vagy érzel.

Tolle óvatosan halad. Az ego, ahogy ő mondja, nem más mint a nem megfigyelt elme. Ez működteti teljesen az életünket amíg nem vagyunk jelen mint a tanúskodó tudatosság. Ekkor, alapvetően „nem vagyunk ott” és tudattalanul reagálunk az ego stratégiái szerint. A legfontosabb stratégiája elkerülni a jelent és beteljesülést keresni a jövőben.

„ Kérlek, Most, ne rejts el. Útban vagyok a jövő felé,” mondja az ego a jelen pillanatnak. Beteljesülés a jövőben természetesen soha nem lehetséges, mert a jövő, ahogy az ego is, egy gondolat teremtmény nem valós. A jövő jelenként jön el. Csak a jelen valós. És a folyamatos megállapítás a jövőre, ami tipikus sok emberre, a tökéletes recept a hosszú távú elégedetlenségre valaki életében.

Egy megvilágosodott személy figyelmének fő fókusza mindig a jelen pillanatban van. Csak periférikusan tudatosítja a múltat és a jövőt –csak amennyire az szükséges a mindennapokban való működéshez. Engedd meg a jelen pillanatnak, hogy legyen ne kívánd hogy más legyen, állítja Tolle.

Mondj rá igent, mert ez már van, és ekkor tedd amit csak megfelelőnek érzel mindenféle negativitás nélkül. Ez csodálatosan át fogja formálni az egész életedet. Ekkor, az élet érted dolgozik majd ahelyett hogy ellened dolgozna. De ne hidd ezt el, mondja Tolle. Próbáld ki!

Amíg tanulunk a jelenben lenni a mostban, a tanácsok hasznosak. Tolle-nak van egy nagyon értékes tanácsa: tedd szokásoddá a tested belső érzékelését amilyen gyakran csak tudod. A test mindig a jelenben van. Csak a gondolkodás mozog a múltba vagy a jelenbe.

Gyakran ellenőrizd, hogy érzel belül –csak érezd, ne bíráld vagy analizáld amit érzel. Belső test tudatosság a jelenben összpontosít és megízlelteti milyen felszabadító teljesen jelen lenni a mostban. És aki megízlelte a felszabadulást könnyedén választhatja a jelenlétet. A most hatalmas ereje ekkor beáramlik az életébe és nem marad semmi több, amit még kívánhatna.

Forrás: Life Positive magazin
Oldal:   <<        >>  
[Welcome]

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!


Közösségi Megosztás
Idézetek Tolle-tól

-oOo-
Minden bőség alapja: méltányolni az életedben már meglévő jót.
-oOo-

Még több idézet


Szavazás

Milyen gyakran alkalmazod Tolle jelenlét gyakorlatait?

Nem szoktam gyakorolni

Minden nap rendszeresen

Egy-két naponta

Egyszer-kétszer hetente

Havonta eszembe szokott jutni párszor

Néha egy-két hónap is eltellik nélküle

A szavazás korlátozva csak tagoknak

szavazat: 114
Korábbi szavazások
Chatbox
Teri
márc 10 : 00:51
Tolle videó fordítás különös, ámde hatásos módja
- LINK -

Teri
nov 10 : 12:55
FLOW Summit november 13-án kezdődik. Már 50000-en csatlakoztak. Gyere Te is

Teri
okt 30 : 10:16
FLOW Summit 5 napos ingyenes kurzus
- LINK -

Teri
jún 12 : 20:29

Teri
máj 16 : 23:16

Teri
ápr 04 : 20:07

NN
jan 07 : 12:46

NN
aug 17 : 13:39
Ez tényleg jó volt, köszi!
- LINK -

Teri
aug 15 : 16:17

Teri
aug 13 : 18:18
Seth megszólal (hangoskönyv, ÚJ) - LINK -

Teri
aug 13 : 17:41
Ramana Maharshi film, magyar felirattal (ÚJ) - LINK -

Teri
aug 13 : 17:27

Teri
jan 24 : 11:53

Teri
jan 24 : 11:48

Teri
jan 24 : 11:47

Zsolesz
dec 23 : 04:15
Egy kihalt fórum is lehetőség, hogy a spirituális egó újabb siker-művét reklámozhassa.
A spiri bölcselkedés is jobban megy, ha közben dől a lóvé!

Shaw
dec 21 : 10:51
Tíz tipp, hogy hogyan segíthetjük elő azt, hogy gyermekeink egyénisége spirituálisan kivirágozzon
- LINK -

Shaw
nov 23 : 16:47
Az ölelés, mint spirituális kapu

- LINK -

Roby_T
nov 22 : 11:24
Az óceán látható,
a felhő látható.
A kettő közötti átmenet átalakítóereje vagyok én.
...csak néha megpihenek változó óceánként, felhőként.

Shaw
nov 20 : 17:14
A szellemi születés elmarad?
- LINK -

Teri
okt 02 : 22:56
(magyar felirat alul beállítható )
az "én" illúziója
- LINK -

Bigcsok
szept 20 : 17:31
?

Teri
júl 25 : 23:31
Gergőnek:
- LINK -

Teri
júl 23 : 14:48

Ibolyka
máj 15 : 09:40
Kedves Teri!

Köszönöm. Beszélgetni szeretnék néha, de akkor ezt nem is teszem. Köszönöm. Csodás
utat.


Olvasmányok
Mi a spirituális föleszmélés?
- LINK -

Az ego
- LINK -

A belső test
- LINK -

A boldogság titka
- LINK -

A halhatatlanság kétségbevonhatatlan bizonyítéka
- LINK -

Megvilágosodás? Mi az?
- LINK -

A Csend
- LINK -

Fölébredés
- LINK -

A Tudat
- LINK -

Frekvenciatartók
- LINK -

Nem kulcsfontosságú a gondolkodás
- LINK -

A csend és a belső csend
- LINK -

A fájdalomtest föloldása
- LINK -

Vess véget az idő káprázatának
- LINK -

Mit tegyünk a fájdalomtesttel?
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Elfogadás
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Élvezet
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Lelkesedés
- LINK -

Mi a különbség közted és a spirituális mester között?
- LINK -

Egy-két lényeges dolog Eckharttól.
- LINK -

Ő használ téged! Ez a betegség!
- LINK -

Amíg az elmével azonosulsz addig a fájadalom elkerülhetetlen.
- LINK -

A múlt fájdalma: a fájdalomtest föloldása.
- LINK -

Hozzáférni a Most erejéhez.
- LINK -
Holdtlte
CURRENT MOON
Jósgömb

Kérlek írd meg a kérdésed amire választ szeretnél kapni!TolleTube Kicsiben
Copyright © 2009-2014 - Minden jog fenntartva uj-fold.hu