Névnapok
Ma 2017. 3. 24, péntek, Gábor napja van.
Holnap Irén napja lesz.
Mai gyakorlat

Az alábbi jelenlét gyakorlat segítségedre lehet abban, hogy egyre tudatosabbá válj.:


Bár a testtel való azonosulás az ego egyik legalapvetőbb formája, a jó hír, hogy ...

Folytatás
Utolsó fórum hozzászólások
Válasz: Teri blogja
Érzékszervek nélküli közvetlen érzékelésA mentális
Írta: Teri
márc 21 : 23:24

Válasz: Egy kis művészet...
Pilis
Írta: Berill
febr 06 : 19:49

Válasz: Teri blogja
HS: Ételfelajánlás Tudatosságunk a vegetarianizm
Írta: Teri
jan 25 : 10:23

Válasz: "Sat-Chit-Ananda"
. . . .
Írta: sry
dec 31 : 11:06

Válasz: Teri blogja
a Vipassanáról https://www.youtube.com/watch? v=
Írta: Teri
dec 28 : 13:18

Válasz: Teri blogja
Teri írta ...Meditáció vagy koncentráció?
Írta: Dyra
dec 28 : 10:22

Válasz: Teri blogja
Csattos Ilona: Meditáció vagy koncentráció? https
Írta: Teri
dec 27 : 22:22

Válasz: Teri blogja
Küzdeni az ellen, ami ellen nem lehet, azt talán a
Írta: Teri
dec 26 : 09:43

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=K0PyPpMRlFE
Írta: Teri
dec 25 : 12:24

Válasz: Berlin 2016 12 19
Tanmo írta ...Hogyan fogadjuk el a berlini kamiono
Írta: Teri
dec 23 : 10:33

Tolle Audio Player:


 
Nap vicce
A nap vicce
A geped adatai
IP
DVD-ék
Csend a világ közepén - könyv + 2 db DVD


"...az, aki te vagy, valamint a csend egy és ugyanaz. És ha még nem őrültél meg teljesen ebben a bolond világban, az azt jelenti, hogy valahogyan el tudod érni a benned lévő csendet." Eckhart Tolle 2004 tavaszán csodálatosan egyedülálló hétvégi lelkigyakorlatot tartott a skóciai Findhornban élő spirituális közösség, egy több mint háromszáz fős csoport számára, akik a személyes és globális átalakulás élharcosai. A teljes lelkigyakorlatról videofelvétel készült, aminek eredményeként - gondos szerkesztést követően - kétszer kétórányi megindító élményt nyújthatunk át olvasóink számára. Tolle minden mondata - üdvözlő szavait is beleértve - kivételes éleslátásról és erőről tanúskodik. A DVD-n rögzített lelkigyakorlat legfelemelőbb pillanatai a könyv lapjain is megelevenednek, s az egyes részleteket a szerző gyönyörű, képaláírásokkal ellátott természetfotói illusztrálják. Mindez együtt - a szavak, a fényképek, a hangok és a videofelvétel - inspiráló, a világon egyedülálló kincset eredményez. Hozzáférhetővé teszi számunkra azokat az eszközöket, amelyeknek a segítségével átformálhatjuk életünket, és megnyílhatunk a pillanat csendje számára. A Skócia északi részén található Findhorn Alapítvány a természettel szoros együttműködésben kialakított spirituális szolgáltató központ, amely az oktatásra és a közösségre helyezi a hangsúlyt. A világ egyik legnépszerűbb tudatos közössége; a felnőttoktatás, a személyes és spirituális átalakulás jelentős nemzetközi központja, amelyet évente mintegy tizennégyezren látogatnak.


Az Örökkévaló megérintése

Eckhart Tolle 6 DVD-ből álló előadássorozata.

1. Lemondani a gondolatról


Az „ébresztőjel” szóval, amit Eckhart az egyhetes tréning első napján említ, a gondolat álmából való felébredésre utal. A hamis én korlátokat emelő csapdáin kívül Eckhart arról is szól, hogy miként lehet hozzáférni az éber, csöndes jelenlét háttérben meghúzódó dimenziójához. Olyan jelenléthez, ami nem hit kérdése. A DVD-n látható és hallható két előadásában Eckhart egyszerű szavakkal fogalmazza meg valamennyi spirituális tanítás lényegét. Az emberi tudat fejlődését történelmi perspektívába helyezi, az édenkerttől napjainkig. Rávilágít, hogy manapság a gondolat végnapjait éljük, s kezdünk belépni az emberi evolúció következő szakaszába. Eckhart fölteszi, majd megválaszolja a kérdéseket: Spirituális fejlődésedhez szükséged van-e időre? Mi a különbség közted és a spirituális mester között? Valójában van-e döntési lehetőségünk?

2. Halál és a meghalás a legnagyobb kapu


Vigyázat! Egyetlen szerkezet sem stabil! Délelőtti előadásában Eckhart tisztelettel szól az emberi forma felbomlásának különféle állapotairól, és rámutat arra a felszabadulásra, ami a szétesés közben megtörténhet, valamint a felébredésre. Ezt követően segít nekünk kezelni a veszteség, illetve a halál után támadt ürességet. Délutáni előadásában Eckhart részletesen beszél a spirituális gyakorlatról, azokról az útjelzo táblákról, amelyek a gondolatfolyamokon való felülemelkedés útját mutatják, továbbá a jelenlét fenntartását érintő kisebb kihívásokról. További témák: belsőtest-tudatosság, lemondás a hamis én gyökerérol, az észlelés dimenziói, projiciálás, az élet célja, szent átalakulás, emberi interakciók és alvászavar.

3. A nemtudás ereje


Eckhart mindent elmond azt követően, hogy a délelőtti előadása elején közli: semmi mondanivalója sincs... A DVD-ről hallható két előadásában számtalan kulcsinformáció hangzik el. Noha a nem tudás a legtöbb ember számára problémás valami, Eckhart megmutatja, hogyan képes ez az állapot mégis magasabb tudásszintre emelni minket. Később, a fájdalomtest boncolgatásakor, Eckhart világossá teszi ezen érzelmi lény alaptermészetét és átalakításának a módját. Arra biztat minket, hogy megadóan vegyük tudomásul a rettegéshez, az igazságtalanságokhoz és a gonoszsághoz való „kötődésünket”, és olyan reagálási módot tár elénk, ami minden emberi tudattalansággal és őrültséggel szemben (a sajátunkéval is) együtt érző és megbocsátó. Egyéb témák: az értelmet meghaladó békeérzet; annak – az Én Vagyoknak, az örök Jelenlétnek, az örök Mostságnak – felismerése; az önbecsülés félrevezető volta; valójában miért és hogyan előrevivő a fájdalom; az egyéni és a közös fájdalom, valamint a szenvedés.

4. Szenvedésföggőség


Mennyire vágysz a lelki békére? Ezen a délelőttön Eckhart megkérdezi: Mely részed nem akar békét, csupán – konfliktusok és problémák révén – önmaga megerősítését? Eckhart szembesít bennünket a jelen elől folyton megszökő tudattalanunkkal, és segít hidat vernünk az ellenállás és a nem ellenállás közé. Délután – hallgatók kérdésére válaszolva – elmondja nekünk, amit mindig is tudni szerettünk volna a szexualitásról és a jelenlétrôl. További témák ezen a DVD-n: miért nem születünk valamennyien megvilágosultan; a férfiak és a nők részvétele a spirituális gyakorlatokban; az anyasággal járó fájdalom és szenvedés; egy gyermek elvesztése; a könyvekben rejlő erő és energia; szerelmi vágyakozás és magány.

5. a spirituális gyakorlat és ellenálás mintái


Miután föltáncol a színpadra, Eckhart ismét tudatosítja bennünk, hogy a forma mennyire lényegtelen, majd a formáról való leválásunkhoz „lágy erő” alkalmazását javasolja. Később az ellenállás – különösen a konfliktusos kapcsolatokban jelentkező ellenállás – két aspektusát tárgyalja, és tanácsot ad, miként kezeljük a másokban és a magunkban fölbukkanó reaktivitást. Együttérzően és világosan magyarázza el, hogy valójában milyen tudattalan mozgató erő bújik meg minden függőség mögött, és rávilágít, hogy a most hogyan segíthet nekünk ezen vágyak és sóvárgások átalakításában. Délutáni előadásában Eckhart nagy hangsúlyt fektet a hamis „én” feloldására és a spirituális gyakorlatra. Az igazi élet akkor veszi kezdetét, amikor az elme alkotta kis „én” feloldódik. Ekkortól az „élet él engem”, ezen a formán keresztül.


6. Az utolsó illúzió


Tapasztald meg a lelki gyakorlat utolsó napján az energiát, amit tágas csönd és szeretet hat át! Az előző nap hozott el minket ehhez a rendkívüli ponthoz: a tudatos éberségbe invitáló végső ébresztőhíváshoz. Eckhart elmondja, hogy az egós kondicionálás vége valójában kozmikus esemény, ami messze túlmutat az egyén személyes fölébredésén. Fedezd fel és tudd meg, hogy mi az utolsó illúzió, kollektív és egyéni szempontból is! További témák: az egy, alapvető tudatlanság, a dualitás hiánya, mások megítélése, a kisebbrendűségi és a magasabbrendűségi komplexus, az értelem egyéb formái és a mulandóság.
[Welcome]

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!

[ Regisztráció ]
[ Elfelejtett jelszó? ]


Közösségi Megosztás
Idézetek Tolle-tól

-oOo-
Minden bőség alapja: méltányolni az életedben már meglévő jót.
-oOo-

Még több idézet


Szavazás

Milyen gyakran alkalmazod Tolle jelenlét gyakorlatait?

Nem szoktam gyakorolni

Minden nap rendszeresen

Egy-két naponta

Egyszer-kétszer hetente

Havonta eszembe szokott jutni párszor

Néha egy-két hónap is eltellik nélküle

A szavazás korlátozva csak tagoknak

szavazat: 108
Korábbi szavazások
Chatbox
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztrálj


Teri
szept 13 : 18:12
HUMAN 2015
magyar felirattal
- LINK -

Teri
szept 12 : 16:02
ez a film eddig miért volt eldugva? - LINK -

Teri
szept 07 : 14:14
a teljes A Course in Miracles magyarul itt:
- LINK -

Teri
aug 18 : 10:51

Teri
júl 29 : 15:23

Teri
júl 27 : 12:58
Anasztázia hangoskönyv

- LINK -

noli
júl 11 : 01:03

Teri
júl 07 : 11:11

Teri
júl 07 : 11:05

noli
júl 05 : 14:47
S e n k i ?

noli
júl 05 : 14:46
Helló! Van itt valaki?

Teri
ápr 09 : 16:51

Teri
febr 16 : 10:28
Mooji : "te"mindig a trónon vagy, de az elme ott csücsül az öledben " - LINK -

Teri
febr 02 : 15:20

swami
jan 27 : 00:55
sziasztok. A jelenlét művészetének írott változata (a felirat file pl) nincs meg valakinek? Kérlek üziben válaszolj. Hálás köszönetem

Teri
jan 21 : 12:29
szeretet, mely felszabadít - LINK -

Kisvarju
jan 14 : 20:23
Tud valaki arról, hogy működik -e Budapesten Tolle Klub?

Teri
jan 09 : 19:08
a ZEN tíz bikája
- LINK -

Teri
jan 04 : 23:48
a nagy ÉFT kopogtatókönyv (mágus útjához) - LINK -

Teri
dec 31 : 22:13
Sokan ostobaságnak gondolják, hogy a bútorszövet mintázatának tüzetes megfigyelése megoldaná a depressziót...

hajni19840203
dec 31 : 14:35
kis olvasnivaló
cikk egy könyvről
Agyi átkapcsolás. Kifelé a depresszióból - LINK -

hajni19840203
dec 31 : 14:21


Teri
dec 31 : 10:42
BUÉK!
- LINK -

Teri
dec 30 : 01:02
muszáj hinned
- LINK -

Teri
dec 29 : 15:03
Ha nem megy egyszerre, akkor lépésről-lépésre

- LINK -


Olvasmányok
Mi a spirituális föleszmélés?
- LINK -

Az ego
- LINK -

A belső test
- LINK -

A boldogság titka
- LINK -

A halhatatlanság kétségbevonhatatlan bizonyítéka
- LINK -

Megvilágosodás? Mi az?
- LINK -

A Csend
- LINK -

Fölébredés
- LINK -

A Tudat
- LINK -

Frekvenciatartók
- LINK -

Nem kulcsfontosságú a gondolkodás
- LINK -

A csend és a belső csend
- LINK -

A fájdalomtest föloldása
- LINK -

Vess véget az idő káprázatának
- LINK -

Mit tegyünk a fájdalomtesttel?
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Elfogadás
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Élvezet
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Lelkesedés
- LINK -

Mi a különbség közted és a spirituális mester között?
- LINK -

Egy-két lényeges dolog Eckharttól.
- LINK -

Ő használ téged! Ez a betegség!
- LINK -

Amíg az elmével azonosulsz addig a fájadalom elkerülhetetlen.
- LINK -

A múlt fájdalma: a fájdalomtest föloldása.
- LINK -

Hozzáférni a Most erejéhez.
- LINK -
Holdtlte
CURRENT MOON
Jósgömb

Kérlek írd meg a kérdésed amire választ szeretnél kapni!Google keresés
Google
TolleTube Kicsiben
Copyright © 2009-2014 - Minden jog fenntartva uj-fold.hu