Névnapok
Ma 2022. 5. 18, szerda, Erik napja van.
Holnap Ivó, Milán napja lesz.
Mai gyakorlat

Az alábbi jelenlét gyakorlat segítségedre lehet abban, hogy egyre tudatosabbá válj.:


Bár a testtel való azonosulás az ego egyik legalapvetőbb formája, a jó hír, hogy ...

Folytatás
Utolsó fórum hozzászólások
Válasz: Teri blogja
FLOW SUMMIT 5 napos ingyenes kurzus november 13-
Írta: Teri
okt 30 : 10:17

Válasz: Egy kis művészet...
Barátom a közel múltban gondolt egyet és itt hagyt
Írta: Berill
szept 06 : 10:20

Válasz: Teri blogja
mi van a tudatra ébredés után? https://www.youtube
Írta: Teri
jún 12 : 20:48

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=iTWie6-5_ps
Írta: Teri
jún 12 : 20:21

Válasz: Teri blogja
köszönöm... még, még, még!!!!!!!
Írta: Teri
febr 21 : 12:08

Válasz: Egy kis művészet...
Második verzió: „A minden ágán táncol szívem”
Írta: Berill
jan 22 : 21:33

Válasz: Egy kis művészet...
Jó ez a csend! Ha nem lenne zaj, akkor fel sem tűn
Írta: Berill
jan 10 : 14:17

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=k3pnJA2jyr4
Írta: Roby_T
jan 07 : 12:09

Válasz: Egy kis művészet...
Lélek-JELen-Léthttps://drive.google.com/open?id=1r
Írta: Berill
máj 13 : 08:39

Válasz: Teri blogja
ha lenne, remélem felrakod ide :)
Írta: Teri
ápr 16 : 00:35

Tolle Audio Player:


 
Nap vicce
A nap vicce
A geped adatai
IP
DVD-ék
Csend a világ közepén - könyv + 2 db DVD


"...az, aki te vagy, valamint a csend egy és ugyanaz. És ha még nem őrültél meg teljesen ebben a bolond világban, az azt jelenti, hogy valahogyan el tudod érni a benned lévő csendet." Eckhart Tolle 2004 tavaszán csodálatosan egyedülálló hétvégi lelkigyakorlatot tartott a skóciai Findhornban élő spirituális közösség, egy több mint háromszáz fős csoport számára, akik a személyes és globális átalakulás élharcosai. A teljes lelkigyakorlatról videofelvétel készült, aminek eredményeként - gondos szerkesztést követően - kétszer kétórányi megindító élményt nyújthatunk át olvasóink számára. Tolle minden mondata - üdvözlő szavait is beleértve - kivételes éleslátásról és erőről tanúskodik. A DVD-n rögzített lelkigyakorlat legfelemelőbb pillanatai a könyv lapjain is megelevenednek, s az egyes részleteket a szerző gyönyörű, képaláírásokkal ellátott természetfotói illusztrálják. Mindez együtt - a szavak, a fényképek, a hangok és a videofelvétel - inspiráló, a világon egyedülálló kincset eredményez. Hozzáférhetővé teszi számunkra azokat az eszközöket, amelyeknek a segítségével átformálhatjuk életünket, és megnyílhatunk a pillanat csendje számára. A Skócia északi részén található Findhorn Alapítvány a természettel szoros együttműködésben kialakított spirituális szolgáltató központ, amely az oktatásra és a közösségre helyezi a hangsúlyt. A világ egyik legnépszerűbb tudatos közössége; a felnőttoktatás, a személyes és spirituális átalakulás jelentős nemzetközi központja, amelyet évente mintegy tizennégyezren látogatnak.


Az Örökkévaló megérintése

Eckhart Tolle 6 DVD-ből álló előadássorozata.

1. Lemondani a gondolatról


Az „ébresztőjel” szóval, amit Eckhart az egyhetes tréning első napján említ, a gondolat álmából való felébredésre utal. A hamis én korlátokat emelő csapdáin kívül Eckhart arról is szól, hogy miként lehet hozzáférni az éber, csöndes jelenlét háttérben meghúzódó dimenziójához. Olyan jelenléthez, ami nem hit kérdése. A DVD-n látható és hallható két előadásában Eckhart egyszerű szavakkal fogalmazza meg valamennyi spirituális tanítás lényegét. Az emberi tudat fejlődését történelmi perspektívába helyezi, az édenkerttől napjainkig. Rávilágít, hogy manapság a gondolat végnapjait éljük, s kezdünk belépni az emberi evolúció következő szakaszába. Eckhart fölteszi, majd megválaszolja a kérdéseket: Spirituális fejlődésedhez szükséged van-e időre? Mi a különbség közted és a spirituális mester között? Valójában van-e döntési lehetőségünk?

2. Halál és a meghalás a legnagyobb kapu


Vigyázat! Egyetlen szerkezet sem stabil! Délelőtti előadásában Eckhart tisztelettel szól az emberi forma felbomlásának különféle állapotairól, és rámutat arra a felszabadulásra, ami a szétesés közben megtörténhet, valamint a felébredésre. Ezt követően segít nekünk kezelni a veszteség, illetve a halál után támadt ürességet. Délutáni előadásában Eckhart részletesen beszél a spirituális gyakorlatról, azokról az útjelzo táblákról, amelyek a gondolatfolyamokon való felülemelkedés útját mutatják, továbbá a jelenlét fenntartását érintő kisebb kihívásokról. További témák: belsőtest-tudatosság, lemondás a hamis én gyökerérol, az észlelés dimenziói, projiciálás, az élet célja, szent átalakulás, emberi interakciók és alvászavar.

3. A nemtudás ereje


Eckhart mindent elmond azt követően, hogy a délelőtti előadása elején közli: semmi mondanivalója sincs... A DVD-ről hallható két előadásában számtalan kulcsinformáció hangzik el. Noha a nem tudás a legtöbb ember számára problémás valami, Eckhart megmutatja, hogyan képes ez az állapot mégis magasabb tudásszintre emelni minket. Később, a fájdalomtest boncolgatásakor, Eckhart világossá teszi ezen érzelmi lény alaptermészetét és átalakításának a módját. Arra biztat minket, hogy megadóan vegyük tudomásul a rettegéshez, az igazságtalanságokhoz és a gonoszsághoz való „kötődésünket”, és olyan reagálási módot tár elénk, ami minden emberi tudattalansággal és őrültséggel szemben (a sajátunkéval is) együtt érző és megbocsátó. Egyéb témák: az értelmet meghaladó békeérzet; annak – az Én Vagyoknak, az örök Jelenlétnek, az örök Mostságnak – felismerése; az önbecsülés félrevezető volta; valójában miért és hogyan előrevivő a fájdalom; az egyéni és a közös fájdalom, valamint a szenvedés.

4. Szenvedésföggőség


Mennyire vágysz a lelki békére? Ezen a délelőttön Eckhart megkérdezi: Mely részed nem akar békét, csupán – konfliktusok és problémák révén – önmaga megerősítését? Eckhart szembesít bennünket a jelen elől folyton megszökő tudattalanunkkal, és segít hidat vernünk az ellenállás és a nem ellenállás közé. Délután – hallgatók kérdésére válaszolva – elmondja nekünk, amit mindig is tudni szerettünk volna a szexualitásról és a jelenlétrôl. További témák ezen a DVD-n: miért nem születünk valamennyien megvilágosultan; a férfiak és a nők részvétele a spirituális gyakorlatokban; az anyasággal járó fájdalom és szenvedés; egy gyermek elvesztése; a könyvekben rejlő erő és energia; szerelmi vágyakozás és magány.

5. a spirituális gyakorlat és ellenálás mintái


Miután föltáncol a színpadra, Eckhart ismét tudatosítja bennünk, hogy a forma mennyire lényegtelen, majd a formáról való leválásunkhoz „lágy erő” alkalmazását javasolja. Később az ellenállás – különösen a konfliktusos kapcsolatokban jelentkező ellenállás – két aspektusát tárgyalja, és tanácsot ad, miként kezeljük a másokban és a magunkban fölbukkanó reaktivitást. Együttérzően és világosan magyarázza el, hogy valójában milyen tudattalan mozgató erő bújik meg minden függőség mögött, és rávilágít, hogy a most hogyan segíthet nekünk ezen vágyak és sóvárgások átalakításában. Délutáni előadásában Eckhart nagy hangsúlyt fektet a hamis „én” feloldására és a spirituális gyakorlatra. Az igazi élet akkor veszi kezdetét, amikor az elme alkotta kis „én” feloldódik. Ekkortól az „élet él engem”, ezen a formán keresztül.


6. Az utolsó illúzió


Tapasztald meg a lelki gyakorlat utolsó napján az energiát, amit tágas csönd és szeretet hat át! Az előző nap hozott el minket ehhez a rendkívüli ponthoz: a tudatos éberségbe invitáló végső ébresztőhíváshoz. Eckhart elmondja, hogy az egós kondicionálás vége valójában kozmikus esemény, ami messze túlmutat az egyén személyes fölébredésén. Fedezd fel és tudd meg, hogy mi az utolsó illúzió, kollektív és egyéni szempontból is! További témák: az egy, alapvető tudatlanság, a dualitás hiánya, mások megítélése, a kisebbrendűségi és a magasabbrendűségi komplexus, az értelem egyéb formái és a mulandóság.
[Welcome]

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!


Közösségi Megosztás
Idézetek Tolle-tól

-oOo-
Minden bőség alapja: méltányolni az életedben már meglévő jót.
-oOo-

Még több idézet


Szavazás

Milyen gyakran alkalmazod Tolle jelenlét gyakorlatait?

Nem szoktam gyakorolni

Minden nap rendszeresen

Egy-két naponta

Egyszer-kétszer hetente

Havonta eszembe szokott jutni párszor

Néha egy-két hónap is eltellik nélküle

A szavazás korlátozva csak tagoknak

szavazat: 114
Korábbi szavazások
Chatbox
Teri
márc 10 : 00:51
Tolle videó fordítás különös, ámde hatásos módja
- LINK -

Teri
nov 10 : 12:55
FLOW Summit november 13-án kezdődik. Már 50000-en csatlakoztak. Gyere Te is

Teri
okt 30 : 10:16
FLOW Summit 5 napos ingyenes kurzus
- LINK -

Teri
jún 12 : 20:29

Teri
máj 16 : 23:16

Teri
ápr 04 : 20:07

NN
jan 07 : 12:46

NN
aug 17 : 13:39
Ez tényleg jó volt, köszi!
- LINK -

Teri
aug 15 : 16:17

Teri
aug 13 : 18:18
Seth megszólal (hangoskönyv, ÚJ) - LINK -

Teri
aug 13 : 17:41
Ramana Maharshi film, magyar felirattal (ÚJ) - LINK -

Teri
aug 13 : 17:27

Teri
jan 24 : 11:53

Teri
jan 24 : 11:48

Teri
jan 24 : 11:47

Zsolesz
dec 23 : 04:15
Egy kihalt fórum is lehetőség, hogy a spirituális egó újabb siker-művét reklámozhassa.
A spiri bölcselkedés is jobban megy, ha közben dől a lóvé!

Shaw
dec 21 : 10:51
Tíz tipp, hogy hogyan segíthetjük elő azt, hogy gyermekeink egyénisége spirituálisan kivirágozzon
- LINK -

Shaw
nov 23 : 16:47
Az ölelés, mint spirituális kapu

- LINK -

Roby_T
nov 22 : 11:24
Az óceán látható,
a felhő látható.
A kettő közötti átmenet átalakítóereje vagyok én.
...csak néha megpihenek változó óceánként, felhőként.

Shaw
nov 20 : 17:14
A szellemi születés elmarad?
- LINK -

Teri
okt 02 : 22:56
(magyar felirat alul beállítható )
az "én" illúziója
- LINK -

Bigcsok
szept 20 : 17:31
?

Teri
júl 25 : 23:31
Gergőnek:
- LINK -

Teri
júl 23 : 14:48

Ibolyka
máj 15 : 09:40
Kedves Teri!

Köszönöm. Beszélgetni szeretnék néha, de akkor ezt nem is teszem. Köszönöm. Csodás
utat.


Olvasmányok
Mi a spirituális föleszmélés?
- LINK -

Az ego
- LINK -

A belső test
- LINK -

A boldogság titka
- LINK -

A halhatatlanság kétségbevonhatatlan bizonyítéka
- LINK -

Megvilágosodás? Mi az?
- LINK -

A Csend
- LINK -

Fölébredés
- LINK -

A Tudat
- LINK -

Frekvenciatartók
- LINK -

Nem kulcsfontosságú a gondolkodás
- LINK -

A csend és a belső csend
- LINK -

A fájdalomtest föloldása
- LINK -

Vess véget az idő káprázatának
- LINK -

Mit tegyünk a fájdalomtesttel?
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Elfogadás
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Élvezet
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Lelkesedés
- LINK -

Mi a különbség közted és a spirituális mester között?
- LINK -

Egy-két lényeges dolog Eckharttól.
- LINK -

Ő használ téged! Ez a betegség!
- LINK -

Amíg az elmével azonosulsz addig a fájadalom elkerülhetetlen.
- LINK -

A múlt fájdalma: a fájdalomtest föloldása.
- LINK -

Hozzáférni a Most erejéhez.
- LINK -
Holdtlte
CURRENT MOON
Jósgömb

Kérlek írd meg a kérdésed amire választ szeretnél kapni!TolleTube Kicsiben
Copyright © 2009-2014 - Minden jog fenntartva uj-fold.hu