Regisztrált tag #294 Regisztrált: 2010 máj 30 v, 09:36 Üzenetek: 24
Totális munkamániát (számítógép függőséggel kombinálva) és vele együtt járó "honnan lesz a pénz" "pániktestet".
Olyan ez mint az aszpirin (poén, semi kötekedés!), minden nyavalyára (beidegződött egós strutúrára, lelki parazitára, szóval a felébredésre és megvilágosodásra), mindenre jó.
Végül is ez az egész Tolle "tanítás", én úgy látom, a vallások által elferdített, kimerevített, kezükből kicsúszni látszó, de az ember által mindig is kutatott, vágyott "Igazi Isten" (=valódi önmagunk) megtalálásnak "korszerű" (nem elavult, elferdült vallási- és nem is keleti-) nyelvű, hit és -vallásfügetlen fogalmi készletű megfogalmazása és a megvalósításának kulcsa (útjelzője, térképe). Ha pedig Isten (Jelenlét/Tao/Zen/Tudat, stb.) velünk, akkor ki ellenünk?! Ferenc
Ja, amíg itt vagyunk és hozzászólunk, addig biztos nem vagyunk megvilágosodva. De ezt a pillanatot, hogy éppen ír az ember (momentán marhaságokat), ezt is el kell fogadni.
A megvilágosodás kegyelmi állapot, sem kiérdemelni, sem betervezni nem lehet. Nem is kell az, elég ha megismerjük az egót, és elszórakozunk vele. Ja és élvezzük a formák játékát.
Nagyon lazán írtam az egóról. Helyesbítek. "Az egó őrültségét nem szabad lebecsülni!' Amikor azt hiszed eltűnt, visszasettenkedik, és vagy észreveszed vagy nem. Szóval óvatosan, éberen! (Magamnak mondom, meg annak, aki hajlamos elfelejteni.)
Kollektív szinten egyénként -ahogy mindenki tudja, aki kicsit is "lát"- az egó még nagyobb őrültségeket termel. Nem csak a nyílvánvalóakat (Néró, Sztálin, Hitler stb és bandái), hanem árnyaltabbakat. Pld. a világ legerősebb országában iszonyatos pénzeket kidobálva a Marsra készülnek ( 2 ember letoppan a Marsra és jó, ha visszajönnek), közben embermilliók éheznek. És ez fel sem tűnik igazán. Stb,stb,stb...
Az is szép dolog, hogy ebben az őrült korszakban ilyesmivel foglalkozunk, ha csetlünk-botlunk, akkor is. Szóval mi esendő, tévedgető első felébredtek (ez nem a megvilágosodás) tartsunk össze, nem kis dolog az emberiség evolúciós irányába beállni, még ha keveset is tehetünk és nem vagyunk "Tollék".
Regisztrált tag #331 Regisztrált: 2010 júl 02 p, 09:23 Lakóhely: Bp. környéke Üzenetek: 29
szinkronsuli írta ...
Az is szép dolog, hogy ebben az őrült korszakban ilyesmivel foglalkozunk, ha csetlünk-botlunk, akkor is. Szóval mi esendő, tévedgető első felébredtek (ez nem a megvilágosodás) tartsunk össze, nem kis dolog az emberiség evolúciós irányába beállni, még ha keveset is tehetünk és nem vagyunk "Tollék". Ferenc
Erről jutott eszembe, amikor 11 évvel ezelőtt jártam egy ezo-s iskolába, a tanárunk azt mondta a végén, hogy soha ne hagyjátok egymást, hogy magára maradjon, tartsatok össze és tanítsatok. Fontos a pozitív energiaszint megtartása, és annak továbbadása, ebben hihetetlen erő lakozik.
Azokhoz az évekhez képest, sokat fejlődtek az emberek, egyre többen állnak be a sorba, ami szerintem köszönhető a sok megjelenő irodalomnak is, de elsősorban az erősebb, és új energiának, amiben élűnk.
Regisztrált tag #290 Regisztrált: 2010 máj 26 sze, 06:43 Üzenetek: 55
Mizujs Kedves Társaim!
Mindenki úgy el van tűnve.... Hiányoztok! Kivel mi történik? Hogy telt a hétvége? Kinek volt, van aktiv fájdalomteste? Ki tapasztalta meg az elfogadást és a békét?
Nekem mostanában elég aktiv a fájdalomtest. Nem nagyon akarja elfogadni ami VAN, sokat kritizál, panaszkodik a kis Én. Néha még magába is szippant, de hál Istennek az azonosulás egyre rövidebb ideig tart. Jó kis spirituális lecke ez a hét....de hát ezt is el kell fogadni, hisz erről szól az egész! Igaz?.... Meg rájöttem, hogy még mindig a jövőben látom az Önmegvalósitást.....ez meg jól elszomoritott...először. Aztán rájöttem, hogy legalább TUDOM! Ez a legnehezebb az egészben...hogy ne a jövőtől várd, hogy ha majd sokat gyakorolok, stb. sokat vagyok a jelenben, akkor majd meggyengül az ego és szépen átalakul a tudat. Ezzel aztán ki is projektálom a jövőbe, célként....
De hogy lehet úgy csinálni, hogy tudod, hogy ez egy folyamat lesz (tehát szükség van időre), de mégsem a jövőtől várod, hogy elérd spirituális célod? Ilyenkor azt mondom magamnak:.....nem lényeg! csak légy jelen, ez az egy a legfontosabb! Ti mit mondanátok?
Regisztrált tag #29 Regisztrált: 2009 nov 19 cs, 09:24 Lakóhely: Jelenlét Üzenetek: 34
"Jó kis spirituális lecke ez a hét....de hát ezt is el kell fogadni, hisz erről szól az egész! Igaz?...."
Ha azt mondom, hogy: igaz, akkor erősítem az egód. Nincs hét. Se holnap. Mindig csak ma van.
"De hogy lehet úgy csinálni, hogy tudod, hogy ez egy folyamat lesz (tehát szükség van időre), de mégsem a jövőtől várod, hogy elérd spirituális célod?"
Ilyenekkel nem kell foglalkozni. Csak csinálni kell.
[ Módosítva 2010 aug 01 v, 08:01 ] Nem azok az ellenségeink, akik gyűlölnek bennünket, hanem akiket mi gyűlölünk.
"Jó kis spirituális lecke ez a hét....de hát ezt is el kell fogadni, hisz erről szól az egész! Igaz?...."
Ha azt mondom, hogy: igaz, akkor erősítem az egód. Nincs hét. Se holnap. Mindig csak ma van.
"De hogy lehet úgy csinálni, hogy tudod, hogy ez egy folyamat lesz (tehát szükség van időre), de mégsem a jövőtől várod, hogy elérd spirituális célod?"
Ilyenekkel nem kell foglalkozni. Csak csinálni kell.
Folyamat, jövő, kell, akarni, cél mind idegen a lét számára, főként akkor, ha rávonatkoznak. Ha a létben vagy, akkor teljesen értelmetlen erről a helyről saját magát célként megfogalmazni, mát ott vagy. Ha viszont megjelennek ezek a gondolatok, akkor már nem vagy a létben. Tehát ez mind az ego terméke, amelynek egyetlen célja menekülni a jelenből. Hagyj fel minden olyan akarással, kelléssel, céllal, amely a létét irányozná meg. Papaji után: Csendesedj le, és közben az erre irányuló szándékodat add fel!
Ezen a linken lehet még olvasni a könyvről. Többek között elmagyarázza, hogy a nem kielégitett csecsemökori igények hatására hogyan fejlödik a személyiségünk. Persze nem jó irányba és a sirást hogy éli meg a csecsemő
Megnéztem, Ági, amit ajánlottál (a cikket legalább is) és elgondolkodtam (régi rossz szokás). Mi "civilizált" emberek pár ezer éve legalább az Egységből kiszakadtak vagyunk, de nem mindenki. A megvilágosodottakon kívül teljes népek, népcsoportok őrizték és talán még őrzik a természetes élet hagyományait, pld. az ősi Kína, vagy az indiánok és más törzsi népcsoportok. Ők a Léttel, a Világgal teljes egységben élnek, így aztán nem tudják mi az hogy jelenlét, tudatosság, elfogadás, önmegadás. Aki a fényben él nem kell megvilágosodnia. Aki a "célhelyen" tartózkodik és el nem hagya soha, annak nincs szüksége "útjelzőkre". (Az indiánok nagyon jó példa, és arra is, mit jelent, ha megjelenik egy ilyen helyen a mi "civilizációnk" az összes "áldásával".) Üdv.: Ferenc
Szeretnék én is ajánlani egy könyvet ami nekem sokat segitett, hogy megértsem magam és azt,hogy miért müködök úgy ahogy. Jean Liedloff Az elveszett boldogság nyomában, Itt lehet olvasni a könyvról de érdemes megvenni -LINK-)
Köszönöm timeless a választ. Közben "véletlenül" ezt találtam: -LINK- Minden a könyvről, a fordításról, gyakorlatokról szól. Érdekes és úgy tűnik hiteles is.
De jó lesz! Már nagyon várom. Ma is rengeteg jó könyvet láttam, de visszafogtam magam, mert nem akarok "sprituális svédasztalt". Viszont a Csodák útját Eckhart is ajánlja!
Úgy tudom, hogy az Édesvíz kiadó már dolgozik az ügyön pár éve. Mivel óriási az anyag és a fordítással kapcsolatos elvárások rendkívül magasak nem 2 perces munkáról van szó. Volt már szó 2009 és 2010-es megjelenéséről is, de szerintem jó esetben talán jövőre lesz belőle valami.
Hétfő rohanás, kedd bevásárlás, szerda lustálkodás, csütörtök meló 1000el, péntek szombat buli, vasárnap lehet lesz 10 percem jelen lenni...SZÖRNYEN HANGZIK igaz?:) Megy ez magától is sztem...Egyik kedvenc lélektársam láttam minap jelenlétben, ő is jelen volt ugyebár..Összenéztünkmint két idegen és meg sem álltunk..Csodálatos volt..Detélleg..Se helló, se sablon...
összekapcsolódhatnánk a MOST-ban, emelve picit a tudatszintet. Lehet, hogy hülyeség, de ez hasitott belém...nem mondom, hogy jutott eszembe..:puszikuld:
Van egy ötletem! Mit szólnátok hozzá, ha megbeszélnénk egy időpontot és abban az időben mind együtt meditálnánk picit a CSEND-en, a Léten, Természeten. Persze fizikálisan mindenki otthon lenne, de talán összeadódhatna az energiák,