Névnapok
Ma 2020. 9. 24, csütörtök, Gellért napja van.
Holnap Eufrozina napja lesz.
Mai gyakorlat

Az alábbi jelenlét gyakorlat segítségedre lehet abban, hogy egyre tudatosabbá válj.:


Bár a testtel való azonosulás az ego egyik legalapvetőbb formája, a jó hír, hogy ...

Folytatás
Utolsó fórum hozzászólások
Válasz: Egy kis művészet...
Barátom a közel múltban gondolt egyet és itt hagyt
Írta: Berill
szept 06 : 10:20

Válasz: Teri blogja
mi van a tudatra ébredés után? https://www.youtube
Írta: Teri
jún 12 : 20:48

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=iTWie6-5_ps
Írta: Teri
jún 12 : 20:21

Válasz: Teri blogja
köszönöm... még, még, még!!!!!!!
Írta: Teri
febr 21 : 12:08

Válasz: Egy kis művészet...
Második verzió: „A minden ágán táncol szívem”
Írta: Berill
jan 22 : 21:33

Válasz: Egy kis művészet...
Jó ez a csend! Ha nem lenne zaj, akkor fel sem tűn
Írta: Berill
jan 10 : 14:17

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=k3pnJA2jyr4
Írta: Roby_T
jan 07 : 12:09

Válasz: Egy kis művészet...
Lélek-JELen-Léthttps://drive.google.com/open?id=1r
Írta: Berill
máj 13 : 08:39

Válasz: Teri blogja
ha lenne, remélem felrakod ide :)
Írta: Teri
ápr 16 : 00:35

Válasz: Teri blogja
Köszi! Ez a srác tényleg "ott" van. :)https://www.
Írta: Roby_T
ápr 15 : 09:14

Tolle Audio Player:


 
Nap vicce
A nap vicce
A geped adatai
IP
Fórumok
ÚJ FÖLD - Eckhart Tolle Tanításai :: Fórumok :: Spiris kérdez-felelek
<< Előző téma | Következő téma >>   

Egység

Oldal:   <<        >>  
Szerző Üzenet
timeless
2011 febr 24 cs, 09:14


Regisztrált: 2009 szept 03 cs, 07:11
Üzenetek: 72
Stefi írta ...

Mit jelent megvilágosodottnak lenni?


"A megvilágosodást a magam számára így defináltam: tudni és érezni azt, amit a legtöbb ember csak halála után tud és érez. "
Dr. Domján László"Teljes összhangban lenni azzal ami van."
Eckhart Tolle"Egyszerűen megfogalmazva a felismerés vagy megvilágosodás az az állapot, amikor az én érzete a korlátolt, lineáris anyagi jellegről a nem lineáris, korlátlan, forma nélkülire vált. Az "én" a láthatóból a láthatatlanra helyeződik át. Ez az objektívnek és valósnak érzékelt forma által meghatározott tudatosság és önazonosság megváltozásával megy végbe, és a tisztán szubjektívben ismerjük fel a végső valóságot. "
David R. Hawkins


TolleTube: 14. megvilágosodás - LINK -

Ha a fenti írásom felébresztette a fájdalomtested, akkor itt a nagyszerű alkalom, hogy megfigyelhesd azt működés közben!
"A tudatosság, amely én vagyok, önmaga tudatára ébred. Íme a dualitás vége."
Vissza az elejére
Stefi
2011 febr 24 cs, 09:30
VendégAjándék

Egy olyan világban, ahol egyre fontosabb szerepet kap a gondolkodás és az intellektus, hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy az embernek, (bármilyen furcsán hangzik is) nem az agya az egyetlen szerv, amely képes döntéseket hozni. Legalább ennyire fontos (ha nem fontosabb) a szív. Nyelvünk híven őrzi ezen ősi tudást, hiszen ha valamit jó szívvel, szívesen teszünk meg másokért, ha szívvel-lélekkel küzdünk egy nemes cél eléréséért, ha egy ügyet szívbélinek tekintünk, az rendszerint olyan hozzáállást jelent, amely alkalmanként felülírja az agy hideg logikáját. Nem véletlen, hogy a szeretet szimbólumaként is leggyakrabban a szív jelenik meg, és soha sem az agy. Gondolattal nem lehet szeretni. Csak szívből.
A szívhez kapcsolódó érzések töltik el az embert lelkesedéssel, és ez az a központ, amelynek közvetítésével érezni tudjuk, hogy összetartozunk, hogy közös cél lebeg előttünk, hogy egymást mindenben hajlandóak vagyunk segíteni.
Tényként állapítható meg ugyanis, hogy nem csupán gondolkodásmódban, intelligenciában van különbség az emberek között, de szívbéli képességekben is. A fejlődés hosszú folyamat, amelynek során az emberekben kifejlődnek az intellektuális és a szívbéli képességek, de a sorrend nem mindenkinél ugyanaz. Másrészt, ha az egyik fokozottabban van jelen, az még szinte semmit nem mond a másikról. Van, aki annyira tud szeretni, hogy a józan ész alig jut szerephez a nagy és esetenként önfeláldozó szeretetben. Van, aki nagyon okos, kiszámított, logikus, de a szeretet melegsége hiányzik minden megnyilvánulásából. És e két véglet között megannyi változat.
Az igazi természetesen az, amikor ez a két központ, az agy és a szív összhangban van, mindkettő fejlett, és cselekedeteinkben a szív, a szeretet, vezet. Ez a szeretet túlmutat a hétköznapi önös gondolatokon és megnyilvánulásokon, és képes legyőzni a félelmet. Ezért képes valaki saját magát is veszélynek kitenni, ha egy szeretett embernek nyújtott segítségről van szó, ezért feledkezik meg a szülő a saját testi épségének védelméről, ha gyermekét kell mentenie.
A szeretet azonban nem mérhető műszerekkel, és aligha mondhatnánk, hogy az anyagi világ, vagy éppen a fizikai testünk terméke. A szeretet lelki, spirituális kategória, mint ahogyan a nemzet fogalma is spirituális kategória, hiszen nem lehet csak kigondolni, hogy összetartozunk. Ahhoz, hogy ennek valami értelme is legyen, ahhoz, hogy közős húzóerővé váljék, nem elég az ész. Oda szív is kell.


Vissza az elejére
András
2011 febr 24 cs, 09:44

Regisztrált tag #29
Regisztrált: 2009 nov 19 cs, 09:24
Lakóhely: Jelenlét
Üzenetek: 251
Stefi írd be a google-ba, hogy: Biblia vagy Kain és Ábel.
Ha téged(egód) érdekelnek ilyen lényegtelen dolgok.
Ha már Balogh Béla, akkor ajánlom a Tudatalatti tízparancsolatát. Én mindennap hallgatom. Aki tegnap látta Domján Laci előadását, az megérti.

"Ne meditálj, legyél!
Ne gondold, hogy vagy, legyél!
Ne gondolkozz a létről, vagy!"
Vissza az elejére
hajni19840203
2011 febr 24 cs, 11:15

Regisztrált tag #36
Regisztrált: 2009 nov 25 sze, 10:13
Üzenetek: 195
András írta ...

"De ugye nem minden ember éli át ezt az óriási szenvedést?!? Lesznek olyanok akik ezt az időszakot megússzák szenvedés nélkül?"

halhatatlan vagy. a szenvedést az azonosulás okozza.
félted a tested?


Nem a testem féltem, csupán a szenvedésből volt már elég. Díjaznám ha az a sok rossz nem következne be, és mondjuk az egész emberiség megvilágosodna -lássuk csak, például ITT és MOST rögtön !
Vissza az elejére
Nati
2011 febr 25 p, 10:18

Regisztrált tag #290
Regisztrált: 2010 máj 26 sze, 06:43
Üzenetek: 115
Kedves András!
A tegnapi beirásod Balogh Béláról és az agykontrollról meglepett. Én is hallgattam régen a Tizparancsolatot és a pozitiv gondolkodást. Viszont azt hiszem Eckhart tanitásai ezeken túlmutatnak, ha tetszik egy sokkal magasabb szintet mutatnak.
Talán úgy értelmezem, hogy a pozitiv gondolkodás és események "erőltetésével" a legyen meg az én akaratom aspektus működik, Eckhart tanitásai viszont a legyen meg a TE akaratod igazsága felé vezet.
Jó, hogy feljött ez a téma, mert az egyik fórumtársunkkal leveleztem már erről és bemásolom Nektek ennek egy részletét, hogy jobban értsétek a dilemmámat erről a dologról.
Persze lehet, hogy én vagyok képzavarban. Érdekelne a véleményed (etek)...
Itt a részlet:

Jól értem Eckhartot, aki felülemelkedik a pozitiv gondolkodáson, aki azt hangsúlyozza, hogy azt kell elfogadni, ami éppen jön a szőttesben eléd tárul. Mivel a dualitások világában élünk, ahol nem létezik a jó a rossz nélkül, ezért mindenkinek van része mindkettőből. Ez az élvezet, szenvedés ciklusossága.

Valamint honnan tudhatnánk mi is a „jó” nekünk? Fennebbről nézve ugyanis sokszor ami rossznak tűnik az igenis hasznos és tanulunk belőle. Tehát egy magasabb igazság szerint nincs is rossz.

Eddig jól értem?


Namármost, akit ő is idéz Louis L. Hay banális könyve ami rám semmilyen hatással nem volt, csak megerősitette bennem, hogy én tényleg valamit rosszul csinálok, ha ilyeneket „vonzottam” be magamnak- a pozitiv állitásaival szerintem visszalépés.

Mintha azt várnám el a Léttől, Istentől, hogy nekem csak a jó jusson az életben.

Tudod, ezek a megerősitések ilyenek, hogy:

-...világomban minden rendben

-...biztonságban vagyok az egész univerzumban

-...bőségben élek

-...egészséges vagyok

-...szeretem magam, becsülöm magam, bizom magamban....

-...stb, stb.....minden arról, hogy nekem jó legyen.....


Na de akkor mitől fejlődnék?????


Meg hogy gondolkozzam pozitivan? Nem tudom a gondolataimat befolyásolni, ha leállitani nem tudom, akkor hogyan tudnám befolyásolni? Maximum megfigyelni jó esetben. A pozitiv gondolat nem önbecsapás??? Hazudj magadnak és minden jó lesz.


Most volt egy birósági perem. A döntést csütörtökön hozták meg. Előtte azt kértem Istentől, legyen meg az Ő akarata és tudjam elfogadni. Vesztettem....2 millió forintot kell fizetnem. Ha azt mantráztam volna, hogy nyerek!nyerek!nyerek! Akkor nyertem volna? Akkor az én akaratom teljesült volna?


Zavaros a levelem. De a kérdésem az, hogy szükség van e a pozitiv gondolkodásra, arra a vágyra, hogy minden rendben legyen az életemben, legyen pénz, boldogság, egészség, stb. stb.

Vagy inkább elfogadni a" csapásokat" is és ezáltal megtalálni a lelki békét?


Vissza az elejére
Judit
2011 febr 25 p, 12:37

Regisztrált tag #6
Regisztrált: 2009 okt 18 v, 06:57
Lakóhely: Szeged
Üzenetek: 68
Nati,

Ki hogyan él vagy él vissza egy tanítással, az az egyén tudatosságán múlik. Bizonyos értelemben minden tanítás torzul, mert a tanítvány szűrőjén megy keresztül. Vagyis a saját szimbólumrendszerét, automatizmusait alkalmazza a megértéséhez, és jó esetben a megéléséhez.

Agykontroll tanfolyamot végeztem 1995-ben, a pozitív állítások mellett többek közt a programozás lezárást is megtanultam: történjék úgy, hogy minden érintettnek jó legyen. Az általad felsorolt pozitív állítások egy része az én olvasatomban azt jelenti, fogadjam el azt, ami van, úgy, ahogyan van. D.L. többször hangsúlyozta a pozitív hozzáállás megoldáscentrikusságot jelent.

Amikor egyéni terápiát tartok, mindig azt kell mérlegelnem, hogy a velem szemben ülő ember számára, mi lenne a legmegfelelőbb segítség. Ha hiszed, ha nem, egyrészüknek az agykontrollos gyakorlatok a leghasznosabbak, főleg azoknak, akik elvégezték a tanfolyamot, és rendszeresen gyakorolnak.

Olyan ismerősöm is van, aki semmiféle ezotériával nem foglalkozik. Viszont találkozott Niklas Luhmann német szociológus társadalomelméletével, amelyet részint oktat, részint irodalomtörténészként alkalmaz. Amikor először hallgattam az előadását, egyszerűen legnyűgözött: van olyan ember, aki mindenféle spirituális útkeresés nélkül járja a spirituális útját. Természetesen más a nyelvezete a szuperelméletnek, mint Tolle, vagy az agykontroll tanításának. Ha azonban átülteti valaki a gyakorlati életbe, természeténél fogva ő is a maximumot tudja kihozni magából.

Amikor valakiről hallomásból továbbadok valami rosszat, még ha abban a formában is, hogy "én nem hiszem, de..." ez mentális környezetszennyezés. Ráadásul sohasem azt az embert minősíti, akiről mondják, hanem azt, aki terjeszti. Tolle terminológiájával szólva: a híresztelőnél valamilyen háttérboldogtalanság aktiválódott be.

[ Módosítva 2011 febr 28 h, 02:33 ]

Judit
Vissza az elejére
hajni19840203
2011 febr 25 p, 12:40

Regisztrált tag #36
Regisztrált: 2009 nov 25 sze, 10:13
Üzenetek: 195
Szia Nati, (((bár mostmár eléggé elkanyarodtunk a fórum témájától))) arra amit írtál bennem ilyen gondolatok jelentek meg
Van amikor az embernek "tiszta pillanatai" vannak, amikor teljesen összhangban van a jelennel, amikor éli a Most-ot, ebbe az állapotba kerülhetsz Tolle könyvei olvasása közben is. (Lacival is ez történhetett amikor fordította) Ám ezt az állapotot fenntartani nem könnyű ha már nincs a könyv a kezedben. Az elme újra indul, az egó működésbe lép, és jönnek az eddig megszokott viselkedési formák. Laci felkel másnap és teszi amit eddig. Talán kicsit jelenlévőbb még egy ideig, talán még gyakorol és figyel, de az elme úgyis győz, csak idő kérdése.

Elvárás -elvárni tőle azt, hogy ha már lefordította ezt a könyvet és "megértette" a tanítást világosodjon már meg annyira legalább, hogy az ilyen hülye gondolatainak mint "mi a véleménye az agykontrollról" ne adjon hangot!

Mindannyian átéljük ezt valamilyen szinten. Csak az nem, aki már megvilágosodott (nagyon nem szeretem ezt a szót használni, de ez fejezi ki legrövidebben Azt amire mutat )

Talán a Béla meditációi és a pozitív gondolkodás valakinek segíthet fenntartani ezt az állapotot, segíthet az elme "legyőzésében" vagy ilyesmi. A pozitív gondolkodással kapcsolatban hasonlóan érzek én is mint te, bár lehetnek olyan esetek amikor lehet hasznos is ez a gyakorlat. Írod: "Szükség van e a pozitiv gondolkodásra, arra a vágyra, hogy minden rendben legyen az életemben, legyen pénz, boldogság, egészség, stb. stb. Vagy inkább elfogadni a 'csapásokat' is és ezáltal megtalálni a lelki békét?" Jó néhányszor felötlött már bennem is ez, pont így ahogyan neked és az elfogadást jobbnak érzem

Írod: "Törölt hozzászólás idézése." lefordítva: Másban láttad meg tudattalanságod és azt nem fogadod el. Ha Laci megvilágosodott lenne biztosan nem csinálná már ezt. Most nem az. Amikor elfogadod, megengeded más embereknek a tudatlan viselkedést elfogadod önmagadban is azt. -Ezt figyeltem meg magamban egy hasonló eset kapcsán, amikor egy spirituális tanítóban láttam meg ugyanezt amit te Laciban, ekkor jött ez a felismerés.

További gyönyörű szép napot mindenkinek

[ Módosítva 2011 febr 28 h, 02:37 ]
Vissza az elejére
Judit
2011 febr 25 p, 12:43

Regisztrált tag #6
Regisztrált: 2009 okt 18 v, 06:57
Lakóhely: Szeged
Üzenetek: 68
Timeless, légyszi írd már át a nevet, mert véletlenül Hajniként szólitottam meg Natit. J

Átírtam - timeless

[ Módosítva 2011 febr 25 p, 09:04 ]

Judit
Vissza az elejére
Nati
2011 febr 25 p, 01:08

Regisztrált tag #290
Regisztrált: 2010 máj 26 sze, 06:43
Üzenetek: 115
Kedves Judit,

a nevemet már többedszerre nem tudtad leirni, de nem gond láthatólag nagyon odafigyelünk egymásra.
A válaszod nem segitség számomra, hanem hátráltat. Mivel felkeltettem valóban a fájdalomtestedet, remélem volt alkalmad megfigyelni. Az utolsó bekezdésedet pedig vonatkoztathatod önmagadra nyugodtan.
Ekkora ostobaságot pedig, hogy Timelessnek ebből baja lehet még nem hallottam. Egyébként ha végigolvastad volna, ez egy idézet volt nem én irtam, hanem az, aki nekem válaszolt anno a levelemre!!
Gyere ki a fejedből! Én is megpróbálom!
Szép napot.
Nati
Vissza az elejére
Zoya
2011 febr 25 p, 01:40
Regisztrált tag #437
Regisztrált: 2010 okt 05 k, 03:48
Üzenetek: 7
Szerintetek lehet a megvilágosodásra törekedni vagy Isten kegyelméből történhet meg? Annyit tudunk tenni, hogy figyeljük az elménket és egyszer vagy megtörténik vagy nem? Sokszor a miérteken gondolkodom, hogy a Jóistennek biztosan valami célja azzal, hogy ilyennek teremtette az embert? Nem lehet, hogy annyi a célja, hogy rábízzuk magunkat és megtanuljunk feltétel nélkül szeretni?
Nati, én is sokszor gondolkodtam ezen a pozitív gondolkodáson, én arra jutottam, hogy ha az ember egy magasabb tudatállapotba kerül, akkor tud igazán a gondolataival teremteni és a magasabb tudatmezőhöz, magasabb rezgésű gondolatok tartoznak, szerintem ezért van, hogy ha az ember jól van akkor minden könnyebben megy. Legalábbis én így éreztem. Lehet, hogy ha az ember alacsonyabb tudatszinten van, akkor pedig a magasabb tudatszintű gondolatok, emberek egy magasabb rezgésű állapotba billenthetik (tudatalatti átprogramozása). Ilyenkor viszont beugrik, hogy a gondolatok nem is én vagyok. Szóval lehet, hogy nincs igazam.
Vissza az elejére
Oldal:   <<        >>  

Moderátorok: timeless, xxx

Ugrás:     Vissza az elejére

Powered by e107 Forum System
[Welcome]

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!


Közösségi Megosztás
Idézetek Tolle-tól

-oOo-
Minden bőség alapja: méltányolni az életedben már meglévő jót.
-oOo-

Még több idézet


Szavazás

Milyen gyakran alkalmazod Tolle jelenlét gyakorlatait?

Nem szoktam gyakorolni

Minden nap rendszeresen

Egy-két naponta

Egyszer-kétszer hetente

Havonta eszembe szokott jutni párszor

Néha egy-két hónap is eltellik nélküle

A szavazás korlátozva csak tagoknak

szavazat: 114
Korábbi szavazások
Chatbox
Teri
jún 12 : 20:29

Teri
máj 16 : 23:16

Teri
ápr 04 : 20:07

NN
jan 07 : 12:46

NN
aug 17 : 13:39
Ez tényleg jó volt, köszi!
- LINK -

Teri
aug 15 : 16:17

Teri
aug 13 : 18:18
Seth megszólal (hangoskönyv, ÚJ) - LINK -

Teri
aug 13 : 17:41
Ramana Maharshi film, magyar felirattal (ÚJ) - LINK -

Teri
aug 13 : 17:27

Teri
jan 24 : 11:53

Teri
jan 24 : 11:48

Teri
jan 24 : 11:47

Zsolesz
dec 23 : 04:15
Egy kihalt fórum is lehetőség, hogy a spirituális egó újabb siker-művét reklámozhassa.
A spiri bölcselkedés is jobban megy, ha közben dől a lóvé!

Shaw
dec 21 : 10:51
Tíz tipp, hogy hogyan segíthetjük elő azt, hogy gyermekeink egyénisége spirituálisan kivirágozzon
- LINK -

Shaw
nov 23 : 16:47
Az ölelés, mint spirituális kapu

- LINK -

Roby_T
nov 22 : 11:24
Az óceán látható,
a felhő látható.
A kettő közötti átmenet átalakítóereje vagyok én.
...csak néha megpihenek változó óceánként, felhőként.

Shaw
nov 20 : 17:14
A szellemi születés elmarad?
- LINK -

Teri
okt 02 : 22:56
(magyar felirat alul beállítható )
az "én" illúziója
- LINK -

Bigcsok
szept 20 : 17:31
?

Teri
júl 25 : 23:31
Gergőnek:
- LINK -

Teri
júl 23 : 14:48

Ibolyka
máj 15 : 09:40
Kedves Teri!

Köszönöm. Beszélgetni szeretnék néha, de akkor ezt nem is teszem. Köszönöm. Csodás
utat.

Teri
máj 14 : 13:27
Ibolyka, már senki sincs itt, FB-ra (meg nemtudomhova) átmentek, ott van Tolle oldal, ott kérdethetsz, innen viszont letölthetsz ezt azt

Teri
máj 14 : 13:23

Ibolyka
máj 12 : 14:18
Sziasztok! Csodás délutánt mindenkinek!
Én most ismerkedem.Ti itt aktív életet éltek?


Olvasmányok
Mi a spirituális föleszmélés?
- LINK -

Az ego
- LINK -

A belső test
- LINK -

A boldogság titka
- LINK -

A halhatatlanság kétségbevonhatatlan bizonyítéka
- LINK -

Megvilágosodás? Mi az?
- LINK -

A Csend
- LINK -

Fölébredés
- LINK -

A Tudat
- LINK -

Frekvenciatartók
- LINK -

Nem kulcsfontosságú a gondolkodás
- LINK -

A csend és a belső csend
- LINK -

A fájdalomtest föloldása
- LINK -

Vess véget az idő káprázatának
- LINK -

Mit tegyünk a fájdalomtesttel?
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Elfogadás
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Élvezet
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Lelkesedés
- LINK -

Mi a különbség közted és a spirituális mester között?
- LINK -

Egy-két lényeges dolog Eckharttól.
- LINK -

Ő használ téged! Ez a betegség!
- LINK -

Amíg az elmével azonosulsz addig a fájadalom elkerülhetetlen.
- LINK -

A múlt fájdalma: a fájdalomtest föloldása.
- LINK -

Hozzáférni a Most erejéhez.
- LINK -
Holdtlte
CURRENT MOON
Jósgömb

Kérlek írd meg a kérdésed amire választ szeretnél kapni!TolleTube Kicsiben
Copyright © 2009-2014 - Minden jog fenntartva uj-fold.hu