Névnapok
Ma 2020. 9. 26, szombat, Jusztina napja van.
Holnap Adalbert napja lesz.
Mai gyakorlat

Az alábbi jelenlét gyakorlat segítségedre lehet abban, hogy egyre tudatosabbá válj.:


Bár a testtel való azonosulás az ego egyik legalapvetőbb formája, a jó hír, hogy ...

Folytatás
Utolsó fórum hozzászólások
Válasz: Egy kis művészet...
Barátom a közel múltban gondolt egyet és itt hagyt
Írta: Berill
szept 06 : 10:20

Válasz: Teri blogja
mi van a tudatra ébredés után? https://www.youtube
Írta: Teri
jún 12 : 20:48

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=iTWie6-5_ps
Írta: Teri
jún 12 : 20:21

Válasz: Teri blogja
köszönöm... még, még, még!!!!!!!
Írta: Teri
febr 21 : 12:08

Válasz: Egy kis művészet...
Második verzió: „A minden ágán táncol szívem”
Írta: Berill
jan 22 : 21:33

Válasz: Egy kis művészet...
Jó ez a csend! Ha nem lenne zaj, akkor fel sem tűn
Írta: Berill
jan 10 : 14:17

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=k3pnJA2jyr4
Írta: Roby_T
jan 07 : 12:09

Válasz: Egy kis művészet...
Lélek-JELen-Léthttps://drive.google.com/open?id=1r
Írta: Berill
máj 13 : 08:39

Válasz: Teri blogja
ha lenne, remélem felrakod ide :)
Írta: Teri
ápr 16 : 00:35

Válasz: Teri blogja
Köszi! Ez a srác tényleg "ott" van. :)https://www.
Írta: Roby_T
ápr 15 : 09:14

Tolle Audio Player:


 
Nap vicce
A nap vicce
A geped adatai
IP
Fórumok
ÚJ FÖLD - Eckhart Tolle Tanításai :: Fórumok :: Spiris kérdez-felelek
<< Előző téma | Következő téma >>   

A mindennapi élet és a jelen

Oldal:   <<        >>  
Szerző Üzenet
junky
2010 okt 19 k, 10:32
Regisztrált tag #357
Regisztrált: 2010 júl 20 k, 10:21
Üzenetek: 7
Üdvözöllek benneteket!

Meglehetősen kellemes érzés fog el amikor a soraitokat olvasom. Jól esik látni, hogy hasonló - sőt sok esetben - ugyanazok a gondolatok illetve dilemmák foglalkoztatnak bennünket keresőket.
A sok irány közül amelyekkel találkoztam Tolle áll hozzám a legközelebb, ezért is barangolok sokat ezen az oldalon.
Sokat segít. Azonban valahogy mégsem tudom a gyakorlatba átültetni a dolgokat. Valami gátol.
Amikor történik valami iszonyatos és megváltoztatja az élethelyzetemet, akkor nem találom Tolle szavait magamban. Egyszerűen nem tudom megmagyarázni magamnak azt, hogy ami történik így helyes.
Ilyenkor azt érzem, hogy ez nem az én "OTTHONOM", az otthon nem lehet ilyen igazságtalan. Az igazi hazát máshol érzem és iszonytató honvágy fog el ilyen esetekben.
Mivel azt látom sokan előrébb járnak mint én, szeretnélek megkérni titeket, hogy segítsetek nekem...
Mi lehet a probléma?!
Köszönöm előre is!
J
Vissza az elejére
Nati
2010 okt 19 k, 05:24

Regisztrált tag #290
Regisztrált: 2010 máj 26 sze, 06:43
Üzenetek: 115
Szia Junky!

Ez nem is a mi otthonunk, tehát joggal érzed ezt. Természetesen az egó szemszögéből ez a világ nagyon igazságtalan. Egy másik dimenzióból nézve viszont mindennek van értelme, mégha mi nem is látjuk ezt korlátolt nézőpontunkból. Minden a Nagy Terv része. Tudom, nagyon nehéz sokmindent elfogadni, de ez az egyik kapu a Megnyilvánulatlanhoz. Gyakorold az önmegadást, az elfogadást....nem az élethelyzetedet, hanem csak a MOST-ot. Ha nem tudod elfogadni az adott történést, figyeld hogy panaszkodik az egód. Megfigyelheted működés közben! Légy türelmes, ez nem megy egyik napról a másikra.
Esetleg elmondanád bővebben, hogy milyen igazságtalanság ért? Esetleg azt is, hogy miért nem tudod átültetni a gyakorlatba a dolgokat? Nem tudod figyelni a gondolataidat? Mivel van nehézséged?
Üdv.
Nati
Vissza az elejére
junky
2010 okt 19 k, 07:54
Regisztrált tag #357
Regisztrált: 2010 júl 20 k, 10:21
Üzenetek: 7
Szia Nati!

Lényegében régóta keresem már a helyes utat és a helyemet ebben a világban.
Igyekeztem minél többet olvasni és hallgatni a spiritualitásról.
Először a Biblia, Buddha tanai, Lao-Ce majd hazánk nagyjaitól: pl. Müller Péter minden művét elolvastam, Popper Pétertől és Csernus Imre könyveitől is rengeteget tanultam. Olvastam a klinikai szakpszichológiáról (pl. Freud feljegyzései, Feldmár András). Nemzetközi szinten pedig Osho, Tolle, dr Michel Newton, Eli-Jaxon-Bear, A Hicks házaspár és a sor szinte nem ér véget...
Mégis az olvasottakkal ("tudással") egyenesen arányosan nőtt a bizonytalanság.
A sok ezer(!) oldal nem hozta meg számomra a kívánt eredményt.
Ugyanolyan mélyen elszomorított egy rossz élethelyzet (egy szeretett személy halála/elvesztése/betegsége/ szenvedése, munkahely elvesztése, a létbizonytalanság gyakori felbukkanása/fenyegetése, szerelmek, barátok elvesztése...) mint az olvasottak illetve "tanultak" előtt. De ami még rosszabb az az, amikor kezdem érteni és megérezni a tanok mélyigazát, kezdem nagyon jól érezni magam, kezdnek a dolgok rendbe jönni. Kezdem figyelni magam, újra érzem az elevenséget, a LÉTEZÉST, azonban a környezetem fut a vesztébe és nem hiszi el, hogy lehet másképp is élni mint az "új Isten" a PÉNZ után rohanva. Ilyenkor engedek a nyomásnak és újra elhiszem én is, hogy nem lehet máshogy, elkezdem magam egyedül érezni az alternatívákkal és újra elkezdek a szakadék felé rohanni...
És ha menekülök oldanom kell a frusztrációt ami a szaladás közbeni hátrapillantgatásból és az eltűnés utáni vágyból jelentkezik, ezt pedig rendszerint alkohollal teszem!
És a baj csak tetőződik, az ördögi kör pedig csak pörög tovább egyre sebesebben és egyre kívűlebb esem attól a középponttól ami a lényem eszenciája....
Szóval ez az én nagy "STORY-m"
...
Junky
Vissza az elejére
Nati
2010 okt 20 sze, 07:19

Regisztrált tag #290
Regisztrált: 2010 máj 26 sze, 06:43
Üzenetek: 115

"Ugyanolyan mélyen elszomorított egy rossz élethelyzet (egy szeretett személy halála/elvesztése/betegsége/ szenvedése, munkahely elvesztése, a létbizonytalanság gyakori felbukkanása/fenyegetése, szerelmek, barátok elvesztése...) mint az olvasottak illetve "tanultak" előtt."

De mi a baj azzal, hogy ezek elszomoritanak? Hiszen ez egy természetes reakció! Azért ne felejtsük el, hogy emberként, ebben a korlátolt formában kell léteznünk a formák világában. MINDEN ember szomorúságot és kétségbeesést érez, ha a fentiek megtörténnek vele. A kérdés csak az, hagyod e létezni a szomorúságodat, fájdalmadat teljes mértékig, vagy elfutsz előle?! Az érzelmek fölött nem tudsz uralkodni. Jönnek és kész, mint a vadlovak. Ha megengeded nekik hogy legyenek, hamar kifutják magukat. Ha beleragadsz, akkor beindul a fájdalomtest, felhalmozódik a fájdalom.

" De ami még rosszabb az az, amikor kezdem érteni és megérezni a tanok mélyigazát, kezdem nagyon jól érezni magam, kezdnek a dolgok rendbe jönni. Kezdem figyelni magam, újra érzem az elevenséget, a LÉTEZÉST, azonban a környezetem fut a vesztébe és nem hiszi el, hogy lehet másképp is élni mint az "új Isten" a PÉNZ után rohanva. Ilyenkor engedek a nyomásnak és újra elhiszem én is, hogy nem lehet máshogy, elkezdem magam egyedül érezni az alternatívákkal és újra elkezdek a szakadék felé rohanni..."

Miért érdekel téged a környezeted? Hány ember kell ahhoz, hogy Te megváltozz? Hm? Hadd fussanak ők a vesztükbe, ha Te utánuk futsz akkor viszont magadnak ártasz. Elég, ha Te jelenlévő vagy, elég ha Te önmegadott állapotban vagy, akkor majd ők is esélyt kapnak arra, hogy a rajtad kersztüláramló Tudatosság őket is megérintse és Isten kegyelméből megváltozhassanak.

A pénz után rohanva is lehet az ember tudatos. Senki nem kéri tőlünk, hogy mondjunk le földi javainkről és kolduló szerzetesként járjuk utunkat.
Mindannyian dolgozunk, hogy pénzünk legyen. De lehet élvezetből is dolgozni, a jelen pillanatnak élve, tudva, hogy a pénz által beteljesitett célok nem fognak boldoggá tenni, vagy csak rövid ideig. De nem akarok nagy szavakat mondani, mert nekünk hál Istennek nincsenek anyagi gondok mostanában. Amikor nem volt pénzem, nagyon szenvedtem tőle, de akkor még nem foglalkoztam Eckharttal. Nem tudom hogy érintene, ha mondjuk elveszitenénk mindent....nem tudom! Valószinű azonnal visszaesnék a totális tudattalanságba....De hát ez ilyen dolog, igy fejlődünk.

Junky! A válaszokat tényleg önmagadban találod meg! Bizz abban a hangban, ami súgja neked mindig halkan, mi a helyes!! Hisz az már 'beszél" hozzád, különben itt sem lennél!
Azoknak az alázatával ajánlom neked soraimat, akik szintén még csak csetlenek-botlanak az úton...néha összekapaszkodunk, segitjük egymást, vagy hátráltatjuk néha...de aztán mindig felállunk és megyünk tovább, mint a sötét éjszakában épp csak az orrunk hegyéig látva a nagy MISZTÉRIUM kanyargós ösvényein. Szivünkben reménnyel, szeretettel Isten felé, bizva abban, hogy hazatalálunk.

Namaste,
Nati[ Módosítva 2010 okt 20 sze, 07:22 ]
Vissza az elejére
junky
2010 okt 20 sze, 10:15
Regisztrált tag #357
Regisztrált: 2010 júl 20 k, 10:21
Üzenetek: 7
Nati!

Köszönöm a gondolataidat, soraidat. Boldogsággal tölt el, hogy ebben a zordnak tűnő, bizarr világban vannak JÓÉRZÉSŰ emberek. Ez hitet ad...
Újra hinnem kellene az emberekben, magamban és abban, hogy az ÉLET nem egy szörnyű valami, hanem maga az EGYETLEN és ÖRÖKKÉ VALÓ CSODA!
Újra meg kellene tanulnom SZERETNI...régen azt hiszem tudtam...
Nagyon szerettem ÉLNI, SZERETNI, SZERELMESNEK lenni...ma már nem megy!
Valami elmúlt...és bárhogy keresem nem találom mikor és hogyan menekült el mellőlem a fent említett két - talán - legfontosabb dolog...
Ha meglenne, helyre billenne a balance...és megtalálnám azt a szeretni való, harmónikus faszit aki mindig is voltam......!!!!

Engedd meg, hogy megköszönve soraid egy Márai idézett zárja saját gondolataim:

"Beletörődni, hogy ember nem tud segíteni. Nincs az a nő és nincs az a barát. Belenyugodni, hogy talán nem is kell segítség: ez a vergődés, ez a reménytelenség, ezek a pillanatnyi megoldások, ez az örök megoldatlansága mindennek, ami emberi, ez éppen a feltétele annak, hogy ember maradjál és emberi módon fejezd ki magad a világban."
Márai Sándor : Füveskönyv

J


Vissza az elejére
Plejádok
2010 okt 20 sze, 02:42

Regisztrált tag #331
Regisztrált: 2010 júl 02 p, 09:23
Lakóhely: Bp. környéke
Üzenetek: 49
Szia junky!

Katarzis ez a javából!

Ismerősként üdvözöltek soraid, anno,… huh, - de iszonyú volt..
De happy end a dolog vége, mert valami ilyesmi lett belőle:

Ne akarj, mert akaratból azt kapsz, amit nem akarsz.
Ha nem akarsz, azt kapsz, amire szükséged van,
akaratból nem születik csoda, de elfogadásból igen, és
nem akkor, mikor akarod, hanem, mikor itt az ideje.
Légy elfogadó, és befogadó, nyílj ki.
És egyszer csak eléd áll, előbb fel sem ismered,
nem ilyennek képzelted, mert az akaratod torz képzeletében,
mást láttál. Nincs szükséged arra amire vágytál.

Öleld meg hát, ha majd ott áll már.
Légy türelmes.
Szeretettel, Plejádok

REMÉNYIK SÁNDOR:
Kegyelem

Először sírsz.
Azután átkozódsz.
Aztán imádkozol.
Aztán megfeszíted
Körömszakadtig maradék-erőd.
Akarsz, egetostromló akarattal –
S a lehetetlenség konok falán
Zúzod véresre koponyád.
Azután elalélsz.
S ha újra eszmélsz, mindent újra kezdesz.
Utoljára is tompa kábulattal,
Szótalanul, gondolattalanul
Mondod magadnak: mindegy, mindhiába:
A bűn, a betegség, a nyomorúság,
A mindennapi szörnyű szürkeség
Tömlöcéből nincsen, nincsen menekvés!
S akkor – magától – megnyílik az ég,
Mely nem tárult ki átokra, imára,
Erő, akarat, kétségbeesés,
Bűnbánat – hasztalanul ostromolták.
Akkor megnyílik magától az ég,
S egy pici csillag sétál szembe véled,
S olyan közel jön, szépen mosolyogva,
Hogy azt hiszed: a tenyeredbe hull.
Akkor – magától – szűnik a vihar,
Akkor – magától – minden elcsitul,
Akkor – magától – éled a remény.
Álomfáidnak minden aranyágán
Csak úgy magától – friss gyümölcs terem.
Ez a magától: ez a Kegyelem
:sun:

[ Módosítva 2010 okt 20 sze, 03:12 ]
Vissza az elejére
Nati
2010 okt 20 sze, 04:37

Regisztrált tag #290
Regisztrált: 2010 máj 26 sze, 06:43
Üzenetek: 115
Jujjjj! Ez gyönyörű volt Plejádok! Öröm volt olvasni! Köszi,köszi,köszi!
Vissza az elejére
Zoya
2010 okt 20 sze, 06:57
Regisztrált tag #437
Regisztrált: 2010 okt 05 k, 03:48
Üzenetek: 7
Plejádok, ez tényleg gyönyörű. Junky nekem az segített, hogy döntöttem végérvényesen, hogy ezen az úton fogok járni, nem hagyom, hogy a külvilág elvigyen, befolyásoljon, mert a belső békémet csak így találhatom meg, nincs az a külső körülmény ami megadná, az valahogy mindig csak ideig óráig hozott nyugalmat. A hétvégén voltam egy belső utazáson, ez is abban erősített meg, hogy jó, hogy így döntöttem. Most már minden nap kitartóan figyelem magamat és vannak rosszabb szakaszok, de valahogy kezdek fölfelé jönni és mintha nem lennének akkor hullámvölgyek. Üdv itt. Zoya
Vissza az elejére
junky
2010 okt 20 sze, 07:10
Regisztrált tag #357
Regisztrált: 2010 júl 20 k, 10:21
Üzenetek: 7
Szeretettel üdvözöllek Plejádok!

Meghatottak és mélyen megérintettek az írottak.
Nagyon gyönyörű a vers, köszönöm!
"Ne akarj, mert akaratból azt kapsz, amit nem akarsz." kb. erről szólt idáig az ÉLETEM!
Ráéreztél...
Sok erőt adnak ezek a sorok...érzem, hogy nem vagyok egyedül ezekkel az érzésekkel és ez JÓ! Ilyenkor azt érzem, hogy mivel nektek is hasonló "problémáitok" vannak (voltak), valahol mégiscsak egyek vagyunk és egy közös CSODÁS FORRÁSBÓL származunk.
Még egyszer köszönöm !!!
Ha nem baj jelentkezem időnként, hogy megy nekem ez az egész...?!
Minden jót neked/nektek!
Üdvözlettel,
Junky
Vissza az elejére
Plejádok
2010 okt 20 sze, 08:32

Regisztrált tag #331
Regisztrált: 2010 júl 02 p, 09:23
Lakóhely: Bp. környéke
Üzenetek: 49
Megköszönni, szükségtelen,...
..nézzétek csak:

"És ez a lélek, érzitek-é,
Hogy lüktet és ölel a lelketek felé?
Ó nézzetek belé!
Magát mutatja, egyet mutat:
De ebben az egyben a ti arcotokat.
Tükör módjára tükrözi hűn:
Benne az erény és benne a bűn,
És minden érzés benne van,
Ami csak bennetek megfogan,
S kimerhetetlen mélyébe lenn
Piheg a mindennapi rejtelem:
A közös, a közös Végtelen."

(Sík Sándor: Ember c. verse)

Köszönöm.
Vissza az elejére
Oldal:   <<        >>  

Moderátorok: timeless, xxx

Ugrás:     Vissza az elejére

Powered by e107 Forum System
[Welcome]

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!


Közösségi Megosztás
Idézetek Tolle-tól

-oOo-
Minden bőség alapja: méltányolni az életedben már meglévő jót.
-oOo-

Még több idézet


Szavazás

Milyen gyakran alkalmazod Tolle jelenlét gyakorlatait?

Nem szoktam gyakorolni

Minden nap rendszeresen

Egy-két naponta

Egyszer-kétszer hetente

Havonta eszembe szokott jutni párszor

Néha egy-két hónap is eltellik nélküle

A szavazás korlátozva csak tagoknak

szavazat: 114
Korábbi szavazások
Chatbox
Teri
jún 12 : 20:29

Teri
máj 16 : 23:16

Teri
ápr 04 : 20:07

NN
jan 07 : 12:46

NN
aug 17 : 13:39
Ez tényleg jó volt, köszi!
- LINK -

Teri
aug 15 : 16:17

Teri
aug 13 : 18:18
Seth megszólal (hangoskönyv, ÚJ) - LINK -

Teri
aug 13 : 17:41
Ramana Maharshi film, magyar felirattal (ÚJ) - LINK -

Teri
aug 13 : 17:27

Teri
jan 24 : 11:53

Teri
jan 24 : 11:48

Teri
jan 24 : 11:47

Zsolesz
dec 23 : 04:15
Egy kihalt fórum is lehetőség, hogy a spirituális egó újabb siker-művét reklámozhassa.
A spiri bölcselkedés is jobban megy, ha közben dől a lóvé!

Shaw
dec 21 : 10:51
Tíz tipp, hogy hogyan segíthetjük elő azt, hogy gyermekeink egyénisége spirituálisan kivirágozzon
- LINK -

Shaw
nov 23 : 16:47
Az ölelés, mint spirituális kapu

- LINK -

Roby_T
nov 22 : 11:24
Az óceán látható,
a felhő látható.
A kettő közötti átmenet átalakítóereje vagyok én.
...csak néha megpihenek változó óceánként, felhőként.

Shaw
nov 20 : 17:14
A szellemi születés elmarad?
- LINK -

Teri
okt 02 : 22:56
(magyar felirat alul beállítható )
az "én" illúziója
- LINK -

Bigcsok
szept 20 : 17:31
?

Teri
júl 25 : 23:31
Gergőnek:
- LINK -

Teri
júl 23 : 14:48

Ibolyka
máj 15 : 09:40
Kedves Teri!

Köszönöm. Beszélgetni szeretnék néha, de akkor ezt nem is teszem. Köszönöm. Csodás
utat.

Teri
máj 14 : 13:27
Ibolyka, már senki sincs itt, FB-ra (meg nemtudomhova) átmentek, ott van Tolle oldal, ott kérdethetsz, innen viszont letölthetsz ezt azt

Teri
máj 14 : 13:23

Ibolyka
máj 12 : 14:18
Sziasztok! Csodás délutánt mindenkinek!
Én most ismerkedem.Ti itt aktív életet éltek?


Olvasmányok
Mi a spirituális föleszmélés?
- LINK -

Az ego
- LINK -

A belső test
- LINK -

A boldogság titka
- LINK -

A halhatatlanság kétségbevonhatatlan bizonyítéka
- LINK -

Megvilágosodás? Mi az?
- LINK -

A Csend
- LINK -

Fölébredés
- LINK -

A Tudat
- LINK -

Frekvenciatartók
- LINK -

Nem kulcsfontosságú a gondolkodás
- LINK -

A csend és a belső csend
- LINK -

A fájdalomtest föloldása
- LINK -

Vess véget az idő káprázatának
- LINK -

Mit tegyünk a fájdalomtesttel?
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Elfogadás
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Élvezet
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Lelkesedés
- LINK -

Mi a különbség közted és a spirituális mester között?
- LINK -

Egy-két lényeges dolog Eckharttól.
- LINK -

Ő használ téged! Ez a betegség!
- LINK -

Amíg az elmével azonosulsz addig a fájadalom elkerülhetetlen.
- LINK -

A múlt fájdalma: a fájdalomtest föloldása.
- LINK -

Hozzáférni a Most erejéhez.
- LINK -
Holdtlte
CURRENT MOON
Jósgömb

Kérlek írd meg a kérdésed amire választ szeretnél kapni!TolleTube Kicsiben
Copyright © 2009-2014 - Minden jog fenntartva uj-fold.hu