Névnapok
Ma 2021. 4. 12, hétfő, Gyula napja van.
Holnap Ida napja lesz.
Mai gyakorlat

Az alábbi jelenlét gyakorlat segítségedre lehet abban, hogy egyre tudatosabbá válj.:


Bár a testtel való azonosulás az ego egyik legalapvetőbb formája, a jó hír, hogy ...

Folytatás
Utolsó fórum hozzászólások
Válasz: Teri blogja
FLOW SUMMIT 5 napos ingyenes kurzus november 13-
Írta: Teri
okt 30 : 10:17

Válasz: Egy kis művészet...
Barátom a közel múltban gondolt egyet és itt hagyt
Írta: Berill
szept 06 : 10:20

Válasz: Teri blogja
mi van a tudatra ébredés után? https://www.youtube
Írta: Teri
jún 12 : 20:48

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=iTWie6-5_ps
Írta: Teri
jún 12 : 20:21

Válasz: Teri blogja
köszönöm... még, még, még!!!!!!!
Írta: Teri
febr 21 : 12:08

Válasz: Egy kis művészet...
Második verzió: „A minden ágán táncol szívem”
Írta: Berill
jan 22 : 21:33

Válasz: Egy kis művészet...
Jó ez a csend! Ha nem lenne zaj, akkor fel sem tűn
Írta: Berill
jan 10 : 14:17

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=k3pnJA2jyr4
Írta: Roby_T
jan 07 : 12:09

Válasz: Egy kis művészet...
Lélek-JELen-Léthttps://drive.google.com/open?id=1r
Írta: Berill
máj 13 : 08:39

Válasz: Teri blogja
ha lenne, remélem felrakod ide :)
Írta: Teri
ápr 16 : 00:35

Tolle Audio Player:


 
Nap vicce
A nap vicce
A geped adatai
IP
Fórumok
ÚJ FÖLD - Eckhart Tolle Tanításai :: Fórumok :: Egyéb spiritualitással kapcsolatos témák.
<< Előző téma | Következő téma >>   

"Sat-Chit-Ananda"

Oldal:   <<        >>  
Szerző Üzenet
Teri
2014 máj 10 szo, 06:27

Regisztrált tag #1555
Regisztrált: 2013 szept 05 cs, 10:26
Lakóhely: Pécs
Üzenetek: 1376
Karen Bishop: A spirituális ébredés tűnetei (51 pontban)
Forrás: Karen Bishop, The Ascension Primer, Life in the Higher Realms Series:


A SPIRITUÁLIS ÉBREDÉS TŰNETEI/SZIMPTÓMÁI
(51 pontban)

1. AZ ALVÁSI SZOKÁSOK MEGVÁLTOZÁSA: nyugtalanság, forró lábak, éjszakánként 2-3 alkalommal felébredés. Ébredéskor fáradtnak érzed magad valamint naponta több alkalommal is. létezik egy bizonyos alvás modell, az úgynevezett alvás-triád, mely sokaknál előfordul éspedig: 2-3 órát alszik, felébred majd ismét alszik pár órát majd ismét felébred és elalszik. Másoknak, megváltozik az alvás igényük. Kevesebb alvás is elegendő számotokra. Az utóbbi időben nagy energia hullámokat éreztem, melyek fejem búbjától indulva átjárták testemet. Ez nagyon jól van, ám hosszú időn át ébrentart engem, miután megszűnik.

Tanács: Szokjatok hozzá! Béküljetek meg azzal ami történik és ne aggódjatok azért, hogy nem alusztok eleget (mely néha álmatlanságot is jelenthet). Képesek vagytok jobban helyt állni az elkövetkező napon, ha csak arra gontoltok amire szükségetek van. Ugyanakkor megkérhetitek a felső hatalmat arra, hogy időnként adjon nektek egy szünetet és engedélyezze, hogy egy egész éjszakát mélyen átaludjatok. Ha azonnal nem tudtok visszaaludni használjátok ezeket a pillanatokat meditálásra, vers olvasásra, napló irásra vagy a hold szemlélésére. Testetek alkalmazodni fog az új alvási modellhez.


2. Különböző tevékenységek a fejetek búbján: viszketések, csipések és hasonló érzések a fejbúbon vagy a gerincoszlopon. Vibráló energia kitörés a fejtetőn, mintha az energia kitörne ott majd tusfűrdőhöz hasonlóan áramlana. Ugyanakkor olyan érzések, mintha az energia cseppenként törne ki a fejtetőn. Ugyanez a dolog nyomásként is érzékelhető a fejtetőn, mintha valaki erősen nyomná fejtetőtöket ujjával. Amint az 1 pontnál is megjegyeztem, óriási energiakitöréseket éreztem a fejem tetején keresztül. Előzőleg, általánosabb nyomást is éreztem, mintha fejemet szeliden szoritóba fogták volna. Egy férfi azt mondta nekem, hogy érzete amint tarkóján felemelkedik a szőr és egész teste libabőrös volt.

Tanács: Nincs amiért beijedjetek. Amit megtapasztaltok, az a fejtető csakrának a megnyilása. Az érzések azt jelentik, hogy megnyiltok, hogy befogadjátok az isteni energiát.


3. VÁRATLAN EMÓCIÓ HULLÁMOK: hirtelen elsirjátok magatokat. Minden ok nélkül idegesek vagy haragosak lesztek. Ezután majd nagyon boldogságot éreztek. Minden magyarázat nélkül szomorúak lesztek. Majd ezután - nagyon boldogak. Mint egy emocionális hegy-völgy állapot. Gyakran nyomást éreztek vagy érzitek amint az emóciók a szivcsakra zónában koncentrálódnak. Ezt nem szabad magával a szivvel összetéveszteni, mely a szivcsakra bal oldalán található.

Tanács: Fogadjátok el érzelmeiteket úgy ahogyan jönnek és hagyjátok elmenni azokat. Menjetek direkt a szivcsakrába és érezzétek az emóciót. Terjesszétek ki az emóciót minden mezőtökre és lélegezzetek mélyen a gyomrotokból a melletek felé. Tudatositsátok amit éreztek és engedjétek, hogy az érzés magától elpárologjon. Senki felé ne irányitsátok emócióitokat. Takaritotok a múltban. Ha segitségre van szükségetek, mondjátok ki hangosan, hogy fel szándékozzátok szabaditani minden régi problémáitokat és kérjétek a Felső Hatalamom segitségét számotokra. Kérhetitek Elohimtól is, hogy ezeket az érzelmeket könnyedén és szeliden szabaditsátok fel. Legyetek hálásak azért, hogy testetek felszabaditja ezeket az emóciókat és nem őrzi magában, ahol árthatnak nektek. Az egyik forrás szerint, a depresszió, a kapcsolatokról, tevékenységekről stb. való lemondás képességéhez kapcsolódik, melyek már nem felelnek meg nekünk és frekvenciáinknak. Amikor bűnösnek érezzük magunkat azért, hogy engedtük elmenni ezeket a kapcsolatokat, a depresszió segit nekünk e fájdalmat kezelni.


4. Látszólag régi problémák térnek ismét vissza: amint fentebb leirtuk és olyan emberek jelennek meg életünkben, akikkel ezeket meg kell oldanunk. Lezárási problémák. Vagy talán az önértékeléssel, bőséggel, kreativitással, szeszélyekkel...stb. kapcsolatos problémákat kell megoldanunk. Olyan források vagy emberek kezdenek megjelenni az életetekben, akikre szükségetek van e problémák megoldásához.

Tanács: Akárcsak a 3. pontnál, ne mélyüljetek el tulságosan e problémák analizálásában. Ha túlságosan közelről elemzitek őket, beragadhattok ezek ciklikus, végnélküli újrakezdésébe, a legmélyebb szinteken. Keressetek magatoknak szakértői segitséget ha szükségetek van erre és menjetek tovább. Ne próbáljátok elkerülni vagy figyelmen kivűl hagyni ezeket. Fogadjatok el mindent ami veletek történik és köszönjétek azt a segitséget amit nektek hozott és menjetek tovább. Köszönjétek meg Felső Hatalmatoknak, hogy lehetőséget ad számotokra e problémák felszabaditásához. Emlékezzetek erre: nem kivánjátok azt, hogy ezek a problémák testetekben rögzüljenek!


5. Testsúly változások: az Amerikai E.Á. lakosságának testsúlynövekedése fenomenális. Gyakran elnyomott félelmeink eredményeként hizunk meg, melyek most felszinre kerülnek, hogy megoldódjanak. Egy védekezés felépitésével reagálunk erre. Ugyanakkor megpróbáljuk rögziteni magunkat, megnöveljük ellenállásunk tömegét a test megnövekedett frekvenciáival szemben.

Tanács: Ne ijedjetek meg, fogadjátok el annak a helynek a tűneteként, ahol most vagytok. Majd megnövekedik/lecsökken testsúlyotok akkor, amikor minden kételyeiteket integráltátok. Szabaditsátok fel az ezzel kapcsolatos szorongásotokat. Ezek után végül sikerül nektek könnyedén növelni/csökkenteni testsúlyotokat. Mozogjatok. Étkezés előtt, tegyétek a következőket: üljetek le szépen az asztal mellé, egy kellemes helyen. Gyújtsatok meg egy gyertyát. Örüljetek az étel külső formájának. Tegyétek domináns kezetek tenyerét a szivetekre és áldjátok meg az ételt. Mondjátok testeteknek, hogy az ételt az ő táplálására fogjátok használni, ám nem fogjátok az ételt emocionális éhségetek kielégitésére használni. Ezután, tegyétek kezeteket balról jobbra az étel fölé és áldjátok meg azt. Lehet, hogy az ételt melegnek fogjátok érezni bár hideg az. Szeretem azt hinni, hogy az étel jó számomra akkor amikor melegnek és táplálónak érzem azt tenyeremmel. Ugyanakkor azt is megfigyeltem, hogy ha az étel megáldását gyakorlom, már nem eszem oly sokat. Nagyon fontos, hogy ne mondj le akkor ha étkezés előtt valamiképpen megfeledkeztél az étel megáldásáról. Ha megfeledkeztem erről és már az étkezés befejezéséhez közeledem, mindenképp megáldom az ételt. Ilymódon megőrzöm a szokást. Egy másik dolog az, hogy jelen maradjatok étkezés közben, - ne nézzétek a tévét, ne olvassatok. Szivből örüljetek az áldásnak mely előttetek van.


6. Változások a táplálkozási szokásban: szokatlan kivánságok és különös választások. Egyesek rájönnek, hogy már nem annyira éhesek mint ezelőtt. Vagy, ellenkezőleg, még éhesebbek.

Tanács: Ne tagadjátok azt amit testetek kér. Ha nem vagytok biztosak benne, próbáljátok meg felfedezni mi az amit testetek kér. Ugyanakkor próbáljátok megáldani az ételt, amint fentebb leirtam azt az 5. pontban.


7. Ételérzékenység, allergiák amilyenek még soha nem fordultak elő nálatok: amilyen mértékben spirituálisan növekedtek, annál érzékennyebbé váltok környezetetekre. Testetek megmondja amit nem tolerál, mintha eltávolitaná azt ami már nem kell neki. Talán megtisztultok a mérgektől. Egyes emberek felfedezik, hogy szájuk gyakrnak tele van fehéres lepedékkel, akárcsak a hosszutávfutóknak egy verseny végén.

Tanács: Egy akupuntista azt mondta nekem, hogy ez a lepedék eltávolitható ha szánkat 10-15 percen keresztül kiöblitjük hidegen préselt oliva olajjal majd a wc kagylóba köpjük ezt az olajat, mely tele van azonnal elpárolgó mérgekkel, ezért nem szabad a kagylóba kerüljenek. Fogmosás után tegyétek ezt majd a fogkefét is mossátok meg, eredményes.


8. Az érzékek felerősödése. Az érzékenység megnövekedése.

8a. Látás: elködösülő látás; a tárgyak remegni látszanak. Csillogó részecskéket látunk, az aurát az emberek, állatok, növények és tárgyak körül. Egyesek bizonyos dolgokat áttetszőnek látnak. Amikor becsukjátok szemeteket nem sötétséget hanem vöröset láttok. Csukott szemmel geometriai formákat, erős szineket vagy képeket láttok. A szinek sokkal erősebbnek tűnnek: az ég acélhoz hasonló és a fű rendkivűl zöld. Gyakran láthatóak a talajt átszelő vonalak. Amint még érzékenyebbekké váltok, formákat vagy kontüröket láthattok a levegőben, főképp akkor ha a szobában félhomály van, csukott vagy akár nyitott szemmel, fehér alakokat láthattok szemetek sarkában. (Ők a vezetőitek.)

Tanács: Látásotok sokféle aspektusból meg fog változni: új látásmódokat tapasztaltok meg. Legyetek türelmesek. Bármi is történne, ne féljetek! A ködös látás, ásitással szüntethető meg.

8b. Hallás: javulhat vagy gyengülhet. Egyszer azt hittem, le kell menjek a főútról, annyira erősen hallottam az autókerekek nyikorgását az aszfalton. Más tűnetek lehetnek a fejben hallott hangok, pityegések, tónusok, zene vagy elektronikai hangok. Egyeseknek audio diszlexiának nevezett tűneteik vannak: nem mindig értik meg azt amit az emberek mondanak, mintha saját anyanyelvüket már nem értenék meg. Mások különös hangokat hallanak álmukban, mintha valaki föléjük lenne hajolva. Megkérhetitek ezeket a jelenléteket, hogy távozzanak vagy megkéritek Mihály Arkangyalt, hogy oldja meg ő a helyzetet. Megismétlem: nem kell megijednetek.

Tanács: Bizzátok a történések menetére magatokat. Engedjétek behatolni. Hallgassátok. Füleitek, az új frekvenciákhoz alkalmazkodnak.

8c. Felfokozott szaglási, tapintási, izlelési érzékek: megfigyeltem, hogy most, a kémiai adalékanyagok illatát és izét bizonyos ételekben, kellemetlen formában érzem. Más éeteleknek abszolút csodálatos izük van. Egyes embereknél ezek a felfokozott érzések egyaránt kellemesek, mint felkavaróak. Időnként érezhettek virág illatot. Számtalan misztikus megtapasztalta ezt.

Tanács: Örüljetek ennek az érzetnek!


9. Bőrkiütések: viszketés, csomók, pattanások, kivörösödés, zona zoster. A harag bőrkiütéseket okozhat a száj körül és az állon.
Hónapokon keresztül bőrkiütéseim voltam, egy múltbéli epizód gyógyulási tűneteiként. Amikor sikerült nagyrészt megoldanom az illető helyzetet, a betegség megszünt.

Tanács: Lehetséges, hogy mérgeket üritetek ki és felszinre hozzátok emócióitokat. Ha fel kell szabaditanotok egy problémát és megpróbáljátok elfojtani azt, a bőr addig fogja kifejezni ezt a problémát, amig feldolgozzátok az emóciókat. Próbáljátok megoldani feladatotokat.


10. Intenziv energia epizódok: melyek arra késztetnek titeket, hogy direkt, az ágyból kiugorva akcióba lendüljetek. Ezeket a periódusokat letargia és fáradtság követi. A fáradtság rendszerint a nagyfokú változásokat követi. Ez egy integrációs periódus, ezért engedjétek megtörténni!

Tanács: Engedjétek magatokat az energia természetével együtt áramlani. Ne álljatok ellen! Legyetek megértőek önmagatokkal szemben. Aludjatok, ha fáradtnak érzitek magatokat. Irjatok egy regényt, ha túlságosan tele vagytok energiával ahhoz, hogy aludhassatok. Használjátok ki ennek a tipusú energiának az előnyeit.


11. Változások az imádságban vagy meditációban: már nem érzitek ugyanazokat az érzéseket mint előzőleg. Már nem ugyanazon a módon érzitek a kapcsolatot a Szellemmel. Koncentrálási nehézségeitek vannak.

Tanács: Talán most sokkal gyorsabban és folyamatosabban léptek kapcsolatba a Szellemmel, ezért más az észlelésetek. Alkalmazkodni fogtok ezekhez az új megélésekhez. Most a Szellemel partnerségben gondolkodtok és cselekedtek az idő nagyrészében. Lehet, hogy a meditációs időszakotok lerövidül.


12. Túltöltődések: hirtelen túlforrósodtok a fejetek búbjától, a talpatokig. Ez egy pillanatnyi érzés, ám nem kényelmes. Ellenkezőleg, egyes emberek hirtelen nagyon hidegnek érezték magukat. Mindkét érzést megtapasztaltam. Nemrég, elkezdtem engem átjáró energia hullámokat érezni. Néha, a testembe hatoló energia annyira erősnek tűnik, hogy hányingert érzek. De, ha arra gondolok, hogy az energia isteni és felszabaditom a félelmemet, csodálatosan érzem magam és örülök ennek az érzésnek. Ha az energiákkal dolgozol, talán megfigyelted, hogy a kezeiden átáramló meleg, sokkal erősebb.Ez jó.

Tanács: Ha, nem érzitek jól magatokat, kérjétek meg a Felső Hatalmat, hogy felsőbb énetek javára, csökkentse kissé a hőmérsékletet.


13. Egy sor fizikai megnyilvánulás: fejfájás, hátfájás, torokfájás, influenzához hasonló tűnetek( vibrációs influenzának nevezik), emésztési zavarok, izom rángások vagy görcsök, szivritmus gyorsulás, mellkasi fájdalmak, libidos változások, zsibbadság vagy végtag fájdalmak, önkéntelen hangok kiadása vagy váratlan mozgások. Egyesek közülünk, régi, gyermekkori betegségeket tapasztalunk meg, melyek rövid időre jelentkeznek, hogy begyógyuljanak.

Tanács: Emlékezzetek arra, hogy orvosi segitséget kérjetek ha szükséges. Ha megállapitottátok, hogy ez nem betegség, pihenjetek és értsétek meg, hogy ez egy ideiglenes állapot.


14. Fiatalabbnak látszotok: hurááá! Amint megvilágitjátok az emocionális problémákat és felszabaditjátok hitetek korlátait és megszabadultok a múlt terheitől, könyebbek vagytok. Magasabb a frekvenciátok. Jobban szeretitek magatokat és az életet. Elkezdtek hasonlitani ahhoz a tökéletes személyhez, akik valójában vagytok.


15. Élettel teli álmok: néha annyira reálisak az álmok, hogy összezavarodva ébredtek. Lehetnek olyan éber álmaitok, melyet ti irányitotok. Sok álom misztikus lehet, mely üzenetet tartalmaz számotokra. És, bizonyos álmokban, egyszerűen tudjátok azt, hogy nem álmodtok, hogy reális módon az történik ami van.

Tanács: Emlékezni fogtok arra ami igazán fontos. Semmit se erőltessetek és főleg, ne ijedjetek meg!


16. Olyan események, melyek nagyban megváltoztatják az életeteket: halál, válás, munkahely változtatás, munkahelyi státusotok megváltozása, az otthon elvesztése, betegség vagy más katasztrófák; néha több hasonló ilyen esemény egyidőben. Erők, melyek arra késztetnek titeket, hogy lassitsatok, egyszerűsitsetek, változzatok, újravizsgáljátok azt, hogy kik vagytok és mit jelent az élet számotokra.
Erők, melyeket nem tudtok semmibe venni. Erők melyek arra késztetnek titeket, hogy lemondjatok arról amikhez ragaszkodtok. Erők, melyek felébresztik bennetek a szeretet és együttérzés érzését minden iránt, ami körülvesz titeket.


17. Ellenállhatatlan vágy arra, hogy kilépjetek a korlátozó szabványokból, a felőrlő munkahelyből, a kimeritő életsilusból, megszabadulni a mérgező emberektől vagy helyzetekből: nagyon erős vágyat érzetek önmagatok és életcélotok megtalálására. Szabadok és kreativok szeretnétek lenni, az aki valójábvan vagytok. Vonzódhattok a művészetekhez és a természethez. Fel akartok szabadulni a dolgok vagy emberek által teremtett zsúfoltságtól, mely már nincsen hasznotokra... Tanács: Tegyétek meg!


18. Emocionális és mentális zavar: annak érzése, hogy rendbe kell hoznotok életeteket mivel tönkrement. De, ugyanakkor kaotikusnak érzitek magatokat és nincs erőtök koncentrálni. Lásd: 45.pont.

Tanács: Hallgassatok szivetekre és itélőképességetek meg fog jönni.


19. Befelefordulás, magány és a külső tevékenységek iránti érdeklődés elvesztése: ez a szakasz meglepett számos extravertált személyt, akik sokkal nyitottabb és aktivabb egyénnek ismerték magukat. Ezt mondják: "Nem tudom miért, de már nem szeretek társaságba járni úgy mint ezelőtt.r1;


20. Kreativitás-robbanások: képeket, eszméket/ötleteket, zenét és más kreativ inspirációkat kaptok, gyakran elsöprő ritmusban.

Tanács: Legalább rögzitsétek ezeket az inspirációkat, mivel a szellem arról beszél nektek, hogyan érhetitek el célotokat és járulhattok hozzá a bolygó gyógulásához.


21. A ritmus felgyorsulásának érzése: azért tűnik igy nektek, mert soha nem érzékelt ritmusban jelennek meg a változások életetekben. A változások száma úgy tűnik növekedőben van.

Tanács: Ha a napot találkozásokra és időszakokra osztjátok fel, ez megnöveli a gyorsulás érzését. Lassithatjátok az időt úgy, hogy pihentek a jelen pillanatban és az előttetek lévő dolognak szenteltek figyelmet anélkül, hogy előrevetitenétek azt, ami a jövőben van. Lassitsatok és mondjátok magatoknak, hogy elég időtök van. Kérjétek a Legfelső Hatalom segitségét. Őrizzétek meg a jelenre való összpontositásotokat. Próbáljatok, egyik tevékenységről a másikra áramlani. Figyeljetek belső vezetésetekre. Kiterjeszthetitek az időt ha kéritek. A következő alkalommal, amikor nyomást éreztek mondjátok ezt: "Idő, tágulj ki, kérlek. Több időre van szükségem, hogy... r1; és utána pihenjetek.


22. Olyan érzés mintha lenne valami a levegőben: olyan mintha valaminek történnie kellene. Ez, szorongást okozhat.

Tanács: Nincs miért aggódnotok. A dolgok bizonyosan megtörténnek, ám a szorongás, csak problémákat okozhat nektek. Minden gondolatotok akár pozitiv akár negativ, - imádság. Nincs mitől félnetek.


23. Türelmetlenség. Tudjátok miről van szó, de mégsem tudjátok magatokat megállitani. Azonnal hozzá akartok fogni a következő tennivalótokhoz. A bizonytalanság kényelmetlen.

Tanács: Tanuljatok meg együttélni a bizonytalansággal, tudva azt, hogy semmi nem fog veletek történni ha nem vagytok rá felkészülve. A türelmetlenség a valóságban egy bizalom hiány, főképp a Legfelső Hatalmatokban. Amikor a jelenre koncentráltok, csodákat fogtok megélni - igen, igen... még a forgalomban is.


24. Egy mély vágy arra, hogy megtaláljátok a spirituális kapcsolódás és kinyilatkoztatás értelmét és célját: valószinűleg életetekben először kezd titeket érdekelni a spirituális oldal, K.D:Lang szerint "egy csillapithatatlan vágy". Az anyagi világ nem tudja kielégiteni ezt a vágyatokat.

Tanács: Kövessétek a sziveteket és az útatok meg fog nyilni.


25. Annak érzése, hogy ti bizonyos módon mások vagytok: egy nyugtalan érzés, hogy életetekben minden új és módosult, hogy valahol magatok mögött hagytátok régi éneteket. Ezt is tettétek. Fenségesebbek vagytok annál amit elképzelhetnétek. És, még nincs vége!


26. Mindenhol "Tanitók" jelennek meg, melyek spirituális fejlődéseteket segitik: emberek, könyvek, filmek, események, Anya Természet stb. A tanitók lehetnek pozitivak vagy negativak, ha a poláris gondolkodásban rögzültetek, ám transzcendens szempontból, ők mindig tökéletesek. Apropó, soha nem kapunk többet mint amit elbirunk. Minden kihivás alkalmat ad arra, hogy fenségünket megmutassuk abban, ahogyan túllépjük azt.


27. Találjatok egy spirituális útat, melynek értelme van számotokra és amely a legmélyebb szinteken beszél hozzátok: egyszerre, egy olyan vizióra tesztek szert, amilyennel eddig nem rendelkeztetek. Olvassatok, osszátok meg másokkal, tegyetek fel kérdéseket és hatoljatok be egyre mélyebben annak igazságába, hogy kik vagytok és miért vagytok itt.


28. Haladjatok át nagyon gyors ritmusban a tanulás tapasztalatán és a személyes problémáitokon: érezzétek, hogy bizonyos módon minden készen áll a gyors megoldásra.

Tanács: Mindig emlékezzetek vissza arra, hogy a dolgok akkor történnek meg veletek amikor készen álltok a gyógyulásra. Nem korábban. Foglalkozzatok bátran mindazzal ami veletek történik és mindent sokkal gyorsabban fogtok túllépni.


29. Láthatatlan jelenlétek: itt a "mumusról" van szó. Egyes emberek úgy irják le érzéseiket, hogy éjszaka lények jelenléte veszi körül őket, akik megérintik őket és beszélnek hozzájuk. Legtöbbször hirtelen ébrednek fel. Egyesek érzik amint vibrál a testük vagy az ágy.
A vibrációkat, az emocionális tisztulás utáni energetikai módosulások okozzák.

Tanács: Ez egy érzékeny téma, de talán jobban fogjátok érezni magatokat ha lefekvés előtt megáldjátok az ágyat és a körülötte lévő teret. Én, meg vagyok győződve arról, hogy alvás közben a legcsodálatosabb spirituális entitások vesznek körül engem és mindig biztonságban vagyok az Úr jóvoltából. Néha, mindenképp én is megijedek és hivom Mihály vagy Uriel Arkangyalt. Nem büntetem magam azért megrt időnként félek. Megbocsátom magamnak azt, hogy nem mindig vagyok tökéletes hajnali fél 4-kor.


30. Előrejelzések, viziók, illúziók, számok és szimbólumok:olyan dolgokat láttok, melyeknek spirituális jelentőségük van számotokra. Megfigyelitek, hogy bizonyos számokkal ismételten találkoztok. Minden üzenetet hordoz, ha időt szenteltek arra, hogy figyelmesen megnézzétek azokat. Nagyon szeretem az üzenet kapás tapasztalatait. Nagyon szórakoztató!


31. Megnövekedett integritás: rájöttök arra, hogy itt az ideje az igazság keresés és kimondás pillanatának. Egyszerre nagyon fontosan tűnik számotokra az, hogy hitelesebbé, önmagatokká váljatok. Lehet, hogy nemet kell mondanotok egyes embereknek, akiknek kedvére akaratatok tenni a múltban. Lehet, hogy türhetetlennek fogjátok találni azt, hogy házasságban, egy munkahelyen tovább maradjatok, vagy egy olyan helyen már nem képviseli azt akik vagytok. Rájösztök, hogy nincs hova rejtőznötök, nem tudtok többé titkokat őrizni. A becsületesség minden kapcsolatotokban nagyon lényegessé válik.

Tanács: Hallgassatok a szivetekre. Ha intuiciótok azt mondja ne tegyétek ezt, foglaljatok állást. Mondjatok Nemet. És természetesen mondjatok Igent a titeket vonzó dolgoknak. Meg kell kockáztatnotok azt, hogy másokat megharagitotok anélkül, hogy ez bűntudatot okozna bennetek, hogy eljuthassatok a spirituális függetlenséghez.


32. Harmónia az évszakokkal és ciklusokkal: egyre jobban összehangolódtok az évszakokkal, a holdfázisokkal és a természet ciklusaival. Tudatositjátok helyeteket a természet világában. Erősebben összekapcsolódtok a Földdel.


33. Elektromos és mechanikai meghibásodások: Amikor közelükben vagytok, megtörténhet az, hogy a villanyégő pislog, a számitógép lefagy vagy a rádió recsegni kezd.

Tanács: Hivjátok az angyalokat a probléma megoldásához vagy helyezzetek egy fény védőmezőt a gépezet köré. Vegyétek körül autótokat fénnyel. Nevessetek.


34. A véletlenek és kisebb csodák számának megnövekedése: keressétek ezeket az aspektusokat.

Tanács: A véletlenek elmondják nektek azt, hogy jó irányba haladtok vagy helyes választásokat hoztok. Tiszteljétek ezeket a jelzéseket és nem fogtok eltévedni. A Szellem arra használja a véletleneket, hogy kommunikáljon veletek. Ekkor kezditek megtapasztalni a mindennapi csodákat. Lásd: 30. pont.


35. Az intuitiv képességek és a módosult tudat állapotot megnövekedése: valakire gondoltok és azonnal találkoztok az illető személlyel. Több véletlen egybeesés. Hirtelen vizióitok vannak a szabványokról vagy a múlt eseményeiről. Tisztánlátás, testen kivűli élmények és más paranormális jelenségek. Felerősödött érzékenység és megismerés. Saját és mások eszenciájának tudatossága. Channeling az angyalokkal és a Krisztusi tudat energiáival.


36. Kommunikálás a szellemmel: kapcsolatok az angyalokkal, szellemekkel, vezetőkkel és más isteni entitásokkal. Channeling. Egyre több ember találkozik ilyen alkalmakkal. Megihletettnek érzitek magatokat és ezt irásban, festésben, eszmékben, kommunikációban, táncban... fejezitek ki.


37. A mindennel való Egység érzése: az Egész direkt megtapasztalása. Transzcendentális tudat. Szeretet és együttérzés áraszt el titeket minden élőlény iránt. Együttérzéssel teli ellazulás vagy feltétel nélküli szeretet minden iránt. Ez felemel majd titeket a tudat és a boldogság magasabb szintjeire.


38. Boldogság és szépség pillanatai: egy erős béke érzés, mivel tudjátok azt, hogy soha nem vagytok egyedül.


39. Integrálódás: emocionálisan, pszihikailag és spirituálisan erősebbé és tisztábbá váltok. Felsőbb Énetek mellé felzárkózottnak érzitek magatokat.


40. Egy céllal éltek: tudjátok, hogy végre azt csináljátok amiért a Földre jöttetek. Új értékek és ajándékok jelentkeznek, főképp a gyógyitással kapcsolatosan. Élet és munka tapasztalataitok most megyegyeznek és irányt/értelmet kapnak. Végre, mindezt használni tudjátok.

Tanács: Hallgassatok a szivetekre. A szenvedély oda fog vezetni titeket, ahová el kell jutnotok. Menjetek magatokba és kérdezzétek meg Felsőbb Erőtöket: "Mit akarsz, mit tegyek?r1;. Figyeljetek a véletlenekre. Hallgassátok.


41. Közelebb érzitek magatokat az állatokhoz és növényekhez: egyes embereknek, az állatok viselkedése emberibbnek tűnik. A vadállatok már nem annyira ijedtek. A növények mindennél jobban válaszolnak szeretetekre és figyelmességetekre. Egyeseknek közülük üzeneteik is vannak számotokra.


42. Más dimenziók lényeit látjátok: a dimenziók közötti fátyol nagyon vékony, tehát nem csoda. Maradjatok saját szuverénitásotokban. Erősebbek vagytok mint valaha elképzeltétek, ezért ne figyeljetek a félelemre. Kérjétek meg vezetőiteket, hogy segitsetek nektek abban, hogy ne essetek áldozatul a félelemnek.


43. Látjátok egy személy igazi formáját vagy szeretteiteknek egy másik arcát látjátok: egy elmúlt életből vagy egy párhuzamos életből.

44. A gondolatok és vágyak sokkal gyorsabb és hatékonyabb fizikai megnyilvánulása.

Tanács: Monotorizáljátok gondolataitokat. Minden gondolat egy imádság. Vigyázzatok, mit kértek!!!


45. A bal agyfélteke lelassulása: paranormális képességeitek, az intuitiv megismerés, az együttérzés érzése, saját testetek megtapasztalásának képessége, a viziók, a kifeezőkézség a jobb agyféltekéből indulnak. Ahhoz, hogy ez az agyfélteke fejlődhessen, a bal agyféltekének csökkentenie kell kissé tevékenységét. Normális módon, a bal agyfélteke felel a rendért, a szervezésért, struktúráért, lineáris felfogásért, analizisért, felmérésért, pontosságért, koncentrálásért, a matematikai problémák megoldásáért és gyakran uralja a jobb agyféltekét, mely kevésbé értékelt. Ez memória vesztéseket, a szavak helytelen sorrendjét, a hosszú időn keresztüli olvasás képtelenségét, koncentrálókészség hiányát, mondanivalód elfelejtését, a lineáris kommunikáció iránti türelmetlenséget, eltávolodás, megosztás érzését, a kutatás vagy a túl komplex információk iránti érdektelenséget, olyan érzést mintha szavak, információk bombáznának... eredményez. Néha butának és érdektelennek érzitek magatokat az elemzésekben, a heves intellektuális vitákban és kutatásokban.
Másrészt viszont, talán vonzódtok a videoképekhez, a képes magazinokhoz, a művészeti alkotásokhoz, filmekhez, zenéhez, szobrászathoz, festészethez, társasághoz, a tánchoz, kertészkedéshez, járkáláshoz vagy más mozgási kifejezésekhez. Talán keresni fogjátok a spirituális tartalmat és a SF-t.

Tanács: Felfedezhetitek, hogyha hagyjátok azt, hogy szivetek és a jobb agyfélteke irányitson titeket, a bal agyfélteke ennek megfelelően fog cselekedni támogatásotokra. És egy adott pillanatban ki fogunk egyensúlyozódni, megtanulva fenségesen használni mindkét agyféltekénket.


46. Szédülés: Akkor történik, amikor nem vagytok földelve/lehorgonyozva. Talán éppen egy nagy emocionális problémát oldottatok meg és a test egy "könyebb" állapothoz alkalmazkodik éppen.

Tanács: Földeljétek magatokat fehérje fogyasztással. Néha jól jön a vigasztaló étel. Ne készitsetek jó vagy rossz ételt magatoknak. Használjátok saját belső útmutatásotokat, hogy megtudjátok mire van szükségetek az adott pillanatban. Huzzátok le cipőtöket és néhány pillanatig járkáljatok mezitláb a fűvön.


47. Esések, kisebb balesetek, csonttörés: testetek nincs leföldelve vagy életetek egyensúlya megbillent. Vagy, talán testetek azt közli veletek, hogy lassitsatok, vizsgáljátok meg életetek egyes aspektusait vagy gyógyitsatok meg bizonyos problémákat. Ez mindig egy üzenet. Amikor nemrég eltörtem bokámat, megértettem, hogy átvette mindazt amit figyelmen kivűl hagytam vagyis a fentieket.

Tanács: Őrizzétek meg kapcsolatotokat a Földdel, levetve cipőiteket és a füvön járkálva vagy még jobb ha lefeküsztök pokróc nélkül a földre. Érezzétek magatok alatt a Földet. Menjetek ki a természetbe. Lassitsatok és nézzetek figyelmesen körül. Tudatositsátok azt amit tesztek és ahogyan teszitek. Érezzétek megjelenenésükkor az érzelmeket. Maradjatok a jelenben. Burkolózzatok be kék fénybe, amikor bizonytalannak érzitek magatokat.


48. Erős szivverések: egy erős szivdobogás rendszerint a sziv megnyilására utal. Pár percig tart és azt jelenti, hogy a sziv egy emocionális felszabaditás után újra kiegyensúlyozódik. Volt egy esetem mely, félelmet keltett bennem: éjfélkor erős szivdobogásra ébredtem fel. Azt hittem, egyszerűen kiugrik mellkasomból. Csak egyszer történt meg és amint megértettem, a szivcsakra egy erős megnyilása volt. Elmentem mégis ellenőrzésre. Semmi baja a szivemnek.

Tanács: Emlékezzetek mit mondtam nektek a szükséges orvosi vizsgálatról. Beszéljetek orvosotokkal minden helyzetben amikor nem érzitek jól magatokat.


49. A haj és köröm gyors növekedése: a test több fehérjét használ fel. Sajnos nem mondhatjuk meg testünknek, hol növekedjen és hol ne! (Vagy mégis? Hmm...)


50. Erős vágy lélektársunk vagy iker lángunk megtalálásra: mint eddig bármikor, mindennél jobban vágyunk egy olyan kapcsolatra, mely megfelel annak aki vagyunk.


Tanács: Az igazság az, hogy azzá a személlyé kell válnunk, akit magunkhoz kivánunk vonzani. Magunkat és azt a helyet kell szeretnünk ahol vagyunk, mielőtt magunkhoz tudnánk vonzani a "tökéletes" partnert. A munka otthon kezdődik. Azt hiszem a következőképpen történik: őrizzétek a szivetekben a vágyakozást erre a személyre, azonban ragaszkodás/kötöttség nélkül. Számitsatok arra, hogy egy napon találkozni fogtok valakivel aki jobban megfelel számotokra, azonban semmilyen elvárásaitok ne legyenek e személyt illetően, sem azzal kapcsolatosan, hogy mikor fog ez megtörténni. Koncentráljatok arra, hogy rendet rakjatok az életetekben és azzá a személlyé váljatok akivé lenni akartok. Most legyetek boldogok. Örüljetek az életnek. Ezután, majd meglátjátok...


51. Emlékek törnek felszinre: a test emlékei, elfojtott emlékek, az előző vagy a párhuzamos életek képei. Gyógyulunk és integrálódunk Énünkbe, tehát számithatunk ilyen tapasztalatokra.

Tanács: Jegyezzétek meg, hogy jobb ha csak arra emlékeztek vissza ami eszetekbe ötlik. Hagyjátok békén a többit, semmit ne elemezzetek mélységeiben( mivel beragadtok a különböző problémák végtelen húrkainak csapdájába) és érezzétek azt amit éreznetek kell az érzelmek jelentkezésekor. Kérjétek vezetőitek segitségét.

Forrás: indigoportal.hu


"Itt az idő, hogy észrevegyem: minden gondolatom egy illúzió! " (Horváth Mónika )Mikor felébredsz megszűnnek a kérdéseid, mert a felébredés az én hiánya és mindig csak az én keres.(Suhajda Zsolt)

Vissza az elejére
Teri
2014 máj 11 v, 04:41

Regisztrált tag #1555
Regisztrált: 2013 szept 05 cs, 10:26
Lakóhely: Pécs
Üzenetek: 1376
A tiszta tudat jellemzői


A tudatosság a mindent magában foglaló, korlátlan erejű mező, ami magával a Létezéssel azonos. Nincs az elmének olyan meggyőződése, ami a tudatosság magasabb szintjén ne lenne téves.

Az elme azonosul tartalmával. Az elme nem a világit tapasztalja, hanem az arra vonatkozó érzékszervi jelentéseket. A ragyogó gondolatok és a legmélyebb érzések is mindössze tapasztalások.

Leegyszerűsítve egyetlen feladatunk van: tapasztalni a tapasztalást.

A tudat fő korlátja, ártatlansága. - LINK - Hiszékeny, mindent elhisz, amit csak hall. Olyan mint egy számítógépes hardver, minden betáplált szoftvert lefuttat. Tudatunk ártatlanságát sosem veszítjük el: kitart naívan és bizalommal, olyan, mint egy befolyásolható gyermek. Egyedüli védelme a józan tudatosság, ami a beérkező programot tüzetesen megvizsgálja.


Az elmúlt évszázadokban megfigyelték, hogy az elme puszta megfigyelése is növeli az egyén tudati szintjét. A megfigyelt elme alázatosabbá válik, és elkezdi feladni mindentudásra vonatkozó állításait. Ekkor nyílik lehetőség a tudatosság fejlődésére. Az alázattal együtt jelenik meg az, hogy az elmének egyre gyakrabban leszünk urai és nem áldozatai. Lassan ráébredünk, hogy az elmével rendelkezünk,és az nem mi magunk vagyunk s hogy a gondolatok, nézetek, érzések és vélemények mind az elmétől származnak és nem tőlünk. Eljuthatunk arra a felismerésre, hogy az összes gondolatunkat csak kölcsönvesszük a tudat nagy adatbázisából, így azok sosem voltak igazán a mieink. Ahogy egyre kevesebb értéket tulajdonítunk a korábban minket működtető és meghatározó gondolati rendszereknek, azok elveszítik képességeiket a felettünk való uralkodásra, és megtapasztaljuk, hogy elménk mind szabadabbá válik, és egyszer csak valóban sikerül megszabadulnunk tőle.

Ahogy egyre feljebb haladunk a tudatossági skálán, úgy válik a Létezés öröme, egyre érettebbé bennünk.


***A tiszta tudat jellemzőiA tiszta tudat élményének egyik jellemzője az időtlenség észlelése vagy az észlelés időtlensége. A tudatot minden formán és időn felül álló valamiként tapasztaljuk meg, és mindenütt egyformán jelenvalóként látjuk. Létezésként írjuk le, és olyasminek ami VAN. ÉN VAGYOK-nak is szoktuk mondani. A tudat nem ismeri fel az elkülönülést ami az észlelésünk korlátozottsága. A megvilágosodott állapot egyfajta EGYSÉG, ahol már nincs részekre különültség.

A tiszta tudat egy másik tulajdonsága a gondolatok vagy érzések közönséges áramlásának megszűnése, a végtelen erő, végtelen könyörület, végtelen szelídség és a végtelen szeretet állapota.
Ebben az állapotban az én, ÉNNÉ válik.

Ezzel együtt jár az én ÉNKÉNT történő megtapasztalására való képesség eredetének felismerése is.
A korlátozott identitástudatok felszámolásának folyamatában az én ÉNKÉNT való megélése jelenti a csúcspontot.

Azt mondják, hogy nem azért kevés a megvilágosodott ember, mert nehéz az utat végigjárni, hiszen számtalan módszer van annak segítésére, hogy elérjük ezt az állapotot. Valójában azért kevés a megvilágosodott ember, mert a tudatosságnak ez a szintje sajnos már csak nagyon keveseket érdekel.

Ha megkérdeznénk az embereket az utcán, hogy mi a leghőbb vágyuk az életben, vajon hányan válaszolnák azt, hogy "Megvilágosodottá válni?!"

forrás: lélekébredés

[ Módosítva 2014 máj 13 k, 03:12 ]

"Itt az idő, hogy észrevegyem: minden gondolatom egy illúzió! " (Horváth Mónika )Mikor felébredsz megszűnnek a kérdéseid, mert a felébredés az én hiánya és mindig csak az én keres.(Suhajda Zsolt)

Vissza az elejére
hajni19840203
2014 máj 11 v, 09:47

Regisztrált tag #36
Regisztrált: 2009 nov 25 sze, 10:13
Üzenetek: 195
Zsolt, lenne pár kérdésem hozzád, a másik témába átmásolva

[ Módosítva 2014 máj 11 v, 10:46 ]
Vissza az elejére
hajni19840203
2014 máj 11 v, 10:21

Regisztrált tag #36
Regisztrált: 2009 nov 25 sze, 10:13
Üzenetek: 195
Teri ide tett egy idézetet, A SPIRITUÁLIS ÉBREDÉS TŰNETEI -Meg tudja valaki mondani, mi az spirituális ébredés? pontosan ki/mi ébred?

Teri megálltál a gondolkodással, én is már sokszor, mégis tapasztalat szerint ez nem olyasmi ami csak úgy végleg megáll, mert újra fog indulni és a vágy is felébred és a félelem is és az összes többi, és akkor megint beindul a kérdezősködés és a keresés...

szóval van itt valaki, aki végleg megállapodott a teljes békében?

[ Módosítva 2014 máj 11 v, 10:39 ]
Vissza az elejére
Teri
2014 máj 12 h, 10:13

Regisztrált tag #1555
Regisztrált: 2013 szept 05 cs, 10:26
Lakóhely: Pécs
Üzenetek: 1376
,

[ Módosítva 2014 máj 24 szo, 10:44 ]

"Itt az idő, hogy észrevegyem: minden gondolatom egy illúzió! " (Horváth Mónika )Mikor felébredsz megszűnnek a kérdéseid, mert a felébredés az én hiánya és mindig csak az én keres.(Suhajda Zsolt)

Vissza az elejére
Teri
2014 máj 12 h, 10:19

Regisztrált tag #1555
Regisztrált: 2013 szept 05 cs, 10:26
Lakóhely: Pécs
Üzenetek: 1376
,

[ Módosítva 2014 máj 24 szo, 10:44 ]

"Itt az idő, hogy észrevegyem: minden gondolatom egy illúzió! " (Horváth Mónika )Mikor felébredsz megszűnnek a kérdéseid, mert a felébredés az én hiánya és mindig csak az én keres.(Suhajda Zsolt)

Vissza az elejére
Teri
2014 máj 12 h, 10:40

Regisztrált tag #1555
Regisztrált: 2013 szept 05 cs, 10:26
Lakóhely: Pécs
Üzenetek: 1376
,

[ Módosítva 2014 máj 24 szo, 10:43 ]

"Itt az idő, hogy észrevegyem: minden gondolatom egy illúzió! " (Horváth Mónika )Mikor felébredsz megszűnnek a kérdéseid, mert a felébredés az én hiánya és mindig csak az én keres.(Suhajda Zsolt)

Vissza az elejére
csike
2014 máj 12 h, 12:43
Regisztrált tag #1730
Regisztrált: 2014 ápr 11 p, 04:49
Üzenetek: 26
"A szívnek nincs szüksége arra, hogy úgy emlékezzen, ahogy az elmének kell emlékeznie.
Az elme azért emlékszik, hogy hasznát vegye a dolgoknak. A Szívnek semmit nem kell hasznosítania." (Mooji)

A kérdések és a válaszok elfelejthetőek. Sosem voltak.
Vissza az elejére
hajni19840203
2014 máj 13 k, 12:51

Regisztrált tag #36
Regisztrált: 2009 nov 25 sze, 10:13
Üzenetek: 195
Teri írta ...

Ja és Hajni, az is érdekel, hogy a Feldmár könyv, a tudatállapotok szivárványa, hozott-e valamilyen áttörést nálad a felismeréseket illetően. Tudatosan hanyagolom az olvasást, de ha azt mondod szuper, akkor belenézek én is.


Drága Teri, ha egy könyvbe beleolvasok, és az "vonzz", akkor tovább olvasom. Ha úgy érzem nincs szükségem ilyesmi információra akkor leteszem. Csak ezt tudom ajánlani neked is. A szavak, könyvek csak információk, csak térképek.
Mellesleg megjegyzem a véleményem a könyvvel kapcsolatban pozitív, de amikor az LSD-s részhez ért letettem, az már nem érdekelt
Vissza az elejére
Teri
2014 máj 13 k, 01:00

Regisztrált tag #1555
Regisztrált: 2013 szept 05 cs, 10:26
Lakóhely: Pécs
Üzenetek: 1376
Ez jó : "vonzz" "vonzzzzzzzz"

Amit keresek: az antivonzás = amikor már nem vonz

mihez kell a térkép?


***

Upanisádok: Tat tvam aszi


Uddálaka Áruni így szólt fiához, Svetaketuhoz:
- Hadd tanítsalak meg, kedvesem, arra, hogy mi az alvás Amikor az ember, mint mondják, alszik, a létbe olvad és a léttel egyesül. Ha a méhek, kedvesem, mézet készítenek, a sokféle virág nedvét összegyűjtik és a sokféle nedvet összehordják. Amint a mézben az egyes növények nedveinek íze egybeolvad, és a különbséget az ízek között senki sem érzi, éppen úgy, kedvesem, amikor a világ lényei a mély alvásban a létbe olvadnak, nem érzik, hogy a létbe olvadtak. Akár tigris, akár oroszlán, akár farkas, akár vadkan, akár féreg, akár madár, akár bögöly, akár szúnyog vagy akármi más itt az érzékek világában, újra csak létező lesz, semmi egyéb. S ami ez az elmúlhatatlan, amiből ez az egész nagy világ van, ez a valóság, ez a lélek, ez vagy te, Svetaketu.

- Taníts tovább, tiszteletreméltó - szólt Svetaketu.
- Legyen - szólt Uddálaka Áruni. - A folyók, kedvesem, keleten keletkeznek és kelet felé folynak, nyugaton nyugat felé ömlenek, tengerből tengerbe és tengerré lesznek. De amint a tengerben egyik sem tudja, hogy melyik folyóból jött, éppen úgy, kedvesem, a lények közül, amikor az életből kilépnek, senki sem tudja, hogy az életből lépett ki. Akár tigris, akár oroszlán, akár farkas, akár vadkan, akár féreg, akár madár, akár bögöly, akár szúnyog, akármi más itt az érzéki világban, újra csak létező lesz, semmi egyéb. S ami ez az elmúlhatatlan, amiből ez az egész nagy világ van, ez a valóság, ez a lélek, ez vagy te, Svetaketu.

- Taníts tovább, tiszteletreméltó - szólt Svetaketu.
- Legyen - mondta Uddálaka Áruni. - Ha ezt a nagy fát itt gyökerén megmetszed, kedvesem, csöpögni kezd, mert él; ha törzsén megmetszed, csöpögni kezd, mert él; ha csúcsán megmetszed, csöpögni kezd, mert él; így áll eleven élő Énjében büszkén és vidáman. De ha az élet az egyik gallyat elhagyja, elszárad; ha a másikat elhagyja, az is elszárad; ha a harmadikat elhagyja, az is elszárad; ha az egész fát elhagyja, az egész fa elszárad. Jegyezd meg, kedvesem, ha az egész fát elhagyja az élet, a test meghal, de nem hal meg az élet. S ami ez az elmúlhatatlan,amiből ez az egész nagy világ van, ez a valóság, ez a lélek, ez vagy te, Svetaketu.

- Taníts tovább, tiszteletreméltó - szólt Svetaketu.
- Legyen - mondá Uddálaka Áruni. - Szedj csak gyümölcsöt arról a njagrodhafáról.
- Itt van, tiszteletreméltó.
- Hasítsd ketté.
- Kettéhasítottam.
- Mit látsz benne?
- Semmit.
- Az, amit nem látsz, kedvesem, az az elmúlhatatlan, amiből az egész njagrodhafa kinőtt. S ami ez az elmúlhatatlan, amiből ez az egész nagy világ van, ez a valóság, ez a lélek, ez vagy te, Svetaketu.

- Taníts tovább, tiszteletreméltó - szólt Svetaketu.
- Legyen - mondta Uddálaka Áruni. - Itt van egy szem só, tedd vízbe és holnap ismét gyere hozzám.
Úgy történt, s akkor így szólt:
- Add ide a sót, amit tegnap este a vízbe tettél.
A vízbe nyúlt, kereste, de nem találta, mert elolvadt.
- Kóstold meg ezen az oldalon. Milyen íze van?
- Sós.
- Kóstold meg a közepén. Milyen íze van?
- Sós.
- Kóstold meg azon az oldalon. Milyen íze van?
- Sós.
- Hagyd ott és ülj ide mellém.
Úgy történt, s akkor így szólt:
- Eltűnt.
-Igazad van. Így hiszed azt is, hogy az élet eltűnt, de mégis itt van
. S ami ez az elmúlhatatlan, amiből ez az egész nagy világ van, ez a valóság, ez a lélek, ez vagy te, Svetaketu.

- Taníts tovább - szólt Svetaketu.
- Legyen - mondta Uddálaka Áruni. - Ha valakit a gandhárik országából bekötött szemmel idevezetnek és a sivatagban eleresztenek, kelet vagy észak vagy dél felé fog tévelyegni, mert bekötött szemmel hozták ide és bekötött szemmel eresztették el. De ha valaki hozzámegy és a köteléket szeméről leveszi, és azt mondja: "Amott fekszik a gandhárik földje, arrafelé tarts", akkor faluról falura menve, kérdezősködve az úton, hazatalál - úgy az ember, aki az életben tanítóra talál, felébred: "Csak addig fogok a zűrzavarban a földön tévelyegni, amíg [b]megváltóm elérkezik, s akkor az elmúlhatatlanba hazatérek". Ez az elmúlhatatlan, amiből az egész nagy világ van, ez a valóság, ez a lélek, ez vagy te, Svetaketu.

- Taníts tovább, tiszteletreméltó - szólt Svetaketu.
- Legyen - mondta Uddálaka Áruni. - A halálos beteg körül vannak rokonai, és azt kérdezik tőle: "Megismersz, megismersz?" Amíg a beszéd nem merül el az érzésbe, az érzés nem merül el a lélegzetbe, a lélegzet a szellembe, a szellem az istenségbe, addig rokonait megismeri; de ha a beszéd elmerül az érzésbe, az érzés elmerül a lélegzetbe, a lélegzet a szellembe, a szellem az elmúlhatatlan istenségbe, akkor rokonait már nem ismeri meg. Ez az elmúlhatatlan, amiből az egész nagy világ van, ez a valóság, ez a lélek, ez vagy te, Svetaketu.

- Taníts tovább, tiszteletreméltó.
- Legyen - mondta Uddálaka Áruni. - Megkötözött kezű embert vezetnek elő, kedvesem, és azt kiáltják: Lopott, rabolt! Tüzes vasat neki! Ha ő a tettes, menthetetlen, mert ha tagad, hazugságban marad, megérinti a tüzes vasat, megperzselődik, és akkor kivégzik; ha azonban nem ő a tettes, megmenekül, mert az igazat mondja, és szabadon eresztik. Ami által az ember nem perzselődik meg, az az igazság, az az elmúlhatatlan, amiből ez az egész világ van, ez a valóság, ez a lélek, ez vagy te, Svetaketu.

Uddálaka Áruni fiát, Svetaketut így tanította.

(Hamvas Béla: Anthologia humana)

[ Módosítva 2014 máj 13 k, 02:28 ]

"Itt az idő, hogy észrevegyem: minden gondolatom egy illúzió! " (Horváth Mónika )Mikor felébredsz megszűnnek a kérdéseid, mert a felébredés az én hiánya és mindig csak az én keres.(Suhajda Zsolt)

Vissza az elejére
Oldal:   <<        >>  

Moderátorok: timeless, xxx

Ugrás:     Vissza az elejére

Powered by e107 Forum System
[Welcome]

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!


Közösségi Megosztás
Idézetek Tolle-tól

-oOo-
Minden bőség alapja: méltányolni az életedben már meglévő jót.
-oOo-

Még több idézet


Szavazás

Milyen gyakran alkalmazod Tolle jelenlét gyakorlatait?

Nem szoktam gyakorolni

Minden nap rendszeresen

Egy-két naponta

Egyszer-kétszer hetente

Havonta eszembe szokott jutni párszor

Néha egy-két hónap is eltellik nélküle

A szavazás korlátozva csak tagoknak

szavazat: 114
Korábbi szavazások
Chatbox
Teri
márc 10 : 00:51
Tolle videó fordítás különös, ámde hatásos módja
- LINK -

Teri
nov 10 : 12:55
FLOW Summit november 13-án kezdődik. Már 50000-en csatlakoztak. Gyere Te is

Teri
okt 30 : 10:16
FLOW Summit 5 napos ingyenes kurzus
- LINK -

Teri
jún 12 : 20:29

Teri
máj 16 : 23:16

Teri
ápr 04 : 20:07

NN
jan 07 : 12:46

NN
aug 17 : 13:39
Ez tényleg jó volt, köszi!
- LINK -

Teri
aug 15 : 16:17

Teri
aug 13 : 18:18
Seth megszólal (hangoskönyv, ÚJ) - LINK -

Teri
aug 13 : 17:41
Ramana Maharshi film, magyar felirattal (ÚJ) - LINK -

Teri
aug 13 : 17:27

Teri
jan 24 : 11:53

Teri
jan 24 : 11:48

Teri
jan 24 : 11:47

Zsolesz
dec 23 : 04:15
Egy kihalt fórum is lehetőség, hogy a spirituális egó újabb siker-művét reklámozhassa.
A spiri bölcselkedés is jobban megy, ha közben dől a lóvé!

Shaw
dec 21 : 10:51
Tíz tipp, hogy hogyan segíthetjük elő azt, hogy gyermekeink egyénisége spirituálisan kivirágozzon
- LINK -

Shaw
nov 23 : 16:47
Az ölelés, mint spirituális kapu

- LINK -

Roby_T
nov 22 : 11:24
Az óceán látható,
a felhő látható.
A kettő közötti átmenet átalakítóereje vagyok én.
...csak néha megpihenek változó óceánként, felhőként.

Shaw
nov 20 : 17:14
A szellemi születés elmarad?
- LINK -

Teri
okt 02 : 22:56
(magyar felirat alul beállítható )
az "én" illúziója
- LINK -

Bigcsok
szept 20 : 17:31
?

Teri
júl 25 : 23:31
Gergőnek:
- LINK -

Teri
júl 23 : 14:48

Ibolyka
máj 15 : 09:40
Kedves Teri!

Köszönöm. Beszélgetni szeretnék néha, de akkor ezt nem is teszem. Köszönöm. Csodás
utat.


Olvasmányok
Mi a spirituális föleszmélés?
- LINK -

Az ego
- LINK -

A belső test
- LINK -

A boldogság titka
- LINK -

A halhatatlanság kétségbevonhatatlan bizonyítéka
- LINK -

Megvilágosodás? Mi az?
- LINK -

A Csend
- LINK -

Fölébredés
- LINK -

A Tudat
- LINK -

Frekvenciatartók
- LINK -

Nem kulcsfontosságú a gondolkodás
- LINK -

A csend és a belső csend
- LINK -

A fájdalomtest föloldása
- LINK -

Vess véget az idő káprázatának
- LINK -

Mit tegyünk a fájdalomtesttel?
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Elfogadás
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Élvezet
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Lelkesedés
- LINK -

Mi a különbség közted és a spirituális mester között?
- LINK -

Egy-két lényeges dolog Eckharttól.
- LINK -

Ő használ téged! Ez a betegség!
- LINK -

Amíg az elmével azonosulsz addig a fájadalom elkerülhetetlen.
- LINK -

A múlt fájdalma: a fájdalomtest föloldása.
- LINK -

Hozzáférni a Most erejéhez.
- LINK -
Holdtlte
CURRENT MOON
Jósgömb

Kérlek írd meg a kérdésed amire választ szeretnél kapni!TolleTube Kicsiben
Copyright © 2009-2014 - Minden jog fenntartva uj-fold.hu