Regisztrált tag #294 Regisztrált: 2010 máj 30 v, 09:36 Üzenetek: 24
Osho és Tolle ürügyén még mindig: Az élet nagy misztérium, gondolattal fel nem fogható, de teremteni vagyunk itt valóban, úgy tűnik nekem is. Egyek vagyunk Istenben, Tudatban, de hogy valamit megteremtsünk, valakinek az ellenkezőjét is meg kell teremtenie.
Akik a "rablógyilkost" teremtik számtalan árnyalatban, kell nekik a tudattalanság, mint a falat kenyér, nem? Másképp hogy lennének hitelesek? Nagy áldozata, vagy csak szép feladata ez ama "teremtő-társainknak", akik erre hivatottak. Ha megteremtik, akkor viszont már a "becsületes ember" egói is számtalan árnyalatban "tündökölhetnek". Persze mindenki felébred előbb-utóbb, de addig is sok, szép, alaki, gondolati, erkölcsi formát és ellentét-lehetőséget teremtenek ezek a "rablógyilkos-teremtő" fiúk-lányok itt a jó kis káprázat-tér-időnkben. (Megveregethetjük spirituális vállaikat.)
Akkor hát az aranyórás, nőcsábász tanító (Osho) mellé is kell egy -az átlag ember számára ügyefogyottnak tűnő- másik tanító is (Tolle)? Csak időben eldobjuk őket, nehogy beleragadjunk valamelyikbe. (Ahogy Ti is írtátok.)
Csak nehéz (volt) megértenem, hogyan létezik, hogy Osho, a "nagy tanító" erre vetemedett: " Jézus tele van haraggal és dühvel " " Jézus sétálgatott a követőivel, azzal a néhány ügyefogyottal akit apostolnak szoktak hívni " " szerencsétlen marhák, barmok ".
Be volt lőve, vagy egyszerűen csak ez VAN? Minden létezik és vele az ellenkezője?
Egy biztos, Osho-t sokan tisztelik, sokat tanulhatunk tőle, (az aranyóráit és a csajokat irigyeljük is, ez poén akar lenni!), de aki ítélkezik, nekem ugyan ne legyen tanítóm. (Szólal meg az egóm, máris ítélkezve. De ez nekem mégis olyan, mint virágon a tintapötty. Persze, miért ne? Ám legyen, máris megadom magam.)
De Jézust csak helyre szeretném tenni. Szóval, Jézus tanításai ma is tündökölnek, bár kevesen értik. És ezek az "ügyefogyott apostolok" világmozgalmat hoztak létre (nem aranyórákat gyűjtöttek, hanem ember-lelkeket), sok embert indítva el a spirituális úton. Igaz, utódaik teljesen elferdítették Jézus tanításait, de ez más kérdés. Azért ez az "elferdült kereszténység" ma is millióknak jelent lelki pótszert, egyeseket további útra indít, és ez se semmi. (Már csak azért sem, mert VAN.)
De hát EZ VAN, minden szent, mi teremtünk mindent és az ellenkezőjét, mert hát csak együtt létezhetnek. És nincs "rossz" meg "jó", stb, csak "szent teremtmény" és vele az ellentéte, mint másik "szent teremtmény".
Ha itt-ott tévedek, semmi baj, akkor olyan tévedéseket teremtettem, hogy valaki (k)"tündökölhet(nek)" az ellentéteivel. Én meg tanulok belőle. Ferenc
Ezen a linken lehet még olvasni a könyvről. Többek között elmagyarázza, hogy a nem kielégitett csecsemökori igények hatására hogyan fejlödik a személyiségünk. Persze nem jó irányba és a sirást hogy éli meg a csecsemő
Megnéztem, Ági, amit ajánlottál (a cikket legalább is) és elgondolkodtam (régi rossz szokás). Mi "civilizált" emberek pár ezer éve legalább az Egységből kiszakadtak vagyunk, de nem mindenki. A megvilágosodottakon kívül teljes népek, népcsoportok őrizték és talán még őrzik a természetes élet hagyományait, pld. az ősi Kína, vagy az indiánok és más törzsi népcsoportok. Ők a Léttel, a Világgal teljes egységben élnek, így aztán nem tudják mi az hogy jelenlét, tudatosság, elfogadás, önmegadás. Aki a fényben él nem kell megvilágosodnia. Aki a "célhelyen" tartózkodik és el nem hagya soha, annak nincs szüksége "útjelzőkre". (Az indiánok nagyon jó példa, és arra is, mit jelent, ha megjelenik egy ilyen helyen a mi "civilizációnk" az összes "áldásával".) Üdv.: Ferenc
Szeretnék én is ajánlani egy könyvet ami nekem sokat segitett, hogy megértsem magam és azt,hogy miért müködök úgy ahogy. Jean Liedloff Az elveszett boldogság nyomában, Itt lehet olvasni a könyvról de érdemes megvenni -LINK-)
Köszönöm timeless a választ. Közben "véletlenül" ezt találtam: -LINK- Minden a könyvről, a fordításról, gyakorlatokról szól. Érdekes és úgy tűnik hiteles is.
De jó lesz! Már nagyon várom. Ma is rengeteg jó könyvet láttam, de visszafogtam magam, mert nem akarok "sprituális svédasztalt". Viszont a Csodák útját Eckhart is ajánlja!
Úgy tudom, hogy az Édesvíz kiadó már dolgozik az ügyön pár éve. Mivel óriási az anyag és a fordítással kapcsolatos elvárások rendkívül magasak nem 2 perces munkáról van szó. Volt már szó 2009 és 2010-es megjelenéséről is, de szerintem jó esetben talán jövőre lesz belőle valami.
Hétfő rohanás, kedd bevásárlás, szerda lustálkodás, csütörtök meló 1000el, péntek szombat buli, vasárnap lehet lesz 10 percem jelen lenni...SZÖRNYEN HANGZIK igaz?:) Megy ez magától is sztem...Egyik kedvenc lélektársam láttam minap jelenlétben, ő is jelen volt ugyebár..Összenéztünkmint két idegen és meg sem álltunk..Csodálatos volt..Detélleg..Se helló, se sablon...
összekapcsolódhatnánk a MOST-ban, emelve picit a tudatszintet. Lehet, hogy hülyeség, de ez hasitott belém...nem mondom, hogy jutott eszembe..:puszikuld:
Van egy ötletem! Mit szólnátok hozzá, ha megbeszélnénk egy időpontot és abban az időben mind együtt meditálnánk picit a CSEND-en, a Léten, Természeten. Persze fizikálisan mindenki otthon lenne, de talán összeadódhatna az energiák,