Idézetek Tolle-tól

A megadás akkor következik be, amikor már nem kérdezed: „miért történik ez velem?"

TolleTube
Új fórum hozzászólások
Re: Spirituális könyv/film ajánló
Choa Kok Sui Mester:Meditációs gyakorlatok a lélek feltárásáraA könyvben leírt tekintélyromboló elve
Írta: timeless
aug 20 : 21:00

Re: Judit blogja
Szia Nati!Nagyon röviden és közérthetően a teljesség igénye nélkül:Ilyenkor átnézel az ember fölött
Írta: Plejádok
aug 17 : 08:36

Szia Plejádok!Akivel nem vagy egy hullámhosszon az iránt hogy tudsz szeretetet érezni???Engem ez nag
Írta: Nati
aug 16 : 22:36

Köszi a választ.Leegyszerűsítettem, ezt az "adokot", nem akartam itt bővebben kitérni rá, de nem enn
aug 16 : 21:44

Plejádok,igen, Zsolt és Attila ugyanaz, nem vettem észre, hogy leírtam az eredeti nevet. Amikor vala
Írta: Judit
aug 16 : 14:59

Judit!Zsolt és Attila ugyanaz? Vagy ki az Attila?J Redfield: Mennyei Próféciája jutott eszembe erről
aug 16 : 08:52

Re: A napi, heti vagy havi ösvény a Megnyilvánulatlanba
' .....egy nap már néhány szeretettel teli gondolat is elég ahhoz, hogy az összes negatív gondolatun
Írta: szinkronsuli
aug 16 : 04:54

[quote]Nati írta ...Nagy nagy dorgálás mindenkinek!:nagyszeru:[quote]A szerető gondolat és a félelem
aug 15 : 23:07

A tudattalanság mélységeiSzinte napi rituálévá vált már az ebéd utáni kávézás a munkahelyemen. Az eg
aug 15 : 22:59

hajni19840203 írta ...Akkor mégis hogyan lehet "megérinteni" őket, hiszen olyanok mint a hópehely -h
Írta: timeless
aug 15 : 22:22

Chatszobák
Tolle Audio Player:

Itt is megtalálsz

A geped adatai
IP
Fórumok
ÚJ FÖLD - Eckhart Tolle Tanításai :: Fórumok :: Egyéb spiritualitással kapcsolatos témák.
<< Előző téma | Következő téma >>   

A vitatott Osho

Oldal:   <<      
Szerző Üzenet
szinkronsuli
2010 júl 05 h, 09:57
Regisztrált tag #294
Regisztrált: 2010 máj 30 v, 09:36
Üzenetek: 24
Osho és Tolle ürügyén még mindig:
Az élet nagy misztérium, gondolattal fel nem fogható, de teremteni vagyunk itt valóban,
úgy tűnik nekem is. Egyek vagyunk Istenben, Tudatban, de hogy valamit megteremtsünk,
valakinek az ellenkezőjét is meg kell teremtenie.

Akik a "rablógyilkost" teremtik számtalan árnyalatban, kell nekik a tudattalanság, mint a
falat kenyér, nem? Másképp hogy lennének hitelesek? Nagy áldozata, vagy csak szép
feladata ez ama "teremtő-társainknak", akik erre hivatottak. Ha megteremtik, akkor
viszont már a "becsületes ember" egói is számtalan árnyalatban "tündökölhetnek". Persze
mindenki felébred előbb-utóbb, de addig is sok, szép, alaki, gondolati, erkölcsi formát
és ellentét-lehetőséget teremtenek ezek a "rablógyilkos-teremtő" fiúk-lányok itt a jó kis
káprázat-tér-időnkben. (Megveregethetjük spirituális vállaikat.)

Akkor hát az aranyórás, nőcsábász tanító (Osho) mellé is kell egy -az átlag ember számára
ügyefogyottnak tűnő- másik tanító is (Tolle)? Csak időben eldobjuk őket, nehogy
beleragadjunk valamelyikbe. (Ahogy Ti is írtátok.)

Csak nehéz (volt) megértenem, hogyan létezik, hogy Osho, a "nagy tanító" erre vetemedett:
" Jézus tele van haraggal és dühvel " " Jézus sétálgatott a követőivel, azzal a néhány
ügyefogyottal akit apostolnak szoktak hívni " " szerencsétlen marhák, barmok ".

Be volt lőve, vagy egyszerűen csak ez VAN? Minden létezik és vele az ellenkezője?

Egy biztos, Osho-t sokan tisztelik, sokat tanulhatunk tőle, (az aranyóráit és a csajokat
irigyeljük is, ez poén akar lenni!), de aki ítélkezik, nekem ugyan ne legyen tanítóm.
(Szólal meg az egóm, máris ítélkezve. De ez nekem mégis olyan, mint virágon a tintapötty.
Persze, miért ne? Ám legyen, máris megadom magam.)

De Jézust csak helyre szeretném tenni. Szóval, Jézus tanításai ma is tündökölnek, bár
kevesen értik. És ezek az "ügyefogyott apostolok" világmozgalmat hoztak létre (nem
aranyórákat gyűjtöttek, hanem ember-lelkeket), sok embert indítva el a spirituális úton.
Igaz, utódaik teljesen elferdítették Jézus tanításait, de ez más kérdés. Azért ez az
"elferdült kereszténység" ma is millióknak jelent lelki pótszert, egyeseket további útra
indít, és ez se semmi. (Már csak azért sem, mert VAN.)

De hát EZ VAN, minden szent, mi teremtünk mindent és az ellenkezőjét, mert hát csak
együtt létezhetnek. És nincs "rossz" meg "jó", stb, csak "szent teremtmény" és vele az
ellentéte, mint másik "szent teremtmény".

Ha itt-ott tévedek, semmi baj, akkor olyan tévedéseket teremtettem, hogy valaki
(k)"tündökölhet(nek)" az ellentéteivel. Én meg tanulok belőle.
Ferenc
Vissza az elejére
Berill
2010 júl 28 sze, 10:18

Regisztrált tag #137
Regisztrált: 2010 febr 07 v, 01:34
Üzenetek: 77
Az ego kíváncsiságának kielégítésére:

-LINK-

[ Módosítva 2010 júl 28 sze, 10:39 ]
Vissza az elejére
Oldal:   <<      

Moderátorok: timeless

Ugrás:     Vissza az elejére

Powered by e107 Forum System
[Welcome]

Felhasználó:

Jelszó:

Jegyezd meg!

[ Regisztráció ]
[ Elfelejtett jelszó? ]

Névnapok
Ma 2010. 9. 6, hétfő, Zakariás napja van.
Holnap Regina napja lesz.
Mai gyakorlat

Az alábbi jelenlét gyakorlat segítségedre lehet abban, hogy egyre tudatosabbá válj.:

Sokan a kisebbrendűségi és a felsőbbrendűségi érzések ...

Folytatás
Chatbox
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztrálj

Ági
szept 05 : 14:17
Szia Nati
Majd irjál hogy tetszett-e

Nati
szept 05 : 11:19
"Nagyon szeretem Deva Premal és Miten zenéjét, amely valójában egy kapu a Jelenlétbe"
Eckhart Tolle
-LINK-

Nati
szept 05 : 11:15
Ide is felirom: október 3-án Deva Premal and Miten koncert lesz Budapesten a Millenáris Teátrumban! Jegyek, info: -LINK-
Én ott leszek!

Nati
szept 04 : 18:56
Köszi Ági! Megvettem a könyvet. Mindig bajban vagyok, hogy mit olvassak, mert egyenlőre szakitottam a spirituális irodalommal, de olvasni imádok!

Ági
szept 04 : 11:49
Ezen a linken lehet még olvasni a könyvről.
Többek között elmagyarázza, hogy a nem kielégitett csecsemökori igények hatására hogyan fejlödik a személyiségünk.
Persze nem jó irányba és a sirást hogy éli meg a csecsemő

Ági
szept 04 : 11:45

szinkronsuli
szept 04 : 05:56
Megnéztem, Ági, amit ajánlottál (a cikket legalább is) és elgondolkodtam (régi rossz szokás). Mi "civilizált" emberek pár ezer éve legalább az Egységből kiszakadtak vagyunk, de nem mindenki. A megvilágosodottakon kívül teljes népek, népcsoportok őrizték és talán még őrzik a természetes élet hagyományait, pld. az ősi Kína, vagy az indiánok és más törzsi népcsoportok. Ők a Léttel, a Világgal teljes egységben élnek, így aztán nem tudják mi az hogy jelenlét, tudatosság, elfogadás, önmegadás. Aki a fényben él nem kell megvilágosodnia. Aki a "célhelyen" tartózkodik és el nem hagya soha, annak nincs szüksége "útjelzőkre". (Az indiánok nagyon jó példa, és arra is, mit jelent, ha megjelenik egy ilyen helyen a mi "civilizációnk" az összes "áldásával".)
Üdv.: Ferenc

Ági
szept 02 : 12:17

Ági
szept 02 : 12:14
Szinkronsuli nagyon jók ezek a napi gyakorlatok.

Szeretnék én is ajánlani egy könyvet ami nekem sokat segitett, hogy megértsem magam és azt,hogy miért müködök úgy ahogy.
Jean Liedloff Az elveszett boldogság nyomában,
Itt lehet olvasni a könyvról de érdemes megvenni
-LINK-)

szinkronsuli
szept 01 : 17:42
Köszönöm timeless a választ.
Közben "véletlenül" ezt találtam:
-LINK-
Minden a könyvről, a fordításról, gyakorlatokról szól. Érdekes és úgy tűnik hiteles is.

Nati
aug 31 : 22:05
De jó lesz! Már nagyon várom. Ma is rengeteg jó könyvet láttam, de visszafogtam magam, mert nem akarok "sprituális svédasztalt". Viszont a Csodák útját Eckhart is ajánlja!

timeless
aug 31 : 21:28
Úgy tudom, hogy az Édesvíz kiadó már dolgozik az ügyön pár éve.
Mivel óriási az anyag és a fordítással kapcsolatos elvárások rendkívül magasak nem 2 perces munkáról van szó.
Volt már szó 2009 és 2010-es megjelenéséről is, de szerintem jó esetben talán jövőre lesz belőle valami.

szinkronsuli
aug 31 : 20:05
Szívesen.

Várnám a Csodák útját (Course in Miracles) magyarul, amiről Eckhart is beszél, Talán készül a fordítás. Mit tudtok róla?

Nati
aug 30 : 22:06
Kedves Fórumpajtásomnak nagyon köszönöm a DVD-ket, csodálatosak!!! Profi munka!

timeless
aug 24 : 21:26
Köszi az infót!

Plejádok
aug 23 : 15:06
Holnap, 24.-én 100*-os nap lesz!

xaby1
aug 20 : 07:04
Hétfő rohanás, kedd bevásárlás, szerda lustálkodás, csütörtök meló 1000el, péntek szombat buli, vasárnap lehet lesz 10 percem jelen lenni...SZÖRNYEN HANGZIK igaz?:) Megy ez magától is sztem...Egyik kedvenc lélektársam láttam minap jelenlétben, ő is jelen volt ugyebár..Összenéztünkmint két idegen és meg sem álltunk..Csodálatos volt..Detélleg..Se helló, se sablon...

timeless
aug 18 : 21:41
Tán gondolatolvasó vagy és ezért nem mondod?

Az igazság az, hogy már szervezés alatt áll az 'élő online Tolle-klub' ami majd áthidalja a földrajzi korlátokat

Előre láthatólag az első klub foglalkozás Szeptember 14.-én este lesz.

A hogyanról és részletekről a főoldalon megjelenő hírből tudtok majd tájékozódni.

Amúgy pedig nem hülyeség a felvetésed!

Nati
aug 18 : 19:11
pedig Timeless már elmagyarázta:

Nati
aug 18 : 19:10
összekapcsolódhatnánk a MOST-ban, emelve picit a tudatszintet. Lehet, hogy hülyeség, de ez hasitott belém...nem mondom, hogy jutott eszembe..:puszikuld:

Nati
aug 18 : 19:08
Van egy ötletem! Mit szólnátok hozzá, ha megbeszélnénk egy időpontot és abban az időben mind
együtt meditálnánk picit a CSEND-en, a Léten, Természeten. Persze fizikálisan mindenki otthon lenne, de talán összeadódhatna az energiák,

Plejádok
aug 17 : 10:47
Gyógyító Buddha napja
A pozitív és a negatív cselekedetek százszor szorzódnak!

Nati
aug 13 : 22:20

András
aug 09 : 18:26
köszi a kérdést. jól vagyok. "sok a teendőm."

Nati
aug 08 : 21:38
András! Olyan CSEND-ben vagy!
Jól vagy?

Szavazás

Mennyi ideje kerültél először kapcsolatba Tolle-val?

0-1 év

1-2 év

2-3 év

3-4 év

4-5 év

5-6 év

6-7 év

7 évnél régebben

A szavazás korlátozva csak tagoknak

szavazat: 58
Korábbi szavazások
Holdtlte
CURRENT MOON
Olvasmányok
Mi a spirituális föleszmélés?
-LINK-

Az ego
-LINK-

A belső test
-LINK-

A boldogság titka
-LINK-

A halhatatlanság kétségbevonhatatlan bizonyítéka
-LINK-

Megvilágosodás? Mi az?
-LINK-

A Csend
-LINK-

Fölébredés
-LINK-

A Tudat
-LINK-

Frekvenciatartók
-LINK-

Nem kulcsfontosságú a gondolkodás
-LINK-

A csend és a belső csend
-LINK-

A fájdalomtest föloldása
-LINK-

Vess véget az idő káprázatának
-LINK-

Mit tegyünk a fájdalomtesttel?
-LINK-

A fölébredt cselekvés három módja
-LINK-

A fölébredt cselekvés három módja - Elfogadás
-LINK-

A fölébredt cselekvés három módja - Élvezet
-LINK-

A fölébredt cselekvés három módja - Lelkesedés
-LINK-

Mi a különbség közted és a spirituális mester között?
-LINK-

Egy-két lényeges dolog Eckharttól.
-LINK-

Ő használ téged! Ez a betegség!
-LINK-

Amíg az elmével azonosulsz addig a fájadalom elkerülhetetlen.
-LINK-

A múlt fájdalma: a fájdalomtest föloldása.
-LINK-

Hozzáférni a Most erejéhez.
-LINK-
Jósgömb

Kérlek írd meg a kérdésed amire választ szeretnél kapni!

Copyright © 2009-2010 - Minden jog fenntartva uj-fold.hu